Autors Tēma: pārcilvēks  (Lasīts 8255 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: pārcilvēks
« Atbilde #30 : 2018. gada 13. augusts, 15:27:55 »
Nesaku, ka nevajag censties :)
Kritiski apjēgt, vai tas pēc kā sities ar galvu sienā maz ir reāli...
Un censties tur, kur jēga ko sasniegt un lieki necepties par to kas nav lemts.
Pieņemt to, ka nav muzikālās dzirdes, nav talanta un nekad nebūsi Paganīnī.
Kāds nu tur lūzerisms...
Nē, nu var jau arī mūžu sērot - re, kā es centos, bet tas otrs svilpojot... a viņam ir,
a man nekā...
Manuprāt, labāk pieņemt  un apzināties savas iespējas un resursus
un mobilizēties  to ietvaros.

Kkā pazīstu cilvēkus, kuri vēl pusmūžā nav apzinājušies un sevi pieņēmuši,
 vēl aizvien domā, ka ļaunās likteņa sakritības vainojamas pie tā,
ka nav M.Pļiseckas, Dž. Maikli  utt, etc ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2018. gada 13. augusts, 15:32:49 »
Ka māksla un literatūra (var to saukt par ideoloģiju) varētu kaut kā ietekmēt cilvēci, cilvēku dabu, ir naivi. (sk. sākot no senajiem grieķiem un romiešiem)Bet, ka tā var ietekmēt atsevišķus cilvēkus un padarīt viņus labākus, gudrākus -tas ir reāli

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2018. gada 13. augusts, 15:34:45 »
jā jā... un no malas vislabāk redzams, kā daži nesekmīgi cenšās sasniegt to, kas viņiem nemaz nav vajadzīgs... un tad neviļus sāc domāt par likteni, predestināciju un citām demotivācijām :)

ja no abstraktā pārejam pie personiskā, tad es gandrīz vienmēr esmu centies piespiesties -  ja sanāk, tas motivē, ja nesanāk, nelaužos. Vienlaikus nekad neesmu nožēlojis it kā veltīgos pūliņus, jo visu ko daru daru ar prieku, un pat ja nesanāca, tad vienalga bija interesanti + savas robežas uzzināju! :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2018. gada 13. augusts, 15:52:17 »
Nu re, un pieņēmi, ka vari to, ko vari,
pieņēmi to kas esi... ;) :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2018. gada 13. augusts, 16:01:58 »
Nu re, un pieņēmi, ka vari to, ko vari,
pieņēmi to kas esi... ;) :)

ko nozīmē pieņēmi??!  :fryingpan:  Pēc psihoterapijas kursa ES AR TO LEPOJOS :ou:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2018. gada 13. augusts, 16:03:08 »
Protams, es piekrītu par savu spēju reālistisku novērtējumu (nu, nebūšu es balerīna, nebūšu!), bet runa ir par kaut ko bišku citu - ideoloģijas virzību latiņas aizvien vairāk pazemināšanas virzienā. Prasības tiek aizvien vairāk pielāgotas "kretīnu līmenim" (c.Camma).  Programma grūta - taisām vieglāku! Eksāmenus visi grūtgalvīši nevar nolikt - nost ar tādiem eksāmeniem! Tā pamazām par grūtgalvīšiem paliek arī visi pārējie. Jo zafigam ko vairāk, tāpat jau izcilnieks, zin 2+2. Mums jau pagaidām vēl ir labi - skolu beidzēji visi prot vismaz lasīt un rakstīt, bet gan jau dareformēsimies līdz tam, ka beigs analfabēti. Pietiek ieviest masveidā "grupu darbus" un ilgi uz to nebūs jāgaida. Camma te sūdzējās, ka labu speciālistu, tai skaitā mediķi, grūti sameklēt... Ha! Bēdīgi, ka medmāsiņa nezina neko no dzejas, nav lasījusi neko no klasikas, vēl bēdīgāk, ja nejēdz kartē parādīt Eiropu, bet riktīgākie sū* iestāsies, kad viņa nemācēs izlasīt, kas rakstīts uz zāļu pudelītes (reāls gadījums iz Dānijas).

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2018. gada 13. augusts, 16:08:10 »
zin, man labāk, ka medmāsiņa kaut roku uz pieres patur, nevis Lauztās priedes skaita -

Tu lauzi mūs, naidīgā pretvara,

Vēl cīņa pret tevi nav nobeigta,
Vēl ilgās pēc tāles dveš pēdējais vaids 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #37 : 2018. gada 13. augusts, 16:10:53 »
Aha, un paturēt roku uz pieres arī būs viss, uz ko viņa būs spējīga :D
 Un anesteziologs atskaņos ierakstu "aijā žūžu, lāča bērni" :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2018. gada 13. augusts, 16:14:57 »
Un kā Kvadra ieteiktu mainīt šo procesu?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #39 : 2018. gada 13. augusts, 16:17:00 »
Ar cilvēkiem, kuri ir lasījuši ... vairāk nekā uz zāļu pudelītes rakstīts, ir vieglāk komunicēt reizēm. Viņī, piemēram saprot, ja runājot par kādu cilvēku, par viņu pasaka "Cepļa kungs" tā vietā, lai gari un plaši klāstītu: "Cilvēks, kurš neapstāsies, glābjot savu mantu pat draudzības priekšā .... bla, bla, bla." Īsi un kodolīgi "Cepļa kungs",  un visiem lasījušajiem ir skaidrs.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2018. gada 13. augusts, 16:21:33 »
Un kā Kvadra ieteiktu mainīt šo procesu?
Globāli - neko.
Vienīgi pašiem nepalikt par Mazsmadzeņu Kretīniem un censties neļaut par tādiem pataisīt savus bērnus. Lai viņi prot domāt. Un lai viņi zin, ka VARA nav mūsu draugs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2018. gada 13. augusts, 16:23:27 »
oi oi oi... kurā reģistrā ir ierakstīta "draudzība"?? :D te viņa ir un te viņas nav...
a manta vienmēr ir pierakstīta - vai UR vai ZGR, da kaut kontā kādā... :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #42 : 2018. gada 13. augusts, 16:28:14 »
Process ir maināms ar salīdzinoši nelielu piepūli. Konkurence "no apakšas" tam, ko piedāvā no augšas. Alternatīva izglītības sistēma (neatkarīgi no IZM uzskatiem par to, kas sīcim ir jāzina), alternatīva arodapmācības sistēma (mācekļi), utt., tikai jāsaprot, ka tas viss maksās, jo no nodokļiem samaksātajiem neviens neko nedos. Slēdza Vieglās rūpniecības tehnikumu? Laipni lūdzam, pilsone X., kura to ir beigusi, savās mājās (par zināmu samaksu, protams) apmācīs nākotnes trikotāžas tehnoloģes (kādas 5 .. 6)! Rezultāts? Adījām, adām un adīsim, t.i., šinī ziņā mums neviens neiestāstīs, ka par vienu adītu lupatu ir jāatdod EUR 150.... lai pēc gadiem 100 ... persiešu paklāji un latviešu trikotāža būtu līdzīgas kategorijas jēdzieni.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 13. augusts, 16:38:05 no Zigfrids »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #43 : 2018. gada 13. augusts, 16:42:14 »
Dzirdēta informācija. Cilvēks, kurš savulaik bijis saskarsmē ar Ķīnas vēstniecību Rīgā, tika stāstījis, ka pat vēstniecības darbinieki savus bērnus kkur 1 gada vecumā (?) nosūta figviņzin kam un figviņzin kādu apmācību uz Ķīnu. Visu šo laiku bērns ir šķirts no vecākiem. Ko viņam tur māca un kas tur notiek, - nekādas informācijas. Otra lieta, ka tikai pēc šīs procedūras iziešanas cilvēks tai vidē tiekot uzskatīts par savējo.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2018. gada 13. augusts, 16:42:49 »
...par vienu adītu lupatu ir jāatdod EUR 150.

Modes kliedziens - virs ierauga sievas jaunās garderobes cenas...