Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 24198 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Leonāra

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #90 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:43:06 »
.
Uzrakstīju un izlasīju, ka pirms gadiem jau tepat esmu tādas pašas domas izteikusi:D bij jādzēš

Atslēdzies Camma

« Atbilde #91 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:47:52 »
Es labāk veltu gurķiem 2 dienas un miers uz gadu. Tās gailenes šoreiz bija jaunatnes vipendrons, jo pilsētnieki, redz, pēc dabas noilgojušies. Nelaidīs tak postā šito krāšņumu! Ja es pasūtītu šamos krievu kuģa meklējumos, tad jau kāda jaunā saimniece arī pie nažiem un pannām padarbotos. Pie gurķiem - pāri manam līķim! Pati gādāju, pašai galā jātiek, ne cita iemesla dēļ.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #92 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:54:16 »
Vot ievārījumus vēl gadus 3-4 nevārīšu, kamēr neizēdīsies jau savārītie. Toties tagad esmu atklājusi vīndarības jauko pusi un gaidu ābolu un vīnogu gatavību šim pasākumam.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #93 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:58:38 »
Man galīgi gājusi mazumā burkošana. Pat kādreiz mīļotais cukini/ingvera/citronu ievārījums nevelk. Izlepušajiem tikai apelsīnu , bet to vāra pavasarī.

Gurķus jau marinēšu, bet tie no dobes pa burciņai, pa burciņai. Nelaime tā, ka tad katra porcija kaut kā atšķiras

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #94 : 2024. gada 15. jūlijs, 09:31:24 »
man par laimi ir augsts gruntsūdens un pagrabi nespīd, tā kā ir pamatots iemesls pat nedomāt par šādām lietām

Atslēdzies Camma

« Atbilde #95 : 2024. gada 15. jūlijs, 09:35:15 »
Ja pareizi ieburko, tad burciņas labi stāv arī iztabas temperatūrā, pārbaudīts. Vienīgi otomātiem želejā vajag vēsumu.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #96 : 2024. gada 15. jūlijs, 10:22:13 »
otomāti izklausās baigi labi

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #97 : 2024. gada 15. jūlijs, 10:35:21 »
Tomātus ēdam tikai svaigus un pārējo kompostā. Īstenībā laikam ar visu tā- cik svaigu apēd, tik ir.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #98 : 2024. gada 15. jūlijs, 11:13:50 »
Ja pareizi ieburko, tad burciņas labi stāv arī iztabas temperatūrā, pārbaudīts. Vienīgi otomātiem želejā vajag vēsumu.

otomātus jau var ielikt ledusskapī 2 dienas pirms ēšanas, lai saželē :)  tāpat kā mājas tušonku  :talking:
Ok, otrādi - 2 burciņas stāv ledusskapī, pārējās pagultē. Kad ledusskapi izēd, iekrāmē pārīti no pagultes ledusskapī! 

Nārai daudz vēdera prieku iet garām... tomātiņi želejā pie kulteņa vai saviem kupātiem...  :m: [size=78%] [/size]

Atslēdzies Albus Dumbledore

« Atbilde #99 : 2024. gada 15. jūlijs, 11:17:40 »
Man liekas riktīgi forši, ja ir pašiem savs pagrabs, kur aiziet pēc kaut kā garda.
Man diemžēl nav, tāpēc neko neburkoju.  Šad tad ir tādi vārgi mēģinājumi uztaisīt dažas burciņas ar tomātiem želejā. Bet tie jau sen nesanāk un negaršo, kā kādreiz.
Ievārījumus arī neviens mums neēd. Ja vienu burku ar aveņu ievārījumu, kāds uzvāra, tad jau liekas, ka labi esam pastrādājuši.
Vienā dienā pieveikt tādu daudzumu gurķu un sēņu  :n+: man nebūtu pa spēkam arī tad, ja būtu pagrabs.

Tomātiem želejā ir laba recepte, kur želeju uzber tomātu burciņai pa virsu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #100 : 2024. gada 15. jūlijs, 11:24:23 »

Tomātiem želejā ir laba recepte, kur želeju uzber tomātu burciņai pa virsu.

Padalies, ja nu ienāk neplānoti tomāti un nejauši atrodas kāda neizmesta burka :)

Atslēdzies Albus Dumbledore

« Atbilde #101 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:12:47 »
Tur proporcijas dažādas. Mēģināšu savu sameklēt.
https://www.delfi.lv/tasty/49263051/receptes/51305987/tomati-zeleja-bez-zelatina-briedinasanas
https://receptes.tvnet.lv/recepte/22926-tomati-un-sipoli-zeleja-bez-zelatina-briedinasanas

Man patīk arī garšvielas (arī sāli, cukuru) bērt katrā burciņā atsevišķi.
Praktiski taisu kā otrā linkā, tik želatīnu lieku ēdamkaroti uz 0.5 l burciņu.

Karsēšanai skatos cik grādu ir iekšā burciņā. Tur man mūždien sanāk pārkarsēt :mrgr: . Vienreiz gurķi sanāca mīksti, ka juka ārā, pārcentos.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #102 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:21:29 »
Tur proporcijas dažādas. Mēģināšu savu sameklēt.
https://www.delfi.lv/tasty/49263051/receptes/51305987/tomati-zeleja-bez-zelatina-briedinasanas
https://receptes.tvnet.lv/recepte/22926-tomati-un-sipoli-zeleja-bez-zelatina-briedinasanas

Man patīk arī garšvielas (arī sāli, cukuru) bērt katrā burciņā atsevišķi.
Praktiski taisu kā otrā linkā, tik želatīnu lieku ēdamkaroti uz 0.5 l burciņu.

Karsēšanai skatos cik grādu ir iekšā burciņā. Tur man mūždien sanāk pārkarsēt :mrgr: . Vienreiz gurķi sanāca mīksti, ka juka ārā, pārcentos.

Ideja laba, bet vai receptē sāls nav stipri par daudz 2 t.k. - 2x10 gr uz 500ml = 4%... normāli būtu 2%, gaļām/zivīm pat ar 1-1.5% pietiek...

Želatīni atšķiras. ir kas neželējas nepakam, liec kaut 2 pačiņas un ir (Santa Maria) kas želējas ļoti labi... 

Kā izmēri grādus burciņā?

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #103 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:25:01 »
Konservējumiem liela jēga manā dzīve nav. Ja vel nebutu veikalā nekā svaiga.. labāk tad ēd ziemā veikala svaigas bietes, skābētus vai svaigus kāpostus, dažadi zaļie salāti arī visu gadu. Nekad neesmu tos mikšļus un tomātus želejā ar baudu lietojusi, gan jau tāpēc man arī neviens gimenē neēd. Īsti nesaprotu jēgu un pielietojumu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #104 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:29:12 »
katram savs. man sīkie uz dzimeni uzdāvināja autoklāvu - pavisam citi burkošanas apvāršņi paverās :D 

gaļas, zirņi ar speķi, zivis (skumbrija eļlā, tomātos), cepta līdaka... arī pasterizēšana - ko tur ar katliņu pļeckāties - sakrāmē padsmit burkas, uzliec 90 grādi uz pusstundu un skaties TV, vai ej gulēt, pats izslēdzās, pats atdziest.

feini tā "kad nav ko ēst", bet uz gatavošanu nestāv, atraut savu konserviņu  :steak: