Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 24242 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Albus Dumbledore

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #105 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:37:09 »

Kā izmēri grādus burciņā?

Ar termometru.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #106 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:38:42 »

Ar termometru.

no šīs vietas sīkāk - tā vnk iespraud 1 burciņā?? elektronisks/termopāris, vai dzīvsudrabs?

« Atbilde #107 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:43:20 »

Ideja laba, bet vai receptē sāls nav stipri par daudz 2 t.k. - 2x10 gr uz 500ml = 4%... normāli būtu 2%, gaļām/zivīm pat ar 1-1.5% pietiek...

sāli, cukuru kā gribas. Galvenais - etiķa esences tējkarote un ēdamkarote želatīna. Man patīk, ka cukura ir vairāk.

« Atbilde #108 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:59:29 »

no šīs vietas sīkāk - tā vnk iespraud 1 burciņā?? elektronisks/termopāris, vai dzīvsudrabs?

Paceļu burkas vāciņu un ielieku burkā, apskatu grādus un lieku vāciņu atpakaļ. Kaut kāds pavisam vienkārša¡s šķidruma termometrs.

« Atbilde #109 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:03:50 »
trešo reizi, nelabošu, lai paliek tie heroglifi  :scratch:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #110 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:25:35 »

sāli, cukuru kā gribas. Galvenais - etiķa esences tējkarote un ēdamkarote želatīna. Man patīk, ka cukura ir vairāk.

protams!!

tāpēc es vienmēr pierakstu, ko lieku un cik lieku un tad jau nākamgad zināms :)  un jāpārrēķina gramos, nevis karotītēs, pilēs etc... tikai tā var kvalitāti (nemainīgu garšu gadiem) nodrošināt. 

st. citu, kur etiķa esenci dabū??  tas tak aizliegtais produkts skaitās!! :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #111 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:26:55 »

Paceļu burkas vāciņu un ielieku burkā, apskatu grādus un lieku vāciņu atpakaļ. Kaut kāds pavisam vienkārša¡s šķidruma termometrs.

vienkāršais šķidruma uz 100 grādi, ok... kur dabūji? :)  es bodēs tik līdz 50 grādiem esmu redzējis, tāpēc jautāju!!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #112 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:36:02 »
Etiķa esenci dabūt var, tik vajag bik blatu kā padomju laika deficītam.  :mrgr:

« Atbilde #113 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:36:04 »

vienkāršais šķidruma uz 100 grādi, ok... kur dabūji? :)  es bodēs tik līdz 50 grādiem esmu redzējis, tāpēc jautāju!!

līdz 50, tas laikam gaisam vai ķermenim  :mrgr:

Dārzkopības veikalā pirku. Tur bija visādi nieki ij vīna darīšanai, ij konservēšanai.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #114 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:41:12 »
Esmu daudz par slinku, lai gramos svērtu garšvielas. Man ir "karotes", "tējkarotes" un "pāris lapiņas". Galvenais vispār neaizmirst to esenci piepilināt.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #115 : 2024. gada 15. jūlijs, 13:49:35 »
Daddy kā kārtīgs ģimenes daudzbērnu vecis  :yes:
I samedī, i samakšķere, i pagatavo un gan jau samīlēt ar ir duka  ;)

« Atbilde #116 : 2024. gada 15. jūlijs, 14:02:57 »

protams!!

tāpēc es vienmēr pierakstu, ko lieku un cik lieku un tad jau nākamgad zināms :)  un jāpārrēķina gramos, nevis karotītēs, pilēs etc... tikai tā var kvalitāti (nemainīgu garšu gadiem) nodrošināt. 

st. citu, kur etiķa esenci dabū??  tas tak aizliegtais produkts skaitās!! :)

etiķa esenci tirgo manas pilsētas tirgū.
Zin, tie grami arī nepalīdz. Jo cukuram nemaz nav vairs nav salduma, jāber vairāk kā kādreiz tika bērts. Un vakardienas pirktais dabīgi raudzētais etiķis izrādījās kaut kāds nenormāli stiprs.  :?:  Gurķi karijā sanāca ne visai gardi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #117 : 2024. gada 15. jūlijs, 14:52:24 »
Man jau šķiet, ka, mēri kā gribi, partija no partijas atšķirsies. Gan cukurs var būt dažāda salduma, želatīns un etiķis dažāda stipruma, gan arī paši produkti  atšķirties. Tak dažādas garšas tomātu šķirnēm, atšķirīgs "niknums" sīpoliem utml.
Apmēram būs, un labi diezgan  ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #118 : 2024. gada 15. jūlijs, 15:07:56 »
Daddy kā kārtīgs ģimenes daudzbērnu vecis  :yes:
I samedī, i samakšķere, i pagatavo un gan jau samīlēt ar ir duka  ;)

zini...mīlēšanās vislabāk priekšpusdienās, kad nav vēl vēders pieēsts un nav dienas nogurums...
nav tie gadi vairs, kad bija jāmīlējas 3x dienā :D  un darīšanas visu laiku - jāmedī, jāmakšķerē, jāburko... :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #119 : 2024. gada 15. jūlijs, 15:09:37 »
Man jau šķiet, ka, mēri kā gribi, partija no partijas atšķirsies. Gan cukurs var būt dažāda salduma, želatīns un etiķis dažāda stipruma, gan arī paši produkti  atšķirties. Tak dažādas garšas tomātu šķirnēm, atšķirīgs "niknums" sīpoliem utml.
Apmēram būs, un labi diezgan  ;)

a kā ta veikala burkas - vienmēr vienādi pretīgas uztaisa :)