Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 24308 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #135 : 2024. gada 21. jūlijs, 13:32:44 »
Vienkārši savulaik etiķis bija baiss deficīts. Toties aspirīns aptieķī bijis vienmēr. Esmu marinējusi gurķus jāņogu sulā - sanāca ļoti garšīgi un inčīgi pēc krāsas.
Aspirīnu likusi neesmu, bet droši, ka neliek skābes pēc, jo tādu koncentrāciju skābumā sasniegt nez vai var. Tā jau var kuņģi sabeigt un noasiņpot piedevām, jo kardioaspirīns nekas cits jau nav, kā parastais superzemās devās.
Labi, ka zookumarīnu vai ratindānu vairs nekur nelieto rivoroksabāna vietā.... Kaut gan, ej nu zini, ko tauta neizdomā.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #136 : 2024. gada 21. jūlijs, 13:49:49 »
 Nu nē, nekad neesmu likusi aspirīnu, tas tak tomēr medikaments, ne pārtikas produkts, ko ēst tāpat vien.
Mūsmājās vienmēr lietota etiķa esence. Neatceros, ka padlaikos tā būtu bijusi deficīts. Galu galā, stāv un nebojājas, var kaut kad gada laikā sagādāt, lai ir uz burkošanas sezonu. Vēl jau var citronskābi lietot.

P.S. Toties es, sīka, biju atklājusi, ka aspirīns smuki uzvedas krāsnī! Ja to tableti iemet karstās oglēs, tā izšaujas kā tāds geizers. Tā es viņas kurināju, kamēr mamma neredz  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 21. jūlijs, 14:21:34 no kvadra »

Atslēdzies reno

« Atbilde #137 : 2024. gada 21. jūlijs, 14:11:39 »
Aspirīnu ģimenē nekad.
Agdies, man bļoda ar gurķiem stāv....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #138 : 2024. gada 21. jūlijs, 14:53:13 »
Atceros, vienubrīd māte marinēšanā izmantoja citronskābi, bija paklīdušas runas par etiķa kaitīgumu...  :?:  Tagad atkal atsākusies tā skābēšanas mode.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #139 : 2024. gada 21. jūlijs, 14:53:15 »
Mums aspirīna rezerves tikai otrpusim - priekš lodēšanas darbiem.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #140 : 2024. gada 21. jūlijs, 17:44:55 »
Gurķus sataisīju 2 burkas mazsālītos un iegrūdu meitai :clap:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #141 : 2024. gada 22. jūlijs, 10:24:21 »
nu brīvdienās paburkojām mazliet... Sīkiem apsolīju 1 eur litrā par upenēm un 1 eur spainī par āboliem... sastiepa man 20L upeņu un 200L ābolu  :fp: :fp: :fp:

Upenes aizgāja kompotā, zaptē un vīnā. Āboli tika izspiesti sulā 30L pasterizēju, 20L vīnam. Vēl litrus 10 izdzēra uzreiz...
Tādi mums te apjomi... ābolu kokos toč mazāk nepalika, upenes arī var lasīt... bet man nauda, laiks un pacietība beidzās :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #142 : 2024. gada 22. jūlijs, 10:45:14 »
Vai tad jau gatavi āboli ir? Man vēl pat dzidrie nav lietojami.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #143 : 2024. gada 22. jūlijs, 10:48:58 »
Vai tad jau gatavi āboli ir? Man vēl pat dzidrie nav lietojami.

Vasaras šķirnes, sēklas baltas, bet paši jau sārtojas un dzeltenojas! Tagad īstais laiks sulai. Dzidrie, u.c., kad gatavi, tad pļura vien ir, ne sula. Sula ļoti laba, salda un garšīga!

Atslēdzies reno

« Atbilde #144 : 2024. gada 23. jūlijs, 15:46:10 »
Nekas cits neatliek-atradās 1 kg ievār. cukurs,  būs cukini džems

Atslēdzies reno

« Atbilde #145 : 2024. gada 16. augusts, 11:01:54 »
Gan mežā, gan tirgū pilnīgi gatavas brūklenes Mežā netrāpiju uz tādu īsti lasāmu vietu, tirgū 1l 2,80 -3,50.
FB noskatīts -tomātus sasaldē. Kad atkausē, miziņa pati nonāk nost, var lietot mērcēs. Garšojot kā svaigi

Atslēdzies reno

« Atbilde #146 : 2024. gada 28. augusts, 12:29:54 »
Sataisīju  Uncle Ben mērci, daļu tomātu svara aizstājot ar kabačiem. Nemainīgi pēc "Raganas mammas" no vecā foruma receptes.

FB pašlaik šur un tur izlec Uncle Ben receptes, bet nekur nav tā viltība, kas padara mērci faktiski tādu, kā no oriģinālajām burkām!

Atslēdzies reno

« Atbilde #147 : 2024. gada 30. augusts, 20:05:49 »
Tirgū iegāju tikai paskatīties cenas. Kaut kā nopirkās tās brūklenes no smukā čigāna, pie tam ar atlaidi -2 eur/l

Tā nu šovakar tos 2 litrus savārīju. Man šogad viss  pa mazumiņam, kaut kas pašiem, kaut kas iedošanai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #148 : 2024. gada 01. septembris, 09:52:07 »
Gluži najauši salasītos 1,3 l savārīju t.s. čatnijā -brūklenes , sarkanie sīpoli, ķiploks, čili, ingvers, brūnais cukurs, etiķis

Bet nu tagad gan viss :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #149 : 2024. gada 02. septembris, 08:17:19 »
Tirgū iegāju tikai paskatīties cenas. Kaut kā nopirkās tās brūklenes no smukā čigāna, pie tam ar atlaidi -2 eur/l

Tā nu šovakar tos 2 litrus savārīju. Man šogad viss  pa mazumiņam, kaut kas pašiem, kaut kas iedošanai.

Kāda bija gala cena, jo ne jau atlaidi pirki?? :)