Autors Tēma: Re: Burkošanas prieki  (Lasīts 24256 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Atb: Re: Burkošanas prieki
« Atbilde #180 : 2026. gada 18. augusts, 12:37:07 »
Šorīt gandrīz pilns spainis ar to, ko neesmu nolikusi uz galda un tātad neviens neēd "vispopulārākais "ir bijis pīlādžu -ābolu tāds kā džems, tik biezs. Atceros, ka pieņēmu tos dārza pīlādžus un āboli acīmredzot arī bijuši bez jēgas. Dažas biešu zupas arī uz spaini. Netaisīšu vairs neko tādu. Tāda kā apmātība ar to "nu kā tu ļausi sapūt"

Atslēdzies tuk

« Atbilde #181 : 2026. gada 18. augusts, 13:15:36 »
Es esmu visu jau kādu laiku minimizējusi. Gan stādīšanas daudzumā, un attiecīgi burkošanā. Pārsvarā saldēju, ievārījumu ja tiešām vajag, var fikso variantu tad no saldētām uzvārīt. Tāpat jau ziemā visādus svaigumus gribas, ne vien uz burkojumiem dzīvot, kā kad veikalos nekā nebija no dārzeņiem, augļiem.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #182 : 2026. gada 18. augusts, 15:48:30 »
Nu, man tikai 2 iemēsli - tuvākais veikals 10 km (viens), negaršo pirktie marinētie gurķi un paprika (otrs), un vēl otrs' - cenas nevaru adaptēt. Kā var puslitra burķele ar papriku piecīti maksāt?
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #183 : 2026. gada 18. augusts, 16:22:55 »
Vekalā laikam tikai olīves un tomātu pastu pērku

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #184 : 2026. gada 19. augusts, 11:41:31 »
Nu, man tikai 2 iemēsli - tuvākais veikals 10 km (viens), negaršo pirktie marinētie gurķi un paprika (otrs), un vēl otrs' - cenas nevaru adaptēt. Kā var puslitra burķele ar papriku piecīti maksāt?

Man atkal otrādi - nemarinēju, jo varu nopirkt tad, kad vajag. Un izrādās, ka tik bieži to marinēto nevajag.
Kad man vajag marinēto gurķi? Piemēram, pie rOsola, ko gatavoju 1x gadā. Soļankai lieku skābētos. Marinēta paprika sakārojas arī aptuveni 1x gadā vai retāk.
Jums, kas paši audzē un kuriem ir plaši pagrabi, kur to visu glabāt, ir citādāk. Ja man jāpērk tie gurķi, burkas un jāstāv pie plīts un tad vēl nezini, kurā dzīvokļa stūrī iebāzt, tad nopirkt veikalā tomēr ir lētāk un ērtāk.
Bet es no visas sirds priecājos, ka ir vēl burkotāji, jo darba tusiņos marinētie gurķīši pazūd pirmie. Protams, aprij arī veikala gurķus, bet vienai kolēģei mamma marinē satriecošus gurķus. Gadiem prasu recepti, bet nekā! Tos gan es būtu gatava dažas burkas ielikt :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #185 : 2026. gada 19. augusts, 13:08:33 »
Ja jau varētu nopirkt garšīgus konservus...
Ievārījumus, cik esmu pirkusi, neviens mājās neēd, negaršo nevienam miltainā mērcē peldošas trīs zemenes. Manējos izēd, tikai, protams, kādam jāuznes un jānoliek pie deguna.

Plūmju kompotu saldējuma kokteiļos izrij visu un paprasa vēl. To piepirkt vienkārši nav iespējams.
Sīrupi arī no tā, kas kokā, dārzā un mežā. Cukurs un gāze, protams, maksā, bet ne dārgāk kā veikala produkts, turklāt ar zināmu sastāvu (cukuram, protams, atliek tikai ticēt).

Šogad iebāzu kabačus ar papriku un sīpoliem, tipa marinētus. Eksperiments, bet izrādījās veiksmīgs.

Lečo pieburkoju, to noēdīs un paprasīs vēl. Vīrs pie pēdējās pērnā gada burciņas teica – šitas ir jātaisa, kaut vai būs jāpērk tomāti un pārējais, bet nekas cits klāt nestāv. Tomāti nav jāpērk... :D Domāju ko vēl ieburkot. :D

Gurķi pirktie ir par stipru un etiķainu, tos arī neviens neēd. Droši vien var atrast arī tos vienus, ko varbūt ēdīs, bat tāpēc pārbučot spaini ar vardēm, cerībā, ka tas princis tur tomēr ir...?

Kā parasti – katram savs. Es arī dzīvoklī pamanījos sev pa kādam ievārījumam ievārīt, lai būtu tas, kas man garšo. Tagad vispār nav jautājumu. Gurķus pirkt marinēšanai gan roka neceltos, bet kad atdeva maisu, tad ieliku burkās ("Kā trixarinēt gurķus" – gan jau kāds atceras). Es izvēlos pastāvēt pie plīts un ēst to, kas garšo (un kam nav jābrauc pakaļ padsmit kilometrus...). Bet ja vieta spiež un veikala produkti garšo – normāli, katrs savus resursus izlieto kā grib.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #186 : 2026. gada 19. augusts, 14:00:12 »
Kādreiz visu pirku -tomātus, papriku, nakts tirgū.  Atceros, ka bija jāsagaida, kad gurķi 0,40 santīmi /kg

Atslēdzies daddy

« Atbilde #187 : 2026. gada 19. augusts, 14:21:32 »
Ja jau varētu nopirkt garšīgus konservus...
Ievārījumus, cik esmu pirkusi, neviens mājās neēd, negaršo nevienam miltainā mērcē peldošas trīs zemenes. Manējos izēd, tikai, protams, kādam jāuznes un jānoliek pie deguna.

Plūmju kompotu saldējuma kokteiļos izrij visu un paprasa vēl. To piepirkt vienkārši nav iespējams.
Sīrupi arī no tā, kas kokā, dārzā un mežā. Cukurs un gāze, protams, maksā, bet ne dārgāk kā veikala produkts, turklāt ar zināmu sastāvu (cukuram, protams, atliek tikai ticēt).

Šogad iebāzu kabačus ar papriku un sīpoliem, tipa marinētus. Eksperiments, bet izrādījās veiksmīgs.

Lečo pieburkoju, to noēdīs un paprasīs vēl. Vīrs pie pēdējās pērnā gada burciņas teica – šitas ir jātaisa, kaut vai būs jāpērk tomāti un pārējais, bet nekas cits klāt nestāv. Tomāti nav jāpērk... :D Domāju ko vēl ieburkot. :D

Gurķi pirktie ir par stipru un etiķainu, tos arī neviens neēd. Droši vien var atrast arī tos vienus, ko varbūt ēdīs, bat tāpēc pārbučot spaini ar vardēm, cerībā, ka tas princis tur tomēr ir...?

Kā parasti – katram savs. Es arī dzīvoklī pamanījos sev pa kādam ievārījumam ievārīt, lai būtu tas, kas man garšo. Tagad vispār nav jautājumu. Gurķus pirkt marinēšanai gan roka neceltos, bet kad atdeva maisu, tad ieliku burkās ("Kā trixarinēt gurķus" – gan jau kāds atceras). Es izvēlos pastāvēt pie plīts un ēst to, kas garšo (un kam nav jābrauc pakaļ padsmit kilometrus...). Bet ja vieta spiež un veikala produkti garšo – normāli, katrs savus resursus izlieto kā grib.

Pilnīgi piekrītu. Man arī pirktie konservi - FUJ. un dārgi. Vienīgie daži ko pērku - Pūres aveņu zapte, Spilvas tomātu pasta un kola. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #188 : 2026. gada 19. augusts, 15:46:07 »

Vienīgie daži ko pērku - Pūres aveņu zapte

kas ta vai zin, nevar ieiet cirsmā un salasīt odziņas?  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #189 : 2026. gada 19. augusts, 16:10:38 »
es katrreiz caur izcirtumu ejot, saujiņu ielasu un mutē iemetu. Meita pat šašliku spainīti (mazo) pielasīja... bet tik daudz, lai būtu vērts katlu smērēt - piedod, nav spēka, tai karstumā un dunduros... 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #190 : 2026. gada 19. augusts, 17:56:17 »
Kola = konservi.
Šis gan labs! :D
Un tak nevar noliegt!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #191 : 2026. gada 19. augusts, 20:45:00 »
Par gurķiem jau rakstīju, ja man vajag 1x, tad nav jēgas marinēt.

Ievārījumus mums neviens neēd. Un man ir bezgalīgi žēl mammas darbu, kas savārījusi gan ievārījumus, gan dažādus salātus, gan dažādu zupu sagataves, bet mēs tos neēdam. Tie nostāv bezjēdzīgi ilgi un pēc tam ... izmetam.
Viņai pašai ir tāda pati situācija - šovasar tiek būvēts pagrabs un viņa laimīga saka, ka beidzot varēs izmest visus vecos konservējumus no pieliekamā. Taču man nav šaubu, ka atkal visu sāks no gala!
Otra mamma visu saldē, bet arī želojas, ka mums īsti nav interese.

Tas, ko mūsmājās katru gadu gatavojam, tas ir 1 burciņa ar aveņu ievārījumu. Tas tiek izmantots tējai, ja nu gadījumā kāds savārdzis.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #192 : 2026. gada 19. augusts, 21:54:33 »
Tur jau tas āķis, ka jāsāk ar mazāk stādīšanu. Tad arī mazāk paliek ko konservēt. Ne, nu ir šis un tas ko konservēju, tie paši gurķi, kāda marinēto burka un skābētie. Dažas tomātu želejā burķeles, tīri simboliski, zirga spēriens... Bet pārsvarā saldēju, sēnes, pupiņas, ogas. Dažas burciņas jāņogu želeju vāru kūkām.
Pirms dažiem gadiem apskrējās dūša, kad vai puspagraba konservējumi tā arī palika neskarti. Nu i nafig. Kam laiku un resursus tērēt...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #193 : 2026. gada 19. augusts, 22:52:04 »
Aha... Zinām kā ar to mazāk stādīšanu... :D
Vienu gadu tu iestādi piecus kabaču stādus, visi nobeidzas un tev nav neviena kabača. Nākamo gadu tu iestādi piecus kabaču stādus - sazeļ visi un tev ir vanna ar kabačiem. Un uzmini nu, kurš gads būs šis – tas, kurā nebūs neviena, vai tas, kurā izaugs visi un vēl no kaimiņa atlīdīs ķirbis? :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #194 : 2026. gada 19. augusts, 23:44:13 »
Tas jau kā ar āboliem, ir ābolu gads vai nav. Šogad iestādīju divus kabaču stādus, tas pie tā, ka varu vien no kabačiem iztikt, kabači mana mīla visādos veidos, var variēt ar izmēru. Man patīk sprīdi gari, nu vēsāks laiks, būšu mierā arī ar divu sprīžu garumā paaugušiem. Tā, ka stāds nobeidzies man bija vien tad, kad kaimiņu kaķis bija pamanījies padir@t pie nupat stādītā... bet tā, kālab lai nebeigtos ja laicīgi aplaista.