Autors Tēma: Vai atšķirtība uzlabo attiecības?  (Lasīts 14516 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Vai atšķirtība uzlabo attiecības?
« Atbilde #45 : 2018. gada 17. augusts, 14:25:05 »
Čatā šī tēma sākās ar tēmu - vai tā ir ģimene, ja vīrs 3 nedēļas ārzemēs un 1 mājās, tad aizgāja līdz jūrniekiem un tàlbraucejiem un tad radās šis. Kurā brīdī tema aizgàja par ragiem...vienkārši attīstījās tēmas  atzars.

nu un Tava atbilde par tēmu "vai tā ir ģimene, ja vīrs 3 nedēļas ārzemēs un 1 mājās" ir:  ??

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #46 : 2018. gada 17. augusts, 14:30:07 »
Sarunas bij garas, bet uz šo konkrēto- ja jauna ģimene, kas domā par bērnu- nav forši un neieteiktu šādu modeli. Veciem kā es - ir ok. Un vēl saku, ka nauda nav galvenais, bet attiecības ar cilvēku, kas ir blakus, gan. Kaut kā tā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2018. gada 17. augusts, 14:31:23 »
Čatā šī tēma sākās ar tēmu - vai tā ir ģimene, ja vīrs 3 nedēļas ārzemēs un 1 mājās, tad aizgāja līdz jūrniekiem un tàlbraucejiem un tad radās šis. Kurā brīdī tema aizgàja par ragiem...vienkārši attīstījās tēmas  atzars.

Nebūtiski ar ko sākās čatā. Šeit sākās ar sviestmaizēm :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #48 : 2018. gada 17. augusts, 14:49:52 »
Nē, nu ja šitā pagriež, ka tā nav ģimene, ja vīrs 3 nedēļas prom un 1 nedēļu mājās, tad veselai virknei profesiju vīriešiem un arī sieviešiem nebūtu ģimeņu. Tālbraucēji, celtnieki, jūrnieki, ģeologi, arheologi, militāristi utt. utjp. Pie tam, vienai lielai daļai sānsoļi nemaz ņesveķat, jo dāmu fiziski nav tuvumā. 
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #49 : 2018. gada 17. augusts, 14:52:07 »
Nē, nu ja šitā pagriež, ka tā nav ģimene, ja vīrs 3 nedēļas prom un 1 nedēļu mājās, tad veselai virknei profesiju vīriešiem un arī sieviešiem nebūtu ģimeņu. Tālbraucēji, celtnieki, jūrnieki, ģeologi, arheologi, militāristi utt. utjp. Pie tam, vienai lielai daļai sānsoļi nemaz ņesveķat, jo dāmu fiziski nav tuvumā.
arheologs var ar Kleopatru

Atslēdzies tuk

« Atbilde #50 : 2018. gada 17. augusts, 15:17:12 »
:
arheologs var ar Kleopatru

Tā būs krāpšana vai nebūs...  :thinking:
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 17. augusts, 15:28:32 no tuk »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #51 : 2018. gada 17. augusts, 15:59:33 »
tas būs jaunību sapņu piepildījums. 
Pie tam, tā Kleopatra nemaz tik nepieejama neesot bijusi

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #52 : 2018. gada 17. augusts, 16:17:43 »
Kaut kad lasīju par ebrejiem - ja vīrs gribējis nodarboties ar ēzeļu vai, vēl ilgāku procesu, kamieļu pārdzīšanu, bija jāprasa sievas piekrišana - vai viņa ar mieru, ka vīrs mēnešiem prom no mājām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #53 : 2018. gada 17. augusts, 16:37:59 »
Es formulēšu jautājumu savādāk.
Zigi, kad Tava sieva atgriežas no ceļojuma kopā ar bērniem, vai Tu viņu sagaidi ar puķēm un pusdienām? Vai arī māja ir netīra, ledusskapī svilpo caurvējš un viņai jāmetas uz virtuvi smērēt sviestmaizi Tev?
Īstenībā esmu ļoti slinks, tikai maz kurš to ir ievērojis.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #54 : 2018. gada 17. augusts, 16:46:32 »
Nav labi apspriest cita ģimenes modeli, bet ja no pats to afišē, tad tas ko es gribu piebilst ir sekojošais. Ir ļoti cienījami, ka tiek realizētas rūpes par ģimeni sapelnot pietiekami, lai sieva varētu... Un te parādās galvenā problēma. Jautājums ir par rīcības un izvēles brīvību. Vai rūpes par naudas pelnīšanu tiešām ir pamatotas ar to, lai sievai būtu izvēles brīvība, jeb tas ir tādēļ, lai viņai būtu šķietama brīvība vīra noteiktajos rāmjos. Kāda ir patiesā sievas izvēle šādos apstākļos? Vai viņai ir izvēle laist bērnus agrīnā vecumā bērnudārzā un realizēt savu karjeru? Jeb "atļaušana strādāt" aprobežojas ar iespēju vāķīt vēl citus sīkos bērnudārzā - drošā vietā, kur nespīd karjera un citu pieaugušo sabiedrība.
Man šis modelis šķiet vērsts uz "kas maksā, tas pasūta mūziku", ar to ierobežojot personas izvēli. Ir labi, ja tai personai nav ambīciju uz ko vairāk. Bet laikam jau ja būtu, tad viss būtu citādi.
Jā, un ja izlasījāt šo, paskatieties tās 20 sekundes Mihalkovu norādītajā vietā. Tas ir par to pašu.

Katrs, protams, meklē sev ko citu. Par sevi runājot, es jau no paša sākuma meklēju otrpusi - māti saviem vēl tai brīdī nebijušajiem bērniem nevis otrpusi - biroja zvaigzni kādā iestādē vai firmā. Sakarā ar to, ka otrpuse par to bija informēta jau pirms laulības un ar varu es viņu ar sevi neapprecināju, tad iepriekšminētais tika iekļauts agrāk pieminētajā nerakstītajā laulības līgumā. Ja nepatika kas, varēja taču mierīgi sev kādu citu atrast. Tieši tāpat kā es pildu to, ko mana otrpuse no manis ir sagaidījusi/sagaida, tā es sagaidu, ka viņa pildīs to, ko no viņas sagaidu es. Manuprāt, pamatoti un taisnīgi.

P.s. Par nodošanu bērnudārzā agrīnā vecumā.
Sieva ir pabeigusi pedagogus Latvijas Universitātē, esam pa reizei pārrunājuši to, ko viņai tur ir borējuši pasniedzēji. Neatceros, vai oficiāli, vai čukstus, bet studentiem ir tikusi sniegta informācija, ka vecums, li'dz kuram sīcim blakus ir vajadzīga māte, ir 3 gadi. Pretējā gadījumā - lielāka vai mazāka nedrošība (ja pareizi atceros) visa mūža garumā. Lūk, šai kontekstā, mans uzstādījums ir, ka mēs ar sievu esam priekš tā, lai iedotu maksimāli iespējamo saviem sīčiem ne tikai materiālā ziņā, bet arī visā pārējā. Sekojoši (atkal saku, - katram būs savs ieskats uz šo, bet šeit es skaidroju savu un otrpuses nostāju), ir nepareizi ziedot savu sīču vienalgako, aizejot strādāt agrīnā vecumā, lai nopelnītu lielo eiro. Zūd pareizā attīstības tendence - bērniem ir jābūt kaut vai par nieku gudrākiem, laimīgākiem, turīgākiem, drošākiem un visādi citādi labākiem par saviem vecākiem. Tikai tad no paaudzes paaudzē viss notiek pareizajā virzienā.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 17. augusts, 16:58:37 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #55 : 2018. gada 17. augusts, 17:45:27 »
Ā... tad jums tādas aprēķina laulibas,tīri racionālas, skaidrs... nu galvenais,
ka visi laimīgi un apmierināti :) Katram jau savs, kam mīla, kam līgumi...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #56 : 2018. gada 17. augusts, 17:50:26 »
Kad man meita bija maza, tad vēl bija laiks, ka oficiāli varēja līdz 3 gadiem būt bērna kopšanas atvaļinājumā. Kurā brīdī to atcēla?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #57 : 2018. gada 17. augusts, 18:34:50 »
Īstenībā - būtu man jau uzreiz tāds vīrs kā Zigis bijis, es tik daudz muļķību nebūtu sastrādājusi jaunos gados...Labi, ka pamatā tās zinu tikai es un viss ir bez tālejosšām sekām, bet nu lepoties nav ar ko ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #58 : 2018. gada 17. augusts, 20:09:45 »
Pilniigi pievienojos Naarai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2018. gada 17. augusts, 20:39:00 »
Pilniigi pievienojos Nārai
Īstenībā - būtu man jau uzreiz tāds vīrs kā Zigis bijis, es tik daudz muļķību nebūtu sastrādājusi jaunos gados...Labi, ka pamatā tās zinu tikai es un viss ir bez tālejosšām sekām, bet nu lepoties nav ar ko ...

Vai tad jums vīri liedz būt mājsaimniecēm un nodarboties ar bērnkopību,
ja tāds jūsu dzīves sapnis un piepildījums?
 Nesaprotu... ar kādiem dīvainiem vīriem jūs dzīvojat  :thinking: