Autors Tēma: Alternatīvā vēsture  (Lasīts 20082 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Krimsons

Re: Alternatīvā vēsture
« Atbilde #180 : 2018. gada 17. septembris, 13:50:05 »
Atsauces šim:
"Bībele runā par visnotaļ advancētām civilizācijām, kas sasniegušas teju vai Dievu līmeni."
1. Kancelēšana ne klasiskā izpratnē.
Bābele.
"Un tie teica: "Celsim sev pilsētu ar torni, kura virsotne sniedzas debesīs! Ar to mēs sev sagādāsim vārdu un netiksim izkaisīti pa visu zemi."
 Un Tas Kungs nonāca, lai apraudzītu pilsētu un torni, ko cilvēku bērni cēla.
 Un Tas Kungs sacīja: "Lūk, tā ir viena tauta, un tiem visiem ir viena valoda. Tas ir tikai sākums viņu rīcībai, un turpmāk nekas, ko tie nodomājuši, vairs nebūs tiem neiespējams.
 Iesim, nolaidīsimies un sajauksim viņu valodu, ka tie vairs nesaprot cits cita valodu." "
(1. Mozus 11:4-7)

Mana versija, ka cilvēki pirms tam spēja sazināties telepātiski, t.sk., arī ar dzīvniekiem. Ok, strīdīgs jautājums, bet izceltā daļa viennozīmīgi liecina par superadvancētību, piekļuvi neierobežotiem enerģijas un materiālu resursiem (piemēram, aukstā kodolsintēze).

2. Kancelēšana klasiskā izpratnē.
Grēku plūdi.
"Kad Dievs redzēja, ka cilvēku ļaunums augtin auga zemes virsū un ka viņu sirdsprāta tieksmes ik dienas vērsās uz ļaunu,
 tad Dievam kļuva žēl, ka Viņš cilvēku zemes virsū bija radījis, un Viņš Savā sirdī ļoti noskuma.
..
Bet zeme bija samaitāta Dieva priekšā un pilna varas darbu.
 Un skatīja Dievs to zemi, un redzi, tā bija samaitāta, jo ikviena radība savu ceļu samaitāja uz zemes.
..
 jo zeme ir pilna varas darbu, ko tie dara; tādēļ Es viņus izdeldēšu kopā ar zemi
..
Es likšu nākt ūdensplūdiem zemes virsū, kas iznīcinās visu radību zem debesīm, kam vien ir dzīvības dvaša: visam, kas zemes virsū, būs nobeigties"
(1. Mozus 6. nod.)

Tu tagad droši vien domā Holivudas Noasu ar Raselu Krovu un tos mežoņus, kuri skraidīja apkārt ar nūjām un šķēpiem, un kurus bija jānoslīcina?
Kurā vietā Tu minētajā tekstā lasi par samaitātiem mežoņiem?
Es tur lasu, piemēram, par cilvēku-vergu klonēšanu un ģenētiski modificētu pārtiku.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #181 : 2018. gada 17. septembris, 14:06:53 »
izceltā daļa viennozīmīgi liecina par superadvancētību, piekļuvi neierobežotiem enerģijas un materiālu resursiem (piemēram, aukstā kodolsintēze).
Patiesi, patiesi?
1 Visai pasaulei toreiz bija viena mēle un vienāda valoda.
2 Un, kad nu tie savas teltis pārcēla austrumu virzienā, tad tie atrada līdzenumu Sineāras zemē un tur apmetās,
3 un teica cits citam: "Iesim un taisīsim ķieģeļus un dedzināt tos dedzināsim," - jo ķieģeļi tiem noderēja akmeņu vietā un zemes piķis kaļķu vietā.
1.Mozus, 11.: 1-3.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #182 : 2018. gada 17. septembris, 14:09:13 »
Patiesi, patiesi.
"turpmāk nekas, ko tie nodomājuši, vairs nebūs tiem neiespējams"

Un ķieģeļi vēl jo vairāk liek aizdomāties par vienādajām pirmsplūdu (1700.) grandiozajām ēkām visā pasaulē gandrīz identiskajām, kas visas no sarkanajiem standartizmēra ķieģeļiem būvētas...

Protams, ne tikai ķieģeļi, ir cits arī.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 17. septembris, 14:16:02 no Krimsons »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #183 : 2018. gada 17. septembris, 14:29:55 »
dedzināti ķieģeļi bija tā "superadvancētība, piekļuve neierobežotiem enerģijas un materiālu resursiem (piemēram, aukstā kodolsintēze) (c) ?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #184 : 2018. gada 17. septembris, 14:50:48 »
"Tas ir tikai sākums viņu rīcībai,",
protams "turpmāk nekas, ko tie nodomājuši, vairs nebūs tiem neiespējams" var izlasīt kā "un tad viņi vēl iedomāsies aizjūgt zirgu ratos!".
Bībeli vispār katrs var izlasīt, kā viņam labpatīk.
Bet Tu gribēji, lai piesaucu avotus - piesaucu, kur es to smeļos.
Tāpēc jau saku - arī jūtūbs ir avots, tajā pašā laikā pat žurnāls Science man nav gana labs avots.
Patiesībā avots ir domāšana.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #185 : 2018. gada 17. septembris, 16:17:59 »

"Tas ir tikai sākums viņu rīcībai,",
protams "turpmāk nekas, ko tie nodomājuši, vairs nebūs tiem neiespējams" var izlasīt kā "un tad viņi vēl iedomāsies aizjūgt zirgu ratos!".
Bībeli vispār katrs var izlasīt, kā viņam labpatīk.
Bet Tu gribēji, lai piesaucu avotus - piesaucu, kur es to smeļos.
Tāpēc jau saku - arī jūtūbs ir avots, tajā pašā laikā pat žurnāls Science man nav gana labs avots.
Patiesībā avots ir domāšana.

Lasu, lasu... Pie kā tad mēs nonākam? Ka ikviens var lasīt jebkādus rakstītus vai virtuālus avotus, interpretēt tos pēc sirds patikas, izvēlēties sev tīkamu teroriju vai izvirzīt savējo, pamatojot ar selektīvu infu, kas ar to saskan un atmetot to, kas runā pretim, un... Teorija gatava, ar faktiem un avotiem nopamatota! Gatava pasniegšanai! Tikai - ar ko viena šāda, no pirksta izzīsta, pardon, izdomāta, teorija būtu labāka/ticamāka/patiesāka par citu tādu pašu?  Atliek vienīgi, ka "katram pēc viņa ticības"  :mrgr:

P.S. Ja par manējo - nav man tādas. Es NEZINU. Ja pat par pēdējiem 50 gadiem (ko taču paši esam piedzīvojuši!) nav vienprātības cilvēku atmiņās, ja pat pavisam nesenā 20.gadsimta revolūciju un karu vēsture ir rakstīta un pārrakstīa, un joprojām miglā tīta, tad par ko var būt drošs, kas noticis kaut kad pirms simtiem un tūkstošiem gadu?! Hvz, un tikai.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #186 : 2018. gada 17. septembris, 16:34:01 »
Tas, ka "ka ikviens var lasīt jebkādus rakstītus vai virtuālus avotus, interpretēt tos pēc sirds patikas, izvēlēties sev tīkamu teroriju vai izvirzīt savējo" manuprāt uzliek par pienākumu šķirot un vērtēt šo informāciju. Informācijas ir daudz, tomēr tādas, kas reāli ietekmē mūsu rīcību - nu kaut ņemt līdz lietussargu vai nē, ir gaužām maz. Lielākā daļa to teoriju ir ir no sērijas -nu un.

Tajā pašā laikā ir "pienākums" paļauties uz iepriekšējo paaudžu "atmiņu" un stāstīto "kā viss bija". Neviens no mums visticamāk nav dzīvē sastapis savas mātes vecmāmiņu, daži varbūt ir bildēs redzējuši vai dzirdējuši stāstītus par viņu... taču, tas, ka tāds cilvēks ir dzīvojis, nav nenoliedzams :) 

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #187 : 2018. gada 17. septembris, 16:44:19 »
Iesākumā būtu labi uzrakstīt uz ledusskapja jaunu aksiomu - visu tautu pasakas ir reāli bijušu notikumu dokumentāli apraksti.
Un tad lēnām sākt pārlasīt pasakas ar mērķi izprast, ko, piemēram, nozīmē trejdeviņas zemes, un kur konkrēti tā vieta atrodas, un vai var gadīties, ka tur augošais Dzīvības koks ir portāls (vai arī portālu var atvērt piemājas dārziņā ar "garās pupas" palīdzību).
Un tā tālāk.
Domāju, ka Eds Liedskalniņš tieši tā arī paskatījās (Meksikā? vai varbūt vēl Latvijā?) un uzmeistaroja to antigravitācijas ierīci.

Starp citu, ir versija ka tā to ļi vācu, to ļi franču pasaka par to stabulnieku, kurš pūš stabuli un ved bērnus prom no pilsētas, ir stāsts par tukšo zemju jaunapdzīvošanu pēc vieniem no plūdiem (iespējams, pirms vēl 1700.).
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 17. septembris, 16:51:11 no Krimsons »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #188 : 2018. gada 17. septembris, 16:54:21 »
Nuka! :) Vajag Šreku paskatīties, tur tačui visi šitie Far Far Away ir vizualizēti :)
https://vignette.wikia.nocookie.net/shrek/images/1/1f/Far_Far_Away_Sign_Shrek.jpg/revision/latest?cb=20110530035520

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #189 : 2018. gada 17. septembris, 17:02:12 »
Tajā pašā laikā ir "pienākums" paļauties uz iepriekšējo paaudžu "atmiņu" un stāstīto "kā viss bija". Neviens no mums visticamāk nav dzīvē sastapis savas mātes vecmāmiņu, daži varbūt ir bildēs redzējuši vai dzirdējuši stāstītus par viņu... taču, tas, ka tāds cilvēks ir dzīvojis, nav nenoliedzams :) 
Paļauties uz iepriekšējo paaudžu atmiņu? Es jau reiz kkādā citā tēmā minēju, ka, runājot ar kolēģi par padomijas 70.-80. gadiem, mēs tos atcerējāmies pilnīgi atšķirīgi - es vispārējo preču deficītu, krievu valodu, politisko marazmu un slēgtās robežas, viņš - sociālo aizsargātību, bezmaksas medicīnu un izglītību...  Nu, i kurš no mums bija tuvāk patiesībai? 
Nenoliedzams ir tikai tas, ka vecvecmāte ir dzīvojusi. Bet, kāda viņa bijusi un kā dzīvojusi, to vairs Dies' vien zina.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #190 : 2018. gada 17. septembris, 17:09:05 »
Paļauties uz iepriekšējo paaudžu atmiņu? Es jau reiz kkādā citā tēmā minēju, ka, runājot ar kolēģi par padomijas 70.-80. gadiem, mēs tos atcerējāmies pilnīgi atšķirīgi - es vispārējo preču deficītu, krievu valodu, politisko marazmu un slēgtās robežas, viņš - sociālo aizsargātību, bezmaksas medicīnu un izglītību...  Nu, i kurš no mums bija tuvāk patiesībai? 
Nenoliedzams ir tikai tas, ka vecvecmāte ir dzīvojusi. Bet, kāda viņa bijusi un kā dzīvojusi, to vairs Dies' vien zina.

Arī Tu šoden neesi tāda, kā biji vakar vai būsi rīt ;)

par to jau stāsts - ir objektīvās lietas (ka vecā māte eksistēja) un subjektīvās lietas - kāda nu viņam kura izskatījās :)  ja par 70-80 gadiem, tad jūsu atmiņas arī ir tendenciozas - robežas bija slēgtas rietumu un dienvidu virzienā, austrumu virzienā varēji gāzt līdz pat Kamčatkai :) par sociālo aizsargātību nepiekritīšu - manai vecmammai bija 30 rubļu "kolhoznieka" pensija, ar to izdzīvot nevarēja. Un pilna atvilkne ar obligācijām. :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #191 : 2018. gada 17. septembris, 17:15:19 »
Nu vot, vot... Es jau par to pašu - atmiņas ir katram savas, no sava šaurā redzesleņķa. Kas toreiz labi dzīvoja, saka - zelta laiki bija, nekā netrūka, kas vilka galus ar knapu aldziņu, pēc darba rindās stumdīdamies, atceras pavisam ko citu... Un par šodienu atmiņas būs atšķirīgas...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #192 : 2018. gada 17. septembris, 17:19:49 »
Nu vot, vot... Es jau par to pašu - atmiņas ir katram savas, no sava šaurā redzesleņķa. Kas toreiz labi dzīvoja, saka - zelta laiki bija, nekā netrūka, kas vilka galus ar knapu aldziņu, pēc darba rindās stumdīdamies, atceras pavisam ko citu... Un par šodienu atmiņas būs atšķirīgas...

attieksmes jautājums :) man i tie laiki patika, i par tagadējiem nesūdzos... un arī ar 13. Saeimu sadzīvošu :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #193 : 2018. gada 17. septembris, 17:29:04 »
Pēdējie ieraksti ir vairāk par attieksmi, skaidrojumu vēstures reālijām, faktiem - labi vai slikti, tā vai šitā.
Bet Krimsons apšauba pašu vēsturi kopumā, piem., Latvijas teritorijā nav ne zviedru laiki, ne vācu laiki bijuši. Nu, jāprasa viņam gan, kas tad pa to laiku ir bijis.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #194 : 2018. gada 17. septembris, 17:34:38 »
Pēdējie ieraksti ir vairāk par attieksmi, skaidrojumu vēstures reālijām, faktiem - labi vai slikti, tā vai šitā.
Bet Krimsons apšauba pašu vēsturi kopumā, piem., Latvijas teritorijā nav ne zviedru laiki, ne vācu laiki bijuši. Nu, jāprasa viņam gan, kas tad pa to laiku ir bijis.

Plūdi un dubļu lietus :)  var izvēlēties, kurš pa priekšu. Tiktāl piekrītu, ka var noviltot vienu vai dažus faktus (PSRS mēģināja Katiņas slepkavību fašistiem piesiet, Ulmanis esot meklējis/atradis kādu tur Latvijas ķēniņu kroni), bet VISU vēsturi noviltot nav iespējams...nu kaut VISAS baznīcu grāmatas pārrakstīt, kur ir hronoloģija vismaz 300 gadus atpakaļ...un arī dižu jēgu tādam viltojumam nesaskatu.

Savukārt visu apšaubīt gan ir zināma jēga - tiek jaunatklājēja gods :)