Autors Tēma: psihiatrs un autovadīšanas tiesības  (Lasīts 8557 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: psihiatrs un autovadīšanas tiesības
« Atbilde #15 : 2018. gada 20. augusts, 20:40:22 »
Kamēr maksā bezdarbnieka pabalstu, būtu labi sakārtot veselību, cik nu tas ir iespējams. Ar darba tirgu gan ir neiepriecinoša situācija. Ātri atrast darbu var tikai ar pazīšanos vai apkalpojošajā sfērā, kur jāstrādā garas stundas par nelielu algu.
Jāsāk ar veselību.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #16 : 2018. gada 20. augusts, 20:41:05 »
Ja būtu, es droši vien netusētu forumā, ehh... Vismaz kaut kāda komunikācijas ilūzija.
hmmmm......virtuālais apskāviens, turies!
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2018. gada 20. augusts, 20:50:22 »
Varbūt, var kādu socdienestu palīdzību dabūt tēva aprūpei? 
Liela pārslodze, kkā vajadzētu mazināt...
Turies gan, labi ka pati saproti kas notiek un ka kas jādara.

« Atbilde #18 : 2018. gada 20. augusts, 21:10:27 »
Paldies jums par atbalstu! Socdienests ir piesaistīts un iespēju robežās dzīvi atvieglo, bet manu psiholoģisko slodzi tas diemžēl nemazina - katru dienu noskatīties, kā viņš kluknē pie loga un gaida nāvi, vairs īsti nepazīdams dzīvokli un ielu, kur nodzīvojis pēdējos 50 gadus, un reizēm pat aizmirst, kas notika ar mammu, un prasa man, kur viņa palika  - nu kā lai tur saglabā veselo saprātu... Un tagad man vēl viņam jāmelo, ka man ir atvaļinājums - un kaut kad viņam tomēr var pielekt, ka man par garu tas atvaļinājums, nav tā, ka viņš galīgi neko nesaprot, citreiz ir pilnīgi saprātīgs un tad atkal - a kas šitā par ielu un kas šis par dzīvokli?   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #19 : 2018. gada 20. augusts, 21:18:07 »
2 gadus depresija un neesi bijusi pie psihiatra vai psihoterapeita??? Pie valsts àrsta neietu, jo tàs ir 10-15min. Par maksu Tev stundu veltìs. Vislabak iet pie psihoterapeita, kurš ir arì psihiatrs. Sākumā zāles, bet paralēli psihiterapija. Ar ārstu var paveikties, var nē. Es gan neesmu liela speciāliste, jo man nav problēmu, man ir untumi  :rofl:, bet labs psihoterapeits ir  :yes:
Dr.lv (nejaukt ar draugiem.lv) ir forums, kur ir sadaļa Psihiskā veselība, tur gan ir gana daudz trako, bet gan jau ka var atrast arī ko sakarīgu.
Piedod, neiedomajos par naudas jautājumu ārsta izvēlē.  Psihiterapija diemžēl ir dārga un, ja esi bez darba, tad nu jā...

Atslēdzies true detective

« Atbilde #20 : 2018. gada 20. augusts, 21:25:10 »
nu ar tām psihoanalīzēm un sarunām jāuzmanās, citi iebrien vēl dziļākā purvā pēc rakšanās sevī. labāk iet pie psihiatra, tiem tomēr vairāk zināšanu.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #21 : 2018. gada 20. augusts, 21:28:47 »
Ko tad Krimsons klusē?!? Tava tēma.

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2018. gada 20. augusts, 21:30:16 »
Tas skanēs skarbi, bet tēvam pansionāts nebūtu risinājums?Tev jau nav blakus sēžot jāsajūk prātā

« Atbilde #23 : 2018. gada 20. augusts, 21:55:36 »
Nevaru es viņu ielikt pansionātā, kamēr viņš vēl tik daudz saprot, vai atrodas kaut kādā dzīvoklī vai iestādē vienā istabā ar vairākiem citiem večukiem - un turklāt tam ir vajadzīga viņa paša piekrišana, ko viņš nedos. Rīgā valsts pansionāti ir drausmīgi, laukos vēl tā attieksme ir cilvēcīgāka un varētu dabūt atsevišķu istabiņu, bet tur atkal saasinās finansu jautājums un apciemošanas problēmas, jo mašīnas man nav. Un viņš principā negribēs. Vārdsakot, kamēr vēl ir kaut kādas saprāta pazīmes, pansionāts nav variants, grozi, kā gribi. 

Atslēdzies dip

« Atbilde #24 : 2018. gada 20. augusts, 22:19:05 »
Ar psihiatru esi uzmanīga!!!!! Kamēr esi tikai pierakstījusies, cerams, nekas nenotiks. Bet tikko ieiesi kabinetā (vai pat paņemsi reģistratūrā karti), var notikt nelāgas lietas. Nezinu kā tagad, bet 90-gadu beigās bija hana visām tiesībām, ieroču nēsāšanas atļaujām utt. Cilvēks automātiski tika ierindots aktīvajā uzskaitē. Un tikt āra no tās - oioioi!

Varbūt sāc ar kaut ko vieglāku. Nevis ar smago artilēriju.

Par Rīgas pansionātiem nebūtu tik kategoriska. Draudzenei tante ar tām pašām problēmām kā Tavam tētim - pansionātā Pārdaugavā. Jūtas daudz normālāk nekā viena mājās. Tur ir sabiedrība, uzraudzība, aprūpe. Un var taču apciemot kaut katru dienu.

« Atbilde #25 : 2018. gada 20. augusts, 22:47:44 »
Tas pansionāts saucas Sociālās aprūpes centrs „Pārdaugava" Garozes ielā 15 un ir samariešu pārziņā?  Ja tas nav īstais, vari noskaidrot precīzāk? Bet nu viņš ir tik nesabiedrisks - pat negribēja uz senioru dienas centru kaut uz pāris stundām, kad piedāvāju, dzīvot kopā kaut ar vienu istabas biedru viņš noteikti negribēs, komunikācija kā tāda viņam sagādā grūtības, pat mani viņš parasti diezgan ātri met ārā ar tekstu - tev nekas cits nav darāms? Bet priekšdienām info varbūt noderēs. Ja tur iesaistījušies samarieši, tad varbūt arī nav tik traki, viņi mums pārējos socaprūpes pasākumus nodrošina RD vārdā un visnotaļ kvalitatīvi, izņemot vienu aprūpētājas aizvietotāju, kas 11os no rīta jau bija pamanījusies iesviķot.   

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #26 : 2018. gada 20. augusts, 22:51:02 »
Nekomunicē tie vecie cilvēki savā starpā, kur nu vēl ar demenci.

« Atbilde #27 : 2018. gada 20. augusts, 22:52:05 »
Ar psihiatru esi uzmanīga!!!!! Kamēr esi tikai pierakstījusies, cerams, nekas nenotiks. Bet tikko ieiesi kabinetā (vai pat paņemsi reģistratūrā karti), var notikt nelāgas lietas. Nezinu kā tagad, bet 90-gadu beigās bija hana visām tiesībām, ieroču nēsāšanas atļaujām utt. Cilvēks automātiski tika ierindots aktīvajā uzskaitē. Un tikt āra no tās - oioioi!

Tas par to valsts psihiatrijas centru vai arī uz privātajiem attiecas? Bāc, nu ko man darīt? Laikam jāmēģina iespējamās sekas noskaidrot pie vienas pret-depresijas NVO, ko šodien izraku netā. Moš viņi kā neinteresētas personas man paskaidros, vai arī zvanīt savai durai ĢĀ, varbūt vismaz tik daudz viņa zinās, bet to jau atkal nevarēs sazvanīt pat pieņemšanas laikā.   

Atslēdzies dip

« Atbilde #28 : 2018. gada 20. augusts, 22:56:33 »
Šķiet, ka " Stella Maris" . Varbūt painteresējies pie tiem, kam kāds ir pansionātā, lai dzirdētu atsauksmes. Par " Gaiļezeru"  sliktas atsauksmes. Bet te atkal - kas vienam der, citam ir vājprāts.

Atslēdzies dip

« Atbilde #29 : 2018. gada 20. augusts, 22:58:19 »
Es nezinu, vai uz privātajiem attiecas (psihiatriem). Mans stāsts ir par Psihiatrijas centru.