Autors Tēma: Rainis  (Lasīts 16884 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Rainis
« Atbilde #15 : 2018. gada 09. septembris, 14:03:14 »
Mans bērns raudātu par tādām beigām. Vienu brīdi vispār daudz par miršanu un nāvi runāja un jautāja. Pārdzīvoja, ka jāmirst, ka es miršu, rēķināja gadus, cik viņam būs, kad es miršu. Mierināju, ka tad jau viņam būs sieva un bērni.
Speciāli šādas tēmas ar daiļdarbiem neprovocēju.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #16 : 2018. gada 09. septembris, 14:09:58 »
Broņa, Raiņa darbos figurē "klasiski normāls" (jā, arī stāv, ja nu kas) filings pret visiem dzīvajiem (Spīdola "Ugunī un naktī"), bet parādās "īpaši valdzinošs" (īpaši stāv) fīlings pret visiem mirušajiem.
(vai pusmirušajiem - Laimdota "Ugunī un naktī")

P.S.
Spīdola vispār ir īpaša tēma - kā viena ietekmīga kroga barmenša Pēterburgā (Spīdola) pavilkās uz tādu jefiņu studentu kā Raini (Lāčplēsi)?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 09. septembris, 14:21:36 no Krimsons »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #17 : 2018. gada 09. septembris, 14:14:30 »
Nu tāpēc laikam man nekad nav paticis Rainis. Cita lieta - Aspazija. Tur vismaz ir dzīvīgums, ideja. Un Aspazija taču feminisma māte. Izaicinājums tā laika sabiedrībai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2018. gada 09. septembris, 14:21:08 »
Pasarg' Dievs!
Šitos pediņus!
TU KO???
BĒRNIEM???
(vēl vajadzēja Džeimsu Beriju (Pīters Pens) pieminēt)

...bērni jau nezina viņu orientāciju un nezina arii kas tie tādi pediņi :)
Nu ne savā, ne bērnu dzīvē kādu negatīvu iespaidu no lasīšanas gan neesmu manījusi,
tas nelīp :D

Domāju, katrs bērns “iziet to nāves un miršanas periodu“, apjauš, ka dzīve nav bezgalīga un tuvie  nebūs mūžam. Tas jau vien normāli, satraukums par to arī.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2018. gada 09. septembris, 14:21:24 »
Varbūt tur varētu būt vēl kāds līmenis.

Mirušie nevis parastajā nozīmē miruši (līķi, nekrofīlija). Un galvenais varonis (Rainis) - tik varens, tik kruts, ka spējīgs arī ar "mirušajiem" tikt galā. Kkāda iekšējā potence, varbūt ego?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #20 : 2018. gada 09. septembris, 14:25:08 »
tik varens, tik kruts, ka spējīgs arī ar "mirušajiem" tikt galā. Kkāda iekšējā potence, varbūt ego?
Tipa, Tots arī pēc nāves joprojām ir kopā ar Leldi?
Ok.
A, ja nu Leldei vajag reālu seksu, nevis tikai sapņos?
Reālu klitora kairinājumu?

(Lelde=Lolita? Man atkal tikai rādās?)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #21 : 2018. gada 09. septembris, 14:30:45 »
Lolīte(Lelde)=Lolita=Lilita=Pirmsieviete/dēmons?
https://en.wikipedia.org/wiki/Lilith

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2018. gada 09. septembris, 14:36:53 »
Krimson, par teikto ir jāatbild!
Izaicinu Tevi uz divkauju ar nažiem!
Pie Raiņa kapu pieminekļa pusnaktī Raiņa nāves gadadienā 12.septembrī !
Noskaidrosim to nekrofīlīju piemērotā vietā! ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2018. gada 09. septembris, 14:37:18 »
Nav ne jausmas...es tikai tā teoretizēju. Neesmu īpaši interesējusies ne par Raini, ne viņa daiļradi.

Bet būtu interesanti palasīt, ko saka viņa pētnieki. Tu, re, minēji Rudzīti. Mani interesētu tā paša Dobrovenska redzējums, jo nav latvietis

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2018. gada 09. septembris, 14:54:50 »
Var palikt pie nekrofīlijas, var rakties dziļāk- eksistenciālos līmeņos,
domāju nav tas viss tik vienkāršoti...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #25 : 2018. gada 09. septembris, 15:04:57 »
Par cilvēkiem arī emocionālā ziņā mēdz teikt "miris".

Tādā nozīmē man par visām tām aizmigušajam princesēm un saulcerītem tīk domāt, ka viņas ir emocionāli mirušas (aizvērušās vai neatvērtas) nevis patiešām līķi, ap kuriem visi šie autori vīrieši ņemas. Protams, tur psihoanalītiķiem darbs, ne nekrofīliem

« Atbilde #26 : 2018. gada 09. septembris, 15:58:51 »
Ak kungs! Atceros, ka es ne velti universitātē sāku sprēgāt pretī pasniedzējam, ka analizēt literāros darbus no viedokļa, ko autors ar šo metaforu vai vēl ko tur gribēja pateikt, ir ekvivalents vivisekcijai. Literatūru ir jālasa un jāpaņem no tās, ko katrs konkrētais lasītājs ar savu individuālo pieredzi var paņemt (ne velti ir darbi, kuru uztvere atšķiras, ja tu vienreiz to grāmatu izlasīji jaunībā, bet pārlasīji jau brieduma gados), nevis jāužšķērž un jāsadala pa detaļām. Plus visi ģēniji vienmēr ir tādā vai citādā veidā dīvaini, tāpēc jau viņi ir ģēniji.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2018. gada 09. septembris, 16:00:51 »
SN, bet Krimsons jau arī stāsta, kā viņš uztver..

« Atbilde #28 : 2018. gada 09. septembris, 16:24:24 »
Viņš neuztver, viņš interpretē :) skatupunkts, protams, interesants, es pati nekad mūžā līdz kam tādam neaizdomātos :D   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2018. gada 09. septembris, 16:59:52 »
Ak kungs! Atceros, ka es ne velti universitātē sāku sprēgāt pretī pasniedzējam, ka analizēt literāros darbus no viedokļa, ko autors ar šo metaforu vai vēl ko tur gribēja pateikt, ir ekvivalents vivisekcijai. Literatūru ir jālasa un jāpaņem no tās, ko katrs konkrētais lasītājs ar savu individuālo pieredzi var paņemt (ne velti ir darbi, kuru uztvere atšķiras, ja tu vienreiz to grāmatu izlasīji jaunībā, bet pārlasīji jau brieduma gados), nevis jāužšķērž un jāsadala pa detaļām. Plus visi ģēniji vienmēr ir tādā vai citādā veidā dīvaini, tāpēc jau viņi ir ģēniji.       

Baidos, ka tāda “vivisekcija“ vēl joprojām visās skolās...
Preperē uz nebēdu un tad brīnās, ka daļai jauniešu neinteresē literatūra.