Autors Tēma: Es - pensijā.  (Lasīts 5369 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Es - pensijā.
« : 2018. gada 15. septembris, 10:38:56 »
Pagājušajā naktī radās doma par šo tēmu, - pat neliela domu apmaiņa tarkšķī ar tābrīža naktsputniem bija.
Tātad. Bērni ir prom lielajā dzīvē, esam palikuši tikai divi vien ar savu otro pusi vai, ja tādas nav, tad - vieni. Uzbūvētā māja kļuvusi par plašu, un prasās to nodot kāda pēcnācēja rīcībā, kuram ģimene liela. Tie ir tikai piemēri, kuri rosina domu, ka ir jāiekārtojas dzīvē kaut kā savādāk, nekā tad, kad esam jauni bijuši, strādājuši un visādi citādi kalnus dzīvē gāzuši. Pie noteikuma, ka veselība ir laba, aicinu pastāstīt, kā iedomājaties sevi pensijas gados, kad nekur vairs nav jāsteidzas. Tiem, kuri jau ir pensijā, var droši stāstīt savu personisko pieredzi ... kas ir mainījies, salīdzinot ar aktīvo dzīves daļu.

Ja par sevi, es labprāt ar savu sievu atdotu visus savus īpašumus bērniem un dzīvotu kopā ar viņu kādā Salacgrīvā vai citā LV perifērijas mazpilsētā bērnu (vai paša) nopirktā nelielā (dzīvokļa lieluma) koka mājā mazpilsētas klusā nomalē. Rīga man vairs nepatīk. Sestdienās un svētdienās gaidītu mazbērnus ciemos un kopā ar viņiem ar kaut ko padarbotos vai aizbrauktu kkur. Lai vecākiem tiek atpūta arī bez sīčiem. Darba dienās, ja būtu veselība un iespēja, iespējams strādātu kādu fiziski vieglu darbu uz nepilnu slodzi, kurš jaunajiem zemas darba samaksas dēļ neder.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broņa

Re: Es - pensijā.
« Atbilde #1 : 2018. gada 15. septembris, 11:09:14 »
Kā vienmēr, tādas domas vislabāk raisās naktī. Tagad varu tikai pateikt, ka gribētu, ka, pensijā esot, man ir pietiekami naudas, lai varētu darīt to, ko tagad nevaru, jo jāstrādā. Tad es apmeklētu visādus kursus, nodarbotos ar mākslām, mācītos eksotiskas valodas, varbūt rakstītu kādu grāmatu (mazbērniem). Dzīvotu turpat, kur tagad, bet ik pa laikam padzīvotu kaut kur citur, noīrētu mājiņu pie jūras tepat vai citā valstī un baudītu mierīgus saulrietus.
Protams, arī ar mazbērniem pavadītu laiku (gribētu, ka man būtu vismaz 3), bet bērna ģimenes dzīvē baigi iesaistīties negribētu, tikai kā ciemiņš labāk.
Ko naudas trūkuma gadījumā darītu, nezinu. Kur nu tādus maznodrošinātos (vai kā viņus sauc) liek, varbūt valsts piešķirs lētu pansionātu.
(P.S., tplv mani pagājušo nakti sūtīja uz Čaka ielu)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2018. gada 15. septembris, 12:28:58 »
tas jau sen zināms,ka naktī sniegtā atbilde var dikti atšķirties no dienā izdomātās .
Broņas versija man atgādinaja, mammas krustvecākus.Vini bija no no tiem,kas visu mūžu smagi strādājuši, Sibīrijā pagājusi jaunība un sabeigtas veselības. Aizejot pensijā dzīvoja savā megamazā dzīvoklītī Rīgas centrā un nodarbojās ar to, kam nepietika laika ņiprajā dzīves periodā- krustmāte mācījās klavierspēli un gleznošanu, iestājās gleznošanas studijā brauca uz plenēriem utt. krusttēvs čubinājās ap savu pirmo un vienīgo mašīnīti- žigulīti..ar kuru izbrauca varbūt 1x mēnesī uz svarīgām darīšanām, bet pārējo laiku- čubinājās...vasarā apciemoja tālos radus....utt
par grūto pusi tagad nerakstīšu , liekotuzsvaru vien uz to,ka centās darīt to,kam iepriekš laika nepietika..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2018. gada 15. septembris, 15:54:47 »
Nesen par šo ar vīru runājām, jau traki gribas mazbērnus :)
Mēs būsim ome un opis, tāpat kā bija mūsu vecāki, vāķīsim mazbērnus,
jo nav bērniem jāaug bērnudārzos, bet gan starp savējiem. Dzīvosim dzīvi kā līdz šim,
slēposim, sērfosim, ceļosim.
Lasīsim līdz šim nepaspēto... Gan jau arī vēl ko strādāsim...
Jā, bet mazbērni būs prioritāte, kā savādāk :)
Vispār tā īpaši nav nekas tāds, kas nebūtu paspēts un atlikts uz vēlāku.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2018. gada 15. septembris, 16:19:15 »
Sakārtot dzīvi un dzīvesvietu tā, lai ir pa spēkam arī tad, kad būs 70 un 80. Tik tālā nākotnē lūkojoties, ir skaidrs, ka man zemesgabals daudz par lielu. Tā kā jau tagad skaidrs, ka uz šo māju neviens nepārvāksies, tad jādomā būs varianti,

Pēc mazbērnu vākšanas bērnudārza vietā neilgojos itin nemaz

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2018. gada 15. septembris, 16:37:51 »
Pēc mazbērnu vākšanas bērnudārza vietā neilgojos itin nemaz

Nu, mums būtiski tas, kāds būs tas bērns :)
Ne es, ne mani bērni nav bērnudārza bērni.
Tas, ka sakārtot vidi lai paši tiek galā, tas jau pašsaprotami,
tāpat kā veselību kamēr vēl strādā.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2018. gada 15. septembris, 20:59:04 »
Par tiem pensijas gadiem, pat nezinu... Fāteris , savā laikā, sapņoja, pensijas laikā pārlasīt visas savas grāmatas, ar kurām pārkrāmēti plaukti. Faktiski nekas no tā nesanāca, redze bija par švaku, intereses arī vairs ne kādas. Vecīši sapņoja par mazbērniem, bet sīkie tika audzināti ellē ratā un atvesti atrādīt labi ja reizi 2-3 mēnešos. Mammucis teicās, kopšot mazdārziņu, bet jau pēc pāris gadiem esot pensijā, ne īsti tās veselības, ne īsti vajadzības, pāri ielai kādā sīkbodē visu vajadzīgo jebkurā gadu laikā var nopirkt. Un labi atceros, kad pēc gadiem 70 ne vienam ne otram bez palīdzības ne iekāpt vannā ne izkāpt no vannas nebija pa spēkam. Kā arī no tās sērijas, kādai paziņai trīs-istabene ir pārblīvēta ar vēl krievu laikos iepirktām "vērtībām", ar dziļu domu, ka noderēs sīkajiem pūrā.  Un tas ir fakts, ka sīkajiem bez vajadzības visas tās, ar gadu desmitiem putekļos glabātās, tējas un kafijas servīzes, glāzes, dvieļi un galdauti... kur nu vēl to 30 gadu veco čehu sekciju. Sākot savu dzīvi, viņi gribēs savu.

Manis prāt, vispār neko nevajag plānot uz priekšu. Jādzīvo šai dienai. Kad nāks rītdiena, tad arī risinās problēmas. Vienīgais, ko esmu izdarījusi, nomainīju vannu pret duškabīni. Un jau tagad pēc viņas skumstu... šad tad. Pensijā ... nu pensijā pindzelēšu, varbūt, kādos no Memrise bezmaksas kursiem pieteikšos, lutināšu sevi, droši vien, ja veselība būs aktuāla, varētu reizi gadā un kādu vietējo vai Lietuvas sanatoriju  aizbraukt ar SPA ekstrām, bet sezonā uz nedēļu divām uz kādu kūrortu atvilkt elpu. Vispār tā doma par mājiņas noīrēšanu jūras krastā man arī liekas pievilcīga... Man nepatīk neko plānot, jo parasti maz kas piepildās un tas man bojā garīgo.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2018. gada 15. septembris, 21:13:08 »
Neesmu par to vēl domājis

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2018. gada 15. septembris, 21:18:25 »
A es jau māju būvēju ar domu, ka lai man tur labi un ērti būtu pensijā. Par bērniem tad pavisam nedomāju. Viņiem tak sava dzīve būs, kad man pensija pienāks. Tagadējās meitu istabas pārtaisīšu par darbistabu un bibliotēku

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2018. gada 15. septembris, 21:19:02 »
Tur jau tā lieta....

Visticamāk, vairums, iztēlojoties vecumdienas, iedomājas sevi līdzšinējā (konstantā) fiziskā, psihiskā, garīgā, finansiālā un kādā tur vēl kondīcijā, un retais iedomājas, ka kkas no līdzšinējā var zust. Bet tāda ir cilvēka daba, protams.

Par sevi runājot, mani patiesībā biedē vecumdienas, jo apzinos savu situāciju, man skumji domāt, ka nekad nebūs mazbērnu un visu to lietu, kas dzīvi iekrāso īpašu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2018. gada 15. septembris, 21:28:13 »
Minne, neviens jau nevar būt pārliecināts, ka mazbērni būs.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2018. gada 15. septembris, 21:31:27 »
Nevar, bet man ar garantiju nebūs, un nav jau runa tikai un burtiski par mazbērniem

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2018. gada 15. septembris, 21:34:22 »
Es gaidu pensiju, katrā dzimdienā sevi apsveicu ar gadu tuvāk mērķim! Ko tik es tad nedarīšu - visu to, kam darba dzīvē nebija laika!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2018. gada 15. septembris, 21:35:43 »
Nu es Tavu situāciju redzu labāku, nekā tiem, kas LV (nu tiem Nāras nosauktajiem lūzeriem, kam zem1000).

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #14 : 2018. gada 15. septembris, 21:37:03 »
Interesanti - es vecdienas nesaistu ar mazbērnu vāķīšanu. Tur lai paši vaininieki tiek galā. Es atpūtu pelnījusi esmu.