Autors Tēma: Krājēji  (Lasīts 1671 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Krājēji
« : 2018. gada 19. septembris, 07:41:40 »
Krājēji ir īpaša cilvēku daļa, kam visdažādākajās izpausmēs patīk kaut ko vākt un krāt.
 Ir tādi, kas krāj kaut kādus viena tipa priekšmetus. Tie ir vismazāk kaitīgie. Nereti šos viņu priekšmetu krājumus pat mēdz saukt par kolekcijām. Un gadās pat, ka citi tās apbrīno, ja priekšmeti ir labā kvalitātē vai arī vērtējami kā retums.
 Ir arī tādi, kas vāc dažāda veida priekšmetus, bet vairāk vai mazāk pieskaitāmus vienai tematikai - piem. mājsaimniecībai. Tos tad mēdz saukt par saimnieciskiem cilvēkiem, jo viņiem vienmēr ir viss pa rokai lai izlīdzētos kādās mājsaimniecības ķibelēs. Par kolekcijām viņu krājumus nosaukt nevar, un lielākā daļa priekšmetu tā arīi dzīves laikā nenoder. Bet arī šo vēl nevarētu dēvēt par pataloģiju.
 Un ir tādi, kas vāc pilnīgi visu, neatkarīgi no priekšmetā pielietojuma un stāvokļa. Bomži vai miskastnieki. No viņu savāktā parasti nekas neloder )lai gan - kas zin).. Sīkāk neskaidrošu, jo vismaz man šķiet, ka tā ir pataloģija.

Es nekrāju neko no kā varētu veidot kolekcijas. Bet arī galīgi bez krājumiem neesmu. Kaut kas jau garāžā ir savilkts. Bet te nu atkal jāatceras, ka garāža bez hlamiem nav nekāda garāža :) Bet pagaidām neviens tā nopietni nav sūdzējies. Un lai tik pamēģina, man ir arī ko pateikt pretī par to, ka gadiem nelietotu puķpodu krāvumi arī neliecina par labu garīgo veselību :)

Tā nu dzīvojam, principā jau no "šeit un tagad" principa neko lieku paturēt neklātos.. bet..

Jums arī ir kas krājumā?

Atslēdzies Broņa

Re: Krājēji
« Atbilde #1 : 2018. gada 19. septembris, 07:44:02 »
Atmiņas.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2018. gada 19. septembris, 08:01:18 »
Neko nevaru iedomāties. Puķupodu čupiņa ir gan, jā, bet tie tak noder - pavasaros stādiem, un ta dkaut ko pārstādīt... Krūzes ir gabalas 30, bet tās tak ar apritē... Kurpes un šalles? Arī lietoju...

Bet kadman būs Īstais Plaukts, es krāšu kolekciju. Tējkanniņas! Padomjlaiku, puķainas, rakstainas, visvisādas! Vot.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2018. gada 19. septembris, 08:21:27 »
Par manu šķūnīti jau visi zin :rofl:
Man ir visas pataloģijas pazīmes, bet pārsvarā attiecībā uz visādām drukātām lietām un uz lietām ar vēsturi. Ja nav izmests iepriekšējos 100 gadus, tad man negribas uzņemties atbildību. Reāla nepatika pret padomjlaika lietām -traukiem (izņemot agrīnos 60.),grāmatām, adāmadatu saišķiem, lakatiņu kaudzi  -to es pašlaik šķiroju un metu ārā

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2018. gada 19. septembris, 08:31:47 »
Neesmu mantu krājēja, bet tāpat jau... sakrājas kas lieks,
ko roka neceļas izmest :) Vēl pagaidām...
Ik pa laikam pārskatu un šo to likvidēju...
Kkā ar katru gadu ko mazāk no mantām gribas un vajag :)

Atcerējos, esmu gan krājusi - katram bērnam sakrāju lata monētu kolekciju.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2018. gada 19. septembris, 08:53:58 »
šorīt izmetu 2 pārus kurpes. Vairāk gan profilaktiski, jo vienas vairs nepatika, otras bija tā kā apnēsātas un turēt līdz nākamajai vasaras sezonai ticība neļāva

« Atbilde #6 : 2018. gada 19. septembris, 11:46:49 »
Man ir kolekcija - konkrēta veida priekšmeti-suvenīri, ko katrreiz cenšos pārvest no ārzemju braucieniem.
Diemžēl ir arī "gan jau kādreiz noderēs" kolekcija, ko gan cenšos pa laikam paretināt.
Un, tāpat kā Broņai, man ir arī atmiņu kolekcija - man riebj grābāties somā pēc foto un pēdējos gados telefona, tad kamēr tu viņus sariktē, citreiz kadrs vairs nav tas, bildējamais aizmūk, un, pat ja tā ir tikai ainava, visbiežāk rezultāts galīgi neatspoguļo to iespaidu, ko es gribēju piefiksēt. Līdz ar to principā visas labās izjūtas un skaistos kadrus krāju galvā. Pats par sevi saprotams, Instagramā manis nav :D       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2018. gada 19. septembris, 12:02:24 »
Dzīvē divas reizes esmu zaudējusi gandrīz visu, kas man pieder, tā ka kaut kāda veida trauma vai trauksme palikusi, ka nav jau jēgas ko sevišķu pieturēt, jo viss ir tik mainīgs un nestabils.
No vienas puses tā ir nepatīkama sajūta, no otras - īpaši neveicina pieķeršanos kaut kam, un tas varbūt ir ok.
Es neko neķeru, un arī mani nevar noķert

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #8 : 2018. gada 19. septembris, 21:22:37 »
Krāju kilogramus. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2018. gada 19. septembris, 21:27:14 »
Krāju kilogramus. :)

Cik daudz jau esi sakrājis? :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2018. gada 19. septembris, 21:27:35 »
Hi, hi.. Un daudz esi iekrājis, Aģent?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2018. gada 19. septembris, 21:32:27 »

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2018. gada 20. septembris, 14:05:21 »
Ziniet... laikam neko. Tas, kas ir, kalpo dzīves vajadzībām. Vienīgais, ko gribētu iekrāt, ir nauda vai īstas dārglietas, bet arī tikai tajā līmenī kā drošības spilvenu nedrošākiem laikiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2018. gada 20. septembris, 14:14:48 »
Ziniet... laikam neko. Tas, kas ir, kalpo dzīves vajadzībām. Vienīgais, ko gribētu iekrāt, ir nauda vai īstas dārglietas, bet arī tikai tajā līmenī kā drošības spilvenu nedrošākiem laikiem.
nedrošāki laiki var nākt ar naudas reformu, tāpēc drošāk tomēr zeltu :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2018. gada 20. septembris, 14:30:23 »
Taisnība. Var taču krāt zelta stieņus arī.  :rofl: Bet... nespīd. I neko.