Autors Tēma: Vai laba saruna var būt bezpersoniska?  (Lasīts 5321 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies karloss

Vai laba saruna var būt bezpersoniska?
« : 2018. gada 19. septembris, 19:51:31 »
Pirmkārt, šis tiek saukts par sarunu forumu. Tātad diži specifiskus padomus par kaut kādiem tehniskiem, juridiskiem vai lingvistiskiem jautājumiem te varētu nemēģināt meklēt, tam paredzēti specifiskie forumi, te ir vieta sarunām. Otrkārt, forums ir anonīms, lai arī skaidrs, ka daļa personāžu jau atkoduši viens otra personības, reālās un virtuālās, līdz tādam līmenim, kādu nu kurš ir gatavs publiski eksponēt. Treškārt, daži jau tarkšķī paspēja uzriet par to, ka apgāju priekškambari un lika manīt, ka ar nezināmu personu vispār nav iespējams sarunāties. Ceturtkārt, dažas nesenās tēmas man ļauj uzzināt, ar kādas novalkātības pakāpes džinsiem, kurš ko dara, kurš krāc un kad kuram paģiras un puņķi. Dziļi personiski, bet vai tās vienmēr ir labas sarunas? :scratch: Tātad jautājums - vai laba saruna var būt bezpersoniska? Es nedefinēšu pagaidām to, kas ir laba saruna. Bet, manuprāt, laba saruna var būt bezpersoniska tādā ziņā, ka nav konkrētu izgaismojošu faktu par personu. Bet no otras puses, laba saruna nevarētu būt bez personiskas atklātības, personiskas klātbūtnes, līdzpārdzīvojuma, auteniskuma - nezinu, kā īsti to nosaukt.

Atslēdzies Spārka

Re: Vai laba saruna var būt bezpersoniska?
« Atbilde #1 : 2018. gada 19. septembris, 20:23:22 »
Bet, manuprāt, laba saruna var būt bezpersoniska tādā ziņā, ka nav konkrētu izgaismojošu faktu par personu. Bet no otras puses, laba saruna nevarētu būt bez personiskas atklātības, personiskas klātbūtnes, līdzpārdzīvojuma, autentiskuma - nezinu, kā īsti to nosaukt.
Jāpiekrīt.
Tāpat gan Tevi te pētīs. Bet nav pienākuma atklāties, un var pasniegt pat pilnīgi citu personību, ja vēlas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2018. gada 19. septembris, 20:30:53 »
Domāju gan, ka laba var būt arī bezpersoniska saruna, piemēram, par kvantu fiziku - konstruktīva un bez personiskas atklātības

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #3 : 2018. gada 19. septembris, 20:33:56 »
piemēram, par kvantu fiziku
Jau bija atrunāts, ka tam domāti specifiskie tematiskie forumi.

Nē, nevar.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2018. gada 19. septembris, 20:36:12 »
Jau bija atrunāts, ka tam domāti specifiskie tematiskie forumi.
Nē, nevar.

Kur minēts, ka runa ir par specifiskiem padomiem vai forumu/-iem?

« Atbilde #5 : 2018. gada 19. septembris, 20:43:17 »
oi, tūlīt mani paraus uz filozofiju - laba saruna nevar būt bezpersoniska (ja nu vienīgais par to kvantu fiziku vai ko citu baisi eksaktu), jo, pat ja tu nestāsti, kādās biksēs staigā pa māju, un kā krāc, kad esi piedzēries, da jebkam būs klāt (apzināts vai neapzināts) tavas personības piesitiens - viss, kas piedzīvots un pārdzīvots. Te ir cilvēki, kas pārspīlēti reaģē uz lietām, kas man galīgi neliekas sašutuma vērtas, bet es pieļauju, ka tās ir viņu personības šķautnes, viņiem sāp tas, kas man kā pīlei ūdens, jo man ir bijusi savādāka pieredze un ir savādāka dzīves uztvere. Un tas ir normāli.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies karloss

« Atbilde #6 : 2018. gada 19. septembris, 20:46:14 »
Kur minēts, ka runa ir par specifiskiem padomiem vai forumu/-iem?
Saruna var būt par kvantu fiziku joprojām, bet pieļauju, ka šajā forumā varētu labākajā gadījumā kāds dalīties ar viedokli un sarunāties (bezpersoniski?) par kādu noskatīto filmu vai raidījumu, rakstu vai grāmatu par to. Bet te diez vai varētu būt divu erudītu kvantu fiziķu problēmrisināšana, piemēram, kaut kāda jaunākā agregāta kalibrēšanas jautājumos, apspriesties par Esaki diodēm utml.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2018. gada 19. septembris, 20:46:15 »
Man kkā nav skaidrs, ko apzīmē ar “laba saruna“. Tāds izplūdis jēdziens.
Tas “laba“ jēdziens atkarīgs no indivīda subjektīvas izpratnes.
/kā nupat “krākšanas“ tēmā, kādam viss ok, citam nē/ 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2018. gada 19. septembris, 20:47:12 »
Piekrītu Nīkei, bet, ja jautājums uzstādīts tā, kā uzstādīts - jā vai nē - tad - jā, var, ar nosacījumu, ka a, b vai c..

Atslēdzies karloss

« Atbilde #9 : 2018. gada 19. septembris, 20:47:19 »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2018. gada 19. septembris, 20:51:26 »
Saruna var būt par kvantu fiziku joprojām, bet pieļauju, ka šajā forumā varētu labākajā gadījumā kāds dalīties ar viedokli un sarunāties (bezpersoniski?) par kādu noskatīto filmu vai raidījumu, rakstu vai grāmatu par to. Bet te diez vai varētu būt divu erudītu kvantu fiziķu problēmrisināšana, piemēram, kaut kāda jaunākā agregāta kalibrēšanas jautājumos, apspriesties par Esaki diodēm utml.

Tātad runa ir konkrēti par šo forumu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2018. gada 19. septembris, 20:56:55 »
Ja ir subjekts, tad jebkura tēma būs subjektīva. Tātad bezpersoniska nebūs, bet vai laba?,
kā kuram subjektam.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2018. gada 19. septembris, 20:58:24 »
Laba saruna var būt gan personiska, gan bezpersoniska. Svarīgākais, lai tā ir patīkama iesaistītajām pusēm. Laba. Labs noskaņojums. Skumjas. Smiekli. Saturs. Emocijas. Patīkami atgriezties un turpināt citas sarunas.

Thats all.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. septembris, 21:15:23 no Emīlija »

Atslēdzies karloss

« Atbilde #13 : 2018. gada 19. septembris, 21:22:47 »
..laba saruna nevar būt bezpersoniska (..), da jebkam būs klāt (apzināts vai neapzināts) tavas personības piesitiens
un kā tad ar interesantām un labām filozofiskām sarunām? Izteiksme un valoda būs personiska, jā, leksika un sintakse utml. Bet cik daudz manam personiskumam ir vieta, runājot par hermeneitiku, Huserlu vai dekonstrukciju?

Atslēdzies karloss

« Atbilde #14 : 2018. gada 19. septembris, 21:24:22 »
Tātad runa ir konkrēti par šo forumu?
nē, tā nebija domāts. Jautājums bija par sarunu kā tādu, jebkuru sarunu. Mana kļūda - laikam neskaidri sākumā izteicos.