Autors Tēma: Vai laba saruna var būt bezpersoniska?  (Lasīts 5309 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Vai laba saruna var būt bezpersoniska?
« Atbilde #15 : 2018. gada 19. septembris, 21:27:02 »
nē, tā nebija domāts. Jautājums bija par sarunu kā tādu, jebkuru sarunu. Mana kļūda - laikam neskaidri sākumā izteicos.

Nu, tad jau esmu atbildējusi - laba saruna var būt gan personiska, gan bezpersoniska

Atslēdzies karloss

« Atbilde #16 : 2018. gada 19. septembris, 21:30:25 »
ko apzīmē ar “laba saruna“
Es sākumā nedefinēju apzināti, jo pieļauju, ka laba saruna tiešām jau var būt strīdīgs jēdziens.

Citāts
patīkama iesaistītajām pusēm. Laba. Labs noskaņojums. Skumjas. Smiekli. Saturs. Emocijas. Patīkami atgriezties un turpināt citas sarunas.

Man, piemēram, patīk šis uzstādījums. Vēl arī liekas, ka laba saruna no mana A un tava B ved uz kaut ko jaunu - C. Lai es sarunas gaitā ieraugu kaut ko, ko es iepriekš neredzēju, uzzinu kaut ko, ko nezināju. Laikam tā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2018. gada 19. septembris, 21:38:02 »
Tas subjektīvi - Tev būs laba, ja ko iegūsi, citam laba, ka uzklausīts viņa monologs... un ļauts paspīdēt ar erudīciju. ;)

Un uzzināt ko nezināju, nu, ja tā kāda derīga infa, citādi bezjēgā pārbāztas smadzenes  :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. septembris, 21:52:32 no tuk »

Atslēdzies karloss

« Atbilde #18 : 2018. gada 19. septembris, 22:15:09 »
uzklausīts viņa monologs...
vai monologu var klasificēt par sarunu? vai saruna nav vismaz (slikts vai labs) dialogs? :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #19 : 2018. gada 19. septembris, 22:19:08 »
Nu, ja jau kāds uzklausa vai māj ar galvu vismaz, tad liekas, ka saruna ir notikusi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2018. gada 19. septembris, 22:22:23 »
Es sabiezināju krāsas, lai nav gari jāraksta :), gan jau domu saprati  ; )
Bet tas labais kā  atdalījies no tā personīgā... ;)

Āāāā..., metamorfoze! Nupat kļuvu par fosīliju,  :rat: nu fuj, viss, beigta balle!
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. septembris, 22:27:48 no tuk »

Atslēdzies karloss

« Atbilde #21 : 2018. gada 19. septembris, 22:25:25 »
Nu, ja jau kāds uzklausa vai māj ar galvu vismaz, tad liekas, ka saruna ir notikusi.
vai Labai sarunai nevajag vairāk par uzklausīšanu un galvas māšanu? ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #22 : 2018. gada 19. septembris, 22:29:55 »
To nevar zināt. Vismaz vienai pusei var tīri labi patikt arī šādi. Nu tāds kā psihoterapijas seanss.

Atslēdzies karloss

« Atbilde #23 : 2018. gada 19. septembris, 22:34:03 »
"abpusēji laba saruna" - tātad šis bija domāts  :sl:   Bet psihoterapijas seanss, savukārt, būs ļoti personisks vismaz vienai pusei, ja terapeits labs, var arī būt laba saruna. Un labs terapeits varētu būt personisks tajā empātijas un autentiskuma aspektā. Bet pilnīgi noteikti, ka psihoterapijas seanss nevar sanākt baigi labs, ja tajā nav nekā personiska. :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #24 : 2018. gada 19. septembris, 22:36:46 »
A otram arī varbūt labi,  uzzina kaut ko jaunu, iedvesmojas.

Atslēdzies karloss

« Atbilde #25 : 2018. gada 19. septembris, 22:45:31 »
A otram arī varbūt labi,  uzzina kaut ko jaunu, iedvesmojas.
oi, man vienmēr patīk, ka piezvana man xxx un norunā stundu bez elpas ievilkšanas. Uzreiz jūtos kā pēc labas sarunas.  :sarcasm:

Atslēdzies karloss

« Atbilde #26 : 2018. gada 19. septembris, 22:48:05 »
Bet tas labais kā  atdalījies no tā personīgā...
citu reizi uzreiz jādefinē laikam, kas ir laba saruna, bet tas izslēdz pusi šīs sarunas. Mani neinteresēja nodefinēt, bet kā tagad savilkt tomēr visu kopā, es nezinu.  :scratch:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2018. gada 19. septembris, 22:51:46 »
Ko jāsaprot ar "bezpersoniska"?  Vienalga, vai mēs runātu par tehniskām vai ģimenes lietām,  dzimumattiecībām, darbu vai gurķu marinēšanu, katrs ieliks savā tekstā kaut ko no savas pieredzes, saviem uzskatiem, gribot negribot atklās kādu savas personības šķautni. Arī valoda, izteiksmes veids raksturo. Ja patiktos ar to noņemties, no daudzajiem mozaīkas gabaliņiem varētu likt kopā puzzli par katru, kas šeit apgrozās un raksta. 
Cita lieta - cik personāžu ir pazīstami ne tikai virtuāli. Nu, izņemot, protams, administrāciju. No sarunu fragmentiem man radies iespaids, ka diezgan daudzi, kaut, iespējams, kļūdos. Es nepazīstu nevienu, un mani nepazīst neviens. Un man tas patīk. Kaut kāda dīvaina pievilcība ir šīm virtuālajām sarunām - ar cilvēkiem, ko nekad neesmu sastapusi, bet pie kuriem pierasts kā pie SAVĒJIEM.
Tad kādas ir šīs sarunas - personiskas, bezpersoniskas?  Bet labas gan ir.  :smile:  Galu galā - citādi jau nerunātu. ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2018. gada 19. septembris, 22:56:08 »
Nu, laba saruna, ja sarunbiedriem interesē vienam otra domas. Pieņemsim, bet arī tad saruna var
izvērsties dranķīga, ne laba. Vai sarunai obligāti jābūt labai?, būtiskāk, ka rezultatīva.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #29 : 2018. gada 19. septembris, 22:59:37 »
Cita lieta - cik personāžu ir pazīstami ne tikai virtuāli. Nu, izņemot, protams, administrāciju.
Administrācija savstarpēji ir pazīstama tikai virtuāli. Tas netraucē sarunāties un saprasties.