Autors Tēma: Vēlēšanas, saraksti. Par kuriem???  (Lasīts 10459 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Vēlēšanas, saraksti. Par kuriem???
« : 2018. gada 22. septembris, 09:09:02 »
Tāks. Straujiem soļiem tuvojas vēlēšanas. Protams, protams, no manas balss nez vai kaut kas mainīsies. Bet baigi negribas ar kauna sajūtu skatīties spogulī pēc pavisam greizi izdarītas izvēles.

Skatos ar izslēgšanas principu. Palikušas kādas 3 partijas. JKP, Attīstībai/Par un Jaunā Vienotība.

Tā kā šaja forumā ir visnotaļ sakarīgi cilvēki, lūdzu paskalojiet man smadzenes un iebīdiet tās. Kaut kur :faint:

Iepiekš mana izvēle bija Nacionālā apvienība. Šoreiz pavisam noteikti nē.

Atslēdzies Luīze

Re: Vēlēšanas, saraksti. Par kuriem???
« Atbilde #1 : 2018. gada 22. septembris, 09:26:25 »
Dip, Tu tak liela meitene... kurā partijas sarakstā cilvēki Tev labāk patīk, par tiem arī nobalso.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2018. gada 22. septembris, 09:31:36 »
Partiju šķirotava un tinderis varbūt palīdz izšķirties starp tiem trim? :)

Atslēdzies dip

« Atbilde #3 : 2018. gada 22. septembris, 09:34:09 »
Partiju šķirotava un tinderis varbūt palīdz izšķirties starp tiem trim? :)

Kas ir tinderis? Un kas tā par partiju šķirotavu?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2018. gada 22. septembris, 09:41:13 »
Nezinu, jo vairāk vēlēšanu pagājis, jo vairāk pārliecinos, ka no manas un pārējo izvēles nekas nav atkarīgs... Tā sistēma iet kā vilciens - kur sliedes noliktas, tur dodas. Balso, par ko gribi, vilciens iet vien tālāk... Un laikam pat nebija slieksnis, cik % vēlētāju jāpiedalās, lai vēlēšanas vispār būtu notikušas. Tā kā pat vispārējs boikots neko nelīdzēs.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2018. gada 22. septembris, 09:51:53 »
Dip, Tu tak liela meitene... kurā partijas sarakstā cilvēki Tev labāk patīk, par tiem arī nobalso.

Galvenais, lai smuka frizūra

Atslēdzies sōla

« Atbilde #6 : 2018. gada 22. septembris, 10:14:13 »
Ko tas Pabriks un Pavļuts tik agresīvi bļauj savās reklāmās, tikai tāpēc vien nebalsošu. Idiņi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2018. gada 22. septembris, 10:16:52 »
Frizūras un drēbes mainās, sejas paliek :)

Partiju šķirotavas tests ir šeit:
https://www.lsm.lv/velesanas2018/partiju-skirotava/

Tinderis ir iepazīšanās aplikācija.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 22. septembris, 10:30:42 »
Nezinu, jo vairāk vēlēšanu pagājis, jo vairāk pārliecinos, ka no manas un pārējo izvēles nekas nav atkarīgs... Tā sistēma iet kā vilciens - kur sliedes noliktas, tur dodas. Balso, par ko gribi, vilciens iet vien tālāk... Un laikam pat nebija slieksnis, cik % vēlētāju jāpiedalās, lai vēlēšanas vispār būtu notikušas. Tā kā pat vispārējs boikots neko nelīdzēs.
1. Tieši tā. Savulaik kādus 3 gadus pēc vēlēšānām papētīju, ko tad Vienotība ar SĀ un VD (grāmatvedi briļļaino) priekšgalā pirms vēlēšanām ir solījuši? Rezultāts? Kādu 80% solījumu gadījumā dzīvē viss ticis darīts pilnīgi pretēji solītajam. Un? Kāda jēga te cepties un klausīties visas tās kandidātu diskusijas? Kāda jēga vispār sperties uz to iecirkni un piedalīties tai balagānā, ja glīti ģērbtie kandidātiņi pilnīgas nesodāmības apziņā nākamajā dienā pēc balagāna var darbos par naivajiem muļķīšiem ciniski iesmiet? Esmu dzirdējis, ka kaut kur vēlētājam tādā gadījumā esot iespēja iesūdzēt partiju tiesā. Kur tas ir un kā tas notiek, es nezinu, bet LV, cik zinu, tādas iespējas nav. Politiskā karjera pēc 4 gadiem beigsies? Muļķības! Kurš no tiem morālajiem kropļiem no saimniekiem nav apbalvots ar siltu un naudīgu krēslu kādā nevēlētā amatā?
2. valdošo pieņemtie likumi var, cik vien uziet, uzdot vēlamo par esošo, un paši valdošie - melot, cik vien tīk, bet nav gan gluži tā, ka nebalsošana neko nemaina. Ja (kā "vecajā" Eiropā) uz vēlēšanām aizietu ap 30% vēlētāju, tad kas iznāk? Nu, tāda NA, kura sakās esam pārvarējusi 5% slieksni un vēl likumiski "iesūkusi" daļas to cilvēku balsu, kuri balsojuši par partijām, kuras to bajeru nepārvarēja, piemēram ... Cik reāli par viņiem ir nobalsojuši? 5% no 30% = 1.5% vēlētāju. :) Ja valdošajā koalīcijā ir 51 deputāta balss, tad par visām koalīcijas partijām kopā - mazāk, nekā 15,3% vēlētāju. Jautājums ir nevis par to, ko viņi (valdošie) ir likumos ierakstījuši, bet par to attieksmi no visiem un katra šīs valsts pilsoņa, kādu šajā sakarā ir pelnījuši, jo ... ir lieeeeeeeels jautājums, cik vispār tāda valsts vara ir leģitīma? Taisnību sakot, tas ir labs arguments aizbāzt mutes visādām viņķelēm un āboltiņām, kuras atļaujas vēl lekties un atklāti kko vēkšķēt par to, ka viņas, redz, esot VAIRĀKUMS ievēlējis.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2018. gada 22. septembris, 10:35:55 »

Atslēdzies Luīze

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2018. gada 22. septembris, 10:51:37 »
Starp citu, "nedemokrātiskajā" Krievijā savulaik bija kas tāds, kā "demokrātijas paradīzē" LV bijis nav nekad. Pilnīgi droši zinu, ka Domes vēlēšānās bija izvēle balsot "par nevienu". Otrkārt, ja nemaldos, vēlēšānas, uz kurām bija ieradušies mazāk par kkādu procentu vēlētāju, pēc likuma skaitījās nenotikušas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2018. gada 22. septembris, 11:00:35 »
Tas labi, ka droši zini ;)
Ja piedalos vēlēšanās un iemetu tukšu aploksni - tad balsoju par “nevienu“ :)
Tāpat kā “demokrātijas citadelē“ Krievijā :D

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #13 : 2018. gada 22. septembris, 12:28:42 »

Izvēloties vispirms skatos, kuriem ir izredzes vispār ietikt Saeimā - neredzu jēgu balsot par kādu sīko, jo tad mana balss aizies nezinkam.Tālāk skatos pēc personālijām, kas kurā kompānijā.Ja daudzmaz sekots tam, ko kurais teicis vai darījis un kāda par viņa skeletiem  info, tad priekšstats rodas.Protams, ka izvēlētajā kompānijā var būt arī kādi, kas riebj - tos svītrot.Programmas - esat manījuši, ka kāds reāli starpvēlēšanu laikā tās pilda?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2018. gada 22. septembris, 12:39:16 »
Vēl jau arī jāskatās, kas ar ko var koalīcijas veidot...
Man arī šogad dilemma, izskatās ka tie, par ko gribētu balsot, veidotu koalīciju ar tiem,
par kuriem balsot negribu...
Vēl laiks domāt.