Autors Tēma: Mietpilsonības māksla ir dekadence  (Lasīts 5592 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Mietpilsonības māksla ir dekadence
« Atbilde #15 : 2018. gada 30. septembris, 21:42:18 »
nu ko tu  -es skatos suleimanu!LR2 gan no laba prāta neklausos, kas nu ir, tas ir

Bet nupat Kosemai atkal nomainīta aktrise, ar botoksa lūpām...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #16 : 2018. gada 30. septembris, 22:08:31 »
Es jokojot bērniem saku, ka mans mīļākais TV kanāls ir tas, kur šlāgerus no rīta līdz vakaram rāda. Māksla ... Kas tas ir? Neesmu nekāds mākslas zinātnieks, bet manā NVG cilvēka izpratnē tas ir tad, kad cilvēks kādā jomā MĀK stipri un jūtami vairāk, nekā vidusmēra līdzpilsonis. Un tad, kad tas ir sajūtams, konkrētas darbības vai darbus skenējot ar jutekļiem. Šlāgeri? Nu, snobismam drusku tomēr pamats ir, kad cilvēka darbības uz skatuves un arī vispār atrašanās tur jau robežojas ar klaju necieņu pret skatītājiem/klausītājiem. Tas ir tas masu produkts, kuru, cik saprotu, par mākslu nesauc. Ārējais izskats - zem katras kritikas, dziedāt neprot, mūzika un vārdi ... no sērijas "kas vispār to ir sacerējis?", horeogrāfija un māka kaut cik jēdzīgi kustēties ... kas tā vēl tāda? ... PSRS laikos ko tādu sauca par haltūru. Nu, kā konkrēts piemērs ... Kurš dziesmā par mīlestību pret meiteni/sievieti ir izdomājis ... " ... Tava daiļā galva ..."? Vot, tagad aiziešu sievai un pateikšu: "Tev ir ļoti daiļa galva!" :) :) :) Kurš vispār tā runā? Un vēl ar tādiem "komplimentiem" pie sievietes? Atzīstās, kurai no sievietēm tāds kompliments imponētu?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 30. septembris, 22:19:27 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #17 : 2018. gada 30. septembris, 22:48:50 »
, ka radio 2 ir vienkārši phē.., es pat nezinu..
Nav vienkārši phē - ir pat zināma ļaunuma iemiesojums!
Tas gan bija senāk, nu ir mazliet labāk.
Man pat vienreiz palika slikti no radio 2, un nācās izkāpt no autobusa.
Bet esmu centies rūdīties - ja nu kāds gribēs mani spīdzināt ar radio 2, kā tos nabaga irākiešus ar Bārniju.
Man būs jāvar izturēt!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2018. gada 30. septembris, 22:52:30 »
Radio2 ir diezgan traki, bet īsta spīdzīnāšana ir krievu popsa

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #19 : 2018. gada 30. septembris, 22:57:46 »
Vispār izlasīju visu diskusiju, un sapratu vēl mazāk kā Emīlija.
Par ko šeit ir runa?

Mietpilsoņu māksla būtu tā kā mīksts vēders?
Un īstā māksla tā kā aizcietējumi?
Vai kā?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2018. gada 30. septembris, 23:02:28 »
Krimson, šā autora tēmas nav jāsaprot. Mierīgi runā visu, kas uz sirds.. un izliecies, ka saproti, par ko runa..

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #21 : 2018. gada 30. septembris, 23:03:06 »
es arī nesapratu ;o) domāju, ka kaut kas no sērijas - Lasījis neesmu, bet viedoklis, man ir...  Vispirms, interesanti, ko konkrēti autors uzskata par Mietpilsonības mākslu? Un kāpēc tieši dekadence?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #22 : 2018. gada 30. septembris, 23:19:54 »
Un kāpēc tieši dekadence?
Jā, kāpēc?
Pirms dekadences taču vēl ir kadence.
Un pirms kadences ir vēl arī dence.
Tas viss ir jāskata attīstības perspektīvā.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #23 : 2018. gada 30. septembris, 23:34:01 »
 Man šķiet, es sapratu!
Miet-pil-sonība.
De-ka-dence.
Mietpilsonības māksla ir dekadence.
Pilsonības māksla ir kadence.
Sonības māksla ir dence.

Jāsāk ar pēdējo īsāko.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2018. gada 01. oktobris, 07:37:46 »
Protams, Tu vari "krāt mantu debesīs", un būt brīvs un dzīvot kur Dievs vakarā norāda, bet tad, ja esi viens. Un arī uz svētajiem Indijas mūkiem skatos ar milzīgu skepsi, jo viņiem ir tikai rūpe par sevi.
Tas viss nav savienojams ar jēdzienu "ģimene" un jebkurš normāls ģimenes cilvēks šīs tēmas virsraksta izpratnē ir mietpilsonis. Vai tādēļ viņš neprot baudīt mākslu?
Vispār jau tēma ir kā piemērs tam, ka jebko var pasniegt kā patiesību (īstenību), jo unikālās patiesības jau nemaz nav..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2018. gada 01. oktobris, 08:30:29 »
Bobis ideāli pateica.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #26 : 2018. gada 01. oktobris, 08:57:20 »
Tos augstu .irsošos par dižo mākslu tā vien gribās bišku vircas bedrē pamērcēt.
Ne paši mākslinieki, nedz viņu apjūsmotāji pliki un ar kurkstošiem vēderiem diezko nevazājas. Un kurš tad tad to dižo mākslu iepirks, ja ne mietpilsoņi? Ja ne paši sev ko havajā iepretī podam uzkārt, lai sēdēšana nav tik skumīga, tad nodokļus nomaksājot un dāsni muzejiem samaksājot vēl otrreiz par biļetēm.
Kurš redzējis Melnajā kvadrātā Melno kvadrātu, kas ir Melnajā kvadrātā? Tā teikt - mākslu mākslā? A nē, kaut kā plikas mājsaimnieces audēju austos palagos vārtās. Vai zemnieku audzētie bumbieri uz galdnieka darināta ķebļa. Vai tā paša zemnieka pļautie rudzi statiņos.
Nē, nu pēdējā gadsimta laikā visāda sirreāla draza arī izsauc sajūsmu sēnīšu un zālīšu pārņemtajos prātos. Problēma tikai tamī, ka sēnītes un zālītes atkal kādam jāizaudzē.
Nē, nē, esmu caur un caur mietpilsone. Kaut vai no tā viedokļa, ka par visu to drazu un apjūsmināšanos par augsto mākslu mākslai gribās ņemt mietu....
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2018. gada 01. oktobris, 09:06:24 »
Es te tā drusku no citas puses padomāju - vai mākslas (ne)baudīšana ir tas īstais (ne)mietpilsonības kritērijs?  Un kas ir tā "māksla"? Un kas ir "mākslu baudīt"? Vai naudasmaiss, kuram pēc statusa pienākas apkarināt mājās sienas ar vecmeistaru gleznām, ir mazāks mietpilsonis, kā "cilvēks parastais", kam tādas nav nevienas? Otrkārt, piedodiet, bet man šķiet, ka tieši lielākie mietpilsoņi, tādi paši kā tie, kas māja ar galvām un slavēja karaļa tērpu, jo neuzdrošinājās pateikt, ka karalis ir pliks, gudriem ģīmjiem pa izstādēm "bauda mākslu", jo nevar izrādīt, ka patiesībā tā viņus neinteresē un garlaiko un, galu galā - ka izstādīts ir plikais karalis.

Drīzāk varētu būt runa nevis par mākslu, bet kaut kādu garīgumu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2018. gada 01. oktobris, 09:23:28 »
Domāju, nebūs īpaši daudz tādu, kuri mākslu “nepatērē“.
Māksla jau neaprobežojas vien ar glezniecību.   
Mūzika, literatūra, kino utt...
Tas, kādā sarežģītības pakāpē izvēlas, atkarīgs no izglītības un zināšanām attiecīgajā jomā...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #29 : 2018. gada 01. oktobris, 09:35:40 »
Man vienīgais kritērijs ir patīk/nepatīk.
Ja vēstījumu uztveru, bet attēlošanas veids neuzrunā, tad glezna nepatiks.

Mācīties saprast mākslu?
Tas nozīmē iemācīt sev to, ka nepieņemamais krāsu salikums tomēr patīk?