Autors Tēma: jaunumi pindzelēšanā  (Lasīts 1971 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: jaunumi pindzelēšanā
« Atbilde #15 : 2018. gada 19. oktobris, 11:51:42 »
Tad sākās  mocības ar abstrakciju. Visas tās rotaļas ar krāsām un to kombinācijām. Liekas, ka galvenais bija kompozīcija, un kas tur vēl.... Man patīk tas, ka abstrakciju var skatīt ne tikai vienā noteiktā veidā - audeklu var grozīt kā  gribi un skatītājs - katrs tajā saskata, to ko pats grib
Kas te ko nesaprast - kalni, satrakota jūra, dienvidi, varbūt pat Āfrika. :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #16 : 2018. gada 19. oktobris, 12:08:06 »
Tur jau arī ir tā abstrakcijas fiška, ka katram, kas to skatās ir sava dzīves pieredze, savas atmiņas par kaut ko.... Teiksim, kādā gleznā viņš pēkšņi sajūt savas atmiņas no kāda sen redzēta saules rieta, vai sen redzēta lietaina vakara... un viņš no tā darba nevar atrauties. Teiksim, man pēdējais darbiņš ir tāds tā kā bērnības atmiņas par sēņošanu agri no rīta.  Kad saule tikai sākusi apspīdēt zarus un tāda kā migliņa apkārt,  zirnekļu tīkli ar rasu un viss tik krāsains, nenoteikts un dīvains. Tāds apburts mežs. Bet kaimiņiene ieskrēja un teica, ka redz trīs darbus - kreisais migla purvā, pa vidu lietu un zibeni vasarā un apakšējais... to vairs neatceros - triptihs vienā vārdā. Tas  arī ir- ko kurš grib to redz. Nu kā bērnībā, kad mākoņus vērojām - viens redz zirgu, cits  zaķi.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #17 : 2018. gada 19. oktobris, 13:14:25 »
Pat brīnījās, ka es mīlestību  pasniedzu ar zilu un dzeltenu.
Pilnīgi pareizi - sirds (mīlestības) čakra ir zaļa.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #18 : 2018. gada 19. oktobris, 14:06:58 »
Yes!!!!!!  Ko viņi tur no mīlestības  saprot!!!
Starp citu, vakar kaut kur lasīju, ka kādā no pēdējiem Dalai-lamas pasaules apceļojumiem, klausītājiem bija milzum daudz jautājumu un kaut kur uz beigām kāds viņam jautāja, vai viņš negrib visiem pateikt ko svarīgu. Viņš atbildēja - Varu. Mūsu vispār nav...

Būtībā, jau viņam ir taisnība. Mēs visi ( ar visiem saviem darbiem, nedarbiem, fantāzijām un sapņiem)esam enerģijas šāds vai tāds izpausmes rezultāts un tik sīki, ka visuma mērogā mūsu nemaz nav. Nu tai nozīmē, ka nemazgātas zeķes visuma mērogā ir pupu mizas. Pindzelēšana arī starp citu ir izlietotas enerģijas rezultāts.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #19 : 2018. gada 19. oktobris, 14:35:59 »
Starp citu, atradu pāris senus darbiņus. It kā krāsaini, spilgti... bet pietrūkst enerģijas,kustības, tāda, kā svaiga vēja, vai saules pieskāriena, dzīvības... tieši tas ko māca abstrakcijā. Šodien, es to pindzelētu savādāk

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #20 : 2018. gada 19. oktobris, 19:04:58 »
Manuprāt, radīt patiešām izcilu abstraktu darbu ir daudz sarežģītāk kā kopēt reālistiski no dabas. Jā, zinu, ka daudzi saka, ka bērnudārznieki tādus klekšus var sapļēckāt, bet no pieredzes.. uzgleznot fantastiski emoncionālu darbu ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem (pāris krāsām, līnijām) ir liels sasniegums. Turklāt vienmēr var redzēt, vai mākslinieks ir vienkārši rotaļājies ar krāsām (kas dažreiz arī ir ok), vai iegleznojis daļu no dvēseles, kura skatītājam aizrauj elpu. Piem., reiz pēc Anselma Kīfera (Anselm Kiefer) izstādes Londonā man vajadzēja apsēsties un izdzert mēriņu, jo sajūtas bija neaprakstāmas. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #21 : 2018. gada 19. oktobris, 19:26:24 »
Tas, ko agràk "pindzelèji" man patika labàk...tagad redzu draņķa moderno , kas smērē audumu..
Piedod....

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #22 : 2018. gada 19. oktobris, 21:16:23 »
tur jau tā fiška Nakat, ka katrs redz ko savu.  Tev nepatīk, tas ir ļoti labi. Sliktāk būtu, ja tas tevi atstātu vienaldzīgu. Man vecie darbi arī ļoti patika, tad kad es tos pindzelēju un arī tagad - "tā, tīri nekas", bet tagad skatoties jau paliek pierasti un garlaicīgi. Gribās, ko svaigu, gaisīgu, dīvainu, lai skatoties katru reizi tajos ko jaunu ieraudzītu. Vienkārši, gribās ko jaunu iemācīties... kamēr gribās  ;) . Es jau tikai spēlējos ar pindzelēm un krāsām, tāpēc, ka man tas patīk un arī laika pietiek. Dzīve pārāk īsa, lai darīt lietas kuras nenes prieku.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2018. gada 19. oktobris, 21:18:29 »
Olguci, cik Tu esi laimīga...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #24 : 2018. gada 19. oktobris, 21:50:58 »
Dīvāns lētāks par kaķi ... liekas  128 laši ...
Olguci, rādās, ka Tavā dzīvoklī visdārgākais ir kaķis. Bet nu smuks un gudrs jau izskatās ar.

Bet par gleznām jāsaka, ka šīs abstaktās, manuprāt, Tev izdodas vienkārši brīnišķīgi. Daudz labāk kā viss iepriekš rādītais. Man ļoti, ļoti patīk. Jāpapēta tuvāk, kas vislabāk, jo es tā strauji pārbraucu visam pāri, priecējot acis.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #25 : 2018. gada 19. oktobris, 21:57:06 »
:blushing:  Ja godīgi, tad košakam pirmajā foto vairāk patīk tā muša uz sienas.... bet man tomēr patīk domāt , ka darbiņi ...

Varbūt arī to mušu ierāmēt?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #26 : 2018. gada 19. oktobris, 22:18:16 »
Olguci, cik Tu esi laimīga...
Ne tikai laimīga, bet arī vieda. Un vēl tas optimisms, dzīvesprieks, tas jau arī gleznās redzams.
Un bērnības mežs agrā rīta miglā, ar visiem zirnekļtīkliem.. man arī kaut kā tā līdzīgi nolasījās.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #27 : 2018. gada 19. oktobris, 23:44:29 »
košaks dzīvoklī bija  visdārgākais līdz šai vasarai. Kopš parādījās  matracis. Kaut gan tas astainais brīnums ir pārliecināts, ka matracis nopirkts priekš kaķiem.... kā jau viss šajā dzīvoklī.