Autors Tēma: kino jaunumi  (Lasīts 20362 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: kino jaunumi
« Atbilde #75 : 2022. gada 26. augusts, 09:29:34 »
"Ložu ekspresis" (2022) - "Bullet Train"   

Uz filmu devos bez iepriekšējas informācijas, tik vien kā seja uz kino plakāta - Breds Pits.
Filmai sākoties nepamanīju titrus , kādi aktieri un režisors... vai drīzāk to vienkārši nebija :mrgr:   
Skatos, skatos...bļin, tas tak Tarantino! ...jautra slepkavošana, dziļdomīgas slepkavu sarunas, Japāna, Fudži, zobeni, japāņu multeņu varoņi utt..."Kill Bill" turpinājums?... rimeiks bez Umas Turmanes?...bet Tarantino tak solīja, ka "Reiz Holivudā" būs viņa pēdējā filma....deviņas filmas ir un pietiks!
Filma par slepkavniekiem ātrvilcienā ... iesaku izklaidei un atslodzei!  :)     
Ar nepacietību gaidu filmas beigu titrus - būs vai nebūs Tarantino filma?....šķiet to pašu gaida arī pārējie filmas skatītāji - neviens (!) neskrien laukā no zāles titru laikā...Nav Tarantino...režisors ir man neko neizsakošs David Leitch...laikam jau tukša vieta nepaliek, ja metrs nefilmē, tad to dara sekotāji!  :)   
p.s.   
Speciāli Minnei!   
Filmā nav Umas Turmanes, bet ir Sandra Bulloka...nu, vismaz kaut kas!  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #76 : 2022. gada 13. septembris, 16:05:40 »
"Kur vēži dzied"/"Where the Crawdads Sing"(2022) 

Dāmu kino, ko der arī puišiem redzēt. Filma uzņemta pēc pasaules bestsellera romāna, mana vecāka meita ir lasījusi un laikam jau šoreiz tas bestsellera statuss atbilst arī labai literatūrai. Man pat radās ari vēlme kādreiz izlasīt, jo lieliski aprakstīta daba tur tajos purvājos...arī filmā daba ir viena no galvenajām varonēm, var skatīt un priecāties - diez vai kādreiz pats no brīvas gribas tur līdīšu! :)   
Vēži dzied?...nu, nedzirdēju filmas laikā, bet gan jau uzrauj kādu meldiņu pa kluso, kad neviens kino skatītājs neklausās. ;) Ielieku arī saiti uz grāmatu, gan jau cītīgākās foruma dāmas ir lasījušas. 
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/183282-kur_vezi_dzied.html
 Iesaku filmu pat tiem, kuri lasījuši grāmatu! 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #77 : 2022. gada 13. septembris, 16:23:49 »
Tieši vakar Kur vēži dzied pamanīju online un atzīmēju sev skatīšanai

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #78 : 2022. gada 13. septembris, 16:50:21 »
Nakat, Tu kinoteātrī skatījies šo filmu?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #79 : 2022. gada 13. septembris, 17:10:27 »
Nakat, Tu kinoteātrī skatījies šo filmu?
jā, filmas es lielākoties skatos kinoteātrī un šo arī, taču viņa nav no tām, kura obligāti uz lielā ekrāna - var ari tv vai datorā...vienīgi lieliskie dabas skati tur zaudē..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #80 : 2022. gada 13. septembris, 17:13:23 »
Jā, es tieši tās dabas dēļ jautāju.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #81 : 2022. gada 13. septembris, 21:59:50 »
Tagad tie vēži nez kāpēc baigi populāri. Grāmatu izlasīju, kino palaidu garām, gan jau Netflix būs. lasīju, ka tur ir Rīza Viterspūna.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #82 : 2022. gada 14. septembris, 00:24:24 »
Tagad tie vēži nez kāpēc baigi populāri. Grāmatu izlasīju, kino palaidu garām, gan jau Netflix būs. lasīju, ka tur ir Rīza Viterspūna.
...filmu Rīgā vēl rāda, laikam Valmierā nokavēji...un Rīsa Viterspūna nespēlē filmā ...viņa ir devusi atsauksmi grāmatai - 
"Es nespēju pat izteikt, cik ļoti man patika romāns “Kur vēži dzied”! Gribēju, lai tas nekad nebeidzas...
Rīsa Viterspūna" (c)   
p.s.   
mani vienmēr piesaista grāmatas, kur pazīstami cilvēki nebaidās ar savu vārdu likt atsauksmi...bet bestselleri, kur atsauksmēs ir tikai oficiālie kā NYT, People, Vanity Fair u.c. nu tā...reklāma

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #83 : 2022. gada 14. septembris, 11:52:56 »
Grāmata bija- nekā īpaša :?:
Ja, par Viterspūnu- nebrīnos, ka kļūdījos, jo pamatā dzīve tik uzmetu acis kādam virsrakstam, kas pazib.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #84 : 2022. gada 15. septembris, 10:43:09 »
"Nē"/"Nope" (2022)   

Šausmene -" šausmu žanram Holivudas sistēmā ir viszemākā reputācija – to noniecina kritiķi un izsmej publika, pat paši kvēlākie šausmu filmu fani reti kad to uztver nopietni. Kino vēsturē tam, protams, ir izņēmumi – tādas filmas kā "Psiho", "Mirdzums" vai "Sātana izdzinējs" šodien ir neapšaubāma un augsti vērtēta klasika."(c) delfi+   
Zinot šeit apgrozošās publikas gaumi - nevienam pat neiesaku, jo šausmu filmas ir jāskatās tikai kinoteātrī un filmu iespējams drīz noņems no repertuāra, jo rāda jau kopš jūlija. 
...bet man patika!     
"Filmas centrā ir melnādainās Heivudu ģimenes atvases – enerģiskā Emeralda un iekšupvērstais, klusais Odžejs, kuri pēc tēva noslēpumainās nāves (viņu nogalina no debesīm nokritusi monēta, kas ietriecas tieši galvā) pārņem ģimenes biznesu – trenētu zirgu nodrošināšanu Holivudas filmu industrijai. Tomēr bizness nesokas pēc tam, kad viens no zirgiem pēkšņi satrakojas filmēšanas laukumā un viņi spiesti zirgus pārdot netālajam izpriecu parkam. Tā īpašniekam Jupem ir pašam savs neparasts stāsts – viņš ir vienīgais izdzīvojušais pēc incidenta kāda 90. gadu "sitkoma" filmēšanas laukumā, kad satrakojies šimpanze nogalināja teju visus uz laukuma esošos aktierus, izņemot mazo Jupi. Tikmēr virs Heivudu rančo parādās noslēpumaina parādība, kas "iesūc" sevī zirgus un cilvēkus, un abas atvases nolemj, lai kas notiktu, iemūžināt šo parādību kā dokumentālu apliecinājumu NLO esamībai."(c) delfi+
p.s.     
Filmā tika uzdots jautājums, kas mani arī nodarbina - kā vienā vārdā nosaukt sliktu, negatīvu brīnumu?     
Brīnums - tas ir kaut kas labs, kaut kas glābjošs un iedvesmojošs, un nebūtu pareizi ar šo vārdu apzīmēt velnu, ļauno neiespējamo utt...nav tak slikta brīnuma! - brīnums vienmēr ir brīnums! :)   
Ja pareizi sapratu, tad filmas veidotāji amerikāņi šo ļauno neiespējamo vienā vārdā nosauca par Nope, bet latvieši neatrada neko citu kā vienkāršu
Varbūt kādam ir citas idejas kā nosaukt "slikto brīnumu" vienā vārdā? 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #85 : 2022. gada 15. septembris, 11:30:55 »
Kā nav slikta brīnuma. Kur ko tādu rāvi? Ir. Saka taču, brīnums, kur es varēju tās atslēgas iegrūst ka ne atrast? Brīnums, kā no piektā stāva balkona varēja veļļuku nozagt? Brīnums, kā tas zibens to ozolu uz pusēm pāršķēlis, brīnums, kā šitā uz līdzenas vietas var kāju salauzt... un tā var turpināt bezgalīgi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #86 : 2022. gada 15. septembris, 11:58:58 »
...šķiet tie ir nevietā lietoti, kas neatbilst vārda sākotnējai jēgai...brīnums kā jēdziens laikam taču tika no baznīcas ieviests un tur nebija tā negatīvā...tuk piesauktie gadījumi ir no sēnalu vārdiem, jo tik pat labi var teikt - jopcik, kur tās atslēgas iegrūstas, ka ne atrast...jopcik, kā no balkona sestā stāva varēja veļļuku nozagt utt...brīnums šeit lietots kā pārsteigums, bet ne kā brīnums tā sākotnējā izpratnē ...nu, tur Kristus labie darbi utt

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #87 : 2022. gada 15. septembris, 12:05:33 »
...šķiet tie ir nevietā lietoti, kas neatbilst vārda sākotnējai jēgai
Nē.
Brīnums ir ārkārtējs, neparasts, dīvains notikums. Latviešu valodā īsti emocionālās nokrāsas nav. Angļu ir dažādi vārdi tam, nezinu, kurš bija oriģināli filmā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #88 : 2022. gada 15. septembris, 12:13:52 »
Ja brīnums ir kas neizskaidrojams, prātam neaptverams notikums, tad nekāds izsauksmes vārds "jopcik" nederēs gan. Ja nu vienīgi - jopcik, brīnums, tas Jēzus līķauts tomēr ir autentisks!  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #89 : 2022. gada 15. septembris, 12:15:16 »
Nē.
Brīnums ir ārkārtējs, neparasts, dīvains notikums. Latviešu valodā īsti emocionālās nokrāsas nav. Angļu ir dažādi vārdi tam, nezinu, kurš bija oriģināli filmā.
Nu jā...brīnumam nav emocionālas nokrāsas latviešu valodā, bet būtu tak jābūt....pozitīvā -  brīnums, ka lāsteka neuzgāzās uz galvas , bet negatīvā - brīnums, ka lāsteka tieši trāpīja pa galvu....abi šie ir brīnumi, bet varbūt tomēr negatīvajam vajag citu vārdu?