Autors Tēma: Vakara psihie bērnam  (Lasīts 16592 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Vakara psihie bērnam
« Atbilde #45 : 2014. gada 24. novembris, 13:02:36 »
Piaf...ir oky....
es tevi saprotu tadā mērā, ka viss ir taa, kaa tam jabūt...
redz, es jau pieminēju savus paziņas..un ar tevi ir liidziigi...itka kkas neapmierina, bet taipat laikaa ir 100 iemesli kaadēļ to, kas neapmierina nevarētu izmainiit... Juus neesiet gatavi neko mainiit... nu nekas...laiks,pieredze, pasiem sava dziives skola un lietas notiks... :kiss:
p.s  es cauri dzirdu, ka tu attieciiba uz šo jautajumu neesi 100% patiesa  :coffee: , jo vienu un to pasu lietu tu interprete dažadi ... ta teikt,pec nepieciešamiibas...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #46 : 2014. gada 24. novembris, 14:02:35 »
Godīgi? Man zb ņemties un cīnīties ar visiem. Esmu piekususi, tā ņemšanās krīt uz nerviem. Nezinu no kuras puses viņam iet klāt, lai nāktu saprašana, tāpēc rīcība ir haotiska un neorganizēta. Tās prieka reizes, kad sēž šņukstošs bērns klēpī un paklausīgi māj ar galvu un izskatās, ka info aiziet līdz viņam, ir tik retas.. un efekts ir tik īslaicīgs... Nolaižas rokas, jo sajūta ir kā cīnoties ar vējdzirnavām.

Jā cīņa ir tieši īstais vārds.

Atslēdzies j

« Atbilde #47 : 2014. gada 24. novembris, 14:18:16 »
par vecākiem būt arī jāiemācās, mellene pareizi saka :-)
ielaists ir drusku, tagad būs grūti, taču jāmēģina vien ir, pašu bērns tak :-)
Nu noturiet mazliet to konsekvento līniju, kurai pāri kāpt nedrīkst. Režīmu ar iegroziet- lai ceļas agrāk un iet gulēt agrāk, citādi pati pārgursti. Galvenais, abiem ar vīru rīkoties vienādi 
Bērns ir arī stipri aktīvs, der vest uz kaut kādām nodarbībām, kur ir liela slodze (piem. futbols olimpiskajā centrā) un tajā paša laikā precīza kārtība, kā kas jādara, lai ir kur izlikt enerģiju.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #48 : 2014. gada 24. novembris, 14:23:15 »

Offtopic
jebko var sarunat ar bērnu, nepielietojot varu

Šitā es arī kādreiz domāju... Kad man nebija bērnu...  :rofl:   Precīzāk, attiecībā uz vienu es tā domāju joprojām, kamēr attiecībā uz otru strādā tikai ātra reakcija.
Tagad es vispirms rēcu un grābju aiz apkakles, PIRMS kāds kādam ir izbakstījis aci vai pārsitis galvu. Skaidrošu pēc tam. Jo iesāktā kustība ar zīmuli sejas virzienā ir ātrāka par apjēgu, ko vajag un ko nevajag, tur mierīgai skaidrošanai vienkārši laika nepietiek, jo kustība turpinās, bet frekvenci "dēliņ mīļais, tā, lūdzu, nedari" ausis šādos brīžos neuztver. Stāstus par lietu dabu un pasaules kārtību es atlieku brīžiem, kad ausis ir vaļā.

Piafa - pārskati gulēšanas daudzumu. Kad ceļas, cik guļ pa dienu. Es nelieku gulēt, kad skaidrs, ka vēl nav gatavs. Tagad pa dienu lielais varētu negulēt, bet sīks labprāt atlūst, tāpēc plakani tiek likti abi. Bet pēc stundas sāku rosīties pa māju, lai mostas. Nogulēt varētu arī 2 vai 3 stundas, bet tad rēķinos, ka vakarā ne ātrāk par 22 var sākt meklēt migas. Gulta nav spēļu un soda vieta - gulta ir gulēšanai.

Vakarā der notrenkāt, vēlams, pa āru, lai izgāž enerģiju. Manējie arī nēsājas vakaros, bet bez histērijas, vnk. skraida un spēlē vilcienus vai trakās mašīnas vai visādu citādu sviestu, bet, tā kā jebkurā brīdī ir elementāri nomierināmi, tad ļauju - kamēr trakošana ir kontrolējama un sīki nav izgājuši no rāmjiem. Šad tad profilaktiski piebremzēju (tipa pārbaudu, vai mašīnām riepas (zeķas) kārtībā - uz brīdi dabū apstāties un nomierināties, bet neizjauc spēli), vecmāmiņa šito nejūt, viņai sīki iziet ārpus kontroles un jā, tad ir auzas.

Ciemiņi? Un? Kad manējie sāk izrādīties, viņiem tiek paskaidrots (stingri), ka mājas neviens nekliedz un netrako. Ja viņi grib bļaut, tad lūgtum uz savu istabu un durvis ciet. Tad ar ciemiņiem nevarēs parunāties, klēpī līst, mašīnas rādīt un visādi citādi saprātīgi izpausties. Un ir pāris reižu aizstiepti pastāvēt pa kaktiem par trakošanu. Vienreiz piegriezās. Brīdināju sīkus, ka ciemiņiem būs jāiet prom, ja šie nesavāksies. Turpināja ālēties. Un palūdzu ciemiņus aiziet, jo bērni nav savācami. (Tas gan ar labi zināmiem savējiem tika izstrādāts, kas blakus mājā dzīvo, un ir zināms, ka reaģēs adekvāti.) Sīki bļāva ilgi. Toties pēc tam frāze "Man jālūdz ciemiņus iet prom?" darbojas diezgan labi. Kāda rīcība, tādas sekas.

Galu galā man ar bērnu ir jādzīvo, ne ar ciemiņiem. Taisīt pokazuhu IMHO ir stulbi.

Tiesa, vienmēr brīdinu, kas būs, ja turpinās darīt to, ko nedrīkst (izņemot akūtas situācijas, protams, kad brīdinājumiem nepietiek laika). Vēl vienmēr vairākkārt brīdinu, ka drīz būs jābeidz spēlēties un jānāk ēst/mazgāties utt. Tipa - izlasiet šo grāmatiņu vai salieciet šo trasi un tad būs jābeidz. Šito arī vīram iedresēju. Daudz labāk strādā nekā asi pārtraukt iesākto ar "marš mazgāties!".

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #49 : 2014. gada 24. novembris, 14:36:14 »
Es laikam Tavā situācijā tagad sāktu runāt, ka šis jau liels un saprātīgs, ka māk ievērot noteikumus, izrunāt visus ko drīkst un ko nedrīkst. Paslavēt, ka šis zina to, ko mazi bēbji zina, - ka pie sarkanā neiet pāri ielai utt., tāpēc viņam tagad būs citas lietas, ko tikai lielie māk ievērot. Vienoties, ka piem., pēz Z-svētkiem viņš kļūs vēl lielāks un vēl gudrāks un mēs par visu varēsim vienoties. Izrunājiet, ka visiem ir noteikumi - arī lielajiem ir likumi, satiksmes noteikumi utt., kas jāievēro, viņš tagad būs liels, viņam arī būs savi noteikumi. Bet ne pavisam liels, tāpēc viņam ne pavisam lieli noteikumi bla bla bla. Sajēgas brīžos taisiet "noteikumus" - ko mājās nedrīkst. Līst pie elektrības, lauzt mantas utt. Katru dienu pielīmējiet pie lapas atbilstošu bildi (internets un printeris un veci žurnāli), lai ir, kur paskatīties, citādi viss "ērti izbirs no galvas". Un pasniedz visu mērcē "es esmu liels, man arī savi krutie noteikumi tā kā pieaugušajiem". Vai 2 ailes - ar labajiem darbiem un sliktajiem darbiem.
Ideāli būtu dzimšanas diena kā robeža, bet tas būs par tālu.

Viss ir improvizācija, protams, bet, ceru, ideju saprati.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #50 : 2014. gada 24. novembris, 14:41:42 »

Jā cīņa ir tieši īstais vārds.

Skolā fiziku mācījies? :D
Ar kādu spēku Tu spied knpoku, ar tādu pašu spēku knopka spiež Tev pirkstu. :D
Jo stiprāk spiedīsi, jo stiprāk dabūsi pretī. :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #51 : 2014. gada 24. novembris, 14:46:55 »
Dienas režīms mums ir nāvīgs.
Darba dienās:
6-6:30 augšā
7:00 mašīnā
ap 8:00 bērnudārzā un mūsu atbildība pāriet uz audzinātāju. Pusdienslaiku neguļ kādu laiku, jo vnk nenāk miegs.

17:30-18:00 tiek savākts no bd
18:00-18:30 tieku savākta es
ap 19:0 caur veikalu braucot esam mājās
Pārģērbjamies, tad viņam ir jāspēlējas vienam, kamēr es taisu vakariņas, cienītais iet iekurināt uc saimniecisko darbību veic.

19:30-20:00 vakariņu sākums
no 20-20:30 sākas brīvais laiks. ~1-1.5h ir miers, tad sākas jandāliņš (tieši tad, kad būtu jālien gultā).

Brīvdienās guļam cik sanāk/gribās, ko viņi ar tēti dara sestdienās nezinu, manis nav mājās. Svētdienās kopā paslaistamies, aizbraucam/aizejam kaut kur, svēta lieta tv3 sestdienas multene ar atkārtojumu 7dienā.

Nezinu, kur šajā visā grafikā vēl kaut kur kaut ko iespraust :(

Par noteikumiem jāmēģina izdomāt kaut kas.Nez cik lapas ar bidlītēm tiks sadīrātas dusmu lēkmē...

Atslēdzies j

« Atbilde #52 : 2014. gada 24. novembris, 14:54:43 »
vai tad neviena cita nav, kas var bērnu aizvest uz treniņiem? Vai vispār padarboties, lai ir pārmaiņa?
Jocīgi, ka tik maz guļ, varbūt tiešām no pārguruma širmis iet ciet?
Mašīnā neaizmieg?
Kas notiek b/d? Kā tur tiek galā, lai neaiztiktu citus bērnus? Izklausās, ka varētu citus tiranizēt. Mums ir grupiņā viens, kuru audzinātāja spiesta visu laiku pie rokas turēt un gulēt likt otrā telpā, lai netraucē visus pārējos

Kādas plēšanas dusmu lēkmē? Caps pie rokas, ja ko plēš, pieturēt. Ja nepaspēj, tad kaut ko noņemt (multeni, piem). Liels diezgan, lai saprastu, ka, piem, multene šodien nebūs, jo saplēsi kaut ko (nevis rīt vai vispār).

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #53 : 2014. gada 24. novembris, 14:56:48 »
pēc tādas dienas kārtības vēl ālējas?
viņam ar veselību viss 100% kārtībā?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #54 : 2014. gada 24. novembris, 15:02:16 »
Mašīnā guļ tikai sestdienās, kad man ap 18 brauc pakaļ.
Šorīt no rīta pirmo reizi dzīvē aizmiga no rīta mašīnā. Mēs šokā bijām, jo tā nekad nav bijis.
Par veselību tfu tfu nesūdzas, svars ne pa lielu, ne par mazu. Bd baro lieliski, tāpēc mājās darba dienu vakaros pārāk neiespringstam uz apēstā daudzumu.

Bērndārzā ir mierīgs, ja nav ieradušies konkrēti bērni. Ja ir pārītis čomi, tad savstarpējā mijiedarbība noved līdz visādām ne pārāk atbalstāmām izdarībām. Tā arī 1 dienu bija noorganizēta vizīte pie vadītājas  :blushing:

Ne, nav neviena bezdarbnieka/pensionāra vai cita veida slaista, kas varētu viņu kaut kur izvadāt.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #55 : 2014. gada 24. novembris, 15:04:14 »
svars ta svars, bet vai galva ir pārbaudīta?
varbūt hormonos kaut kas.
es nez, bet skaidrs ir, ka tas trakums ir noteiktos laikos, varbūt ķermenī kaut kas aktivizējas?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #56 : 2014. gada 24. novembris, 15:09:32 »
Nafig katru dienu veikals? 2x nedēļā ir vairāk kā vajag, lai pēc saraksta izskrietu un savāktu vajadzīgo 3 dienām. Būs Tev lieka brīva pusstunda gandrīz katru vakaru.

Bērns Tevi vispār neredz. Rīts ar visu steigu (saderu, ka tā) īsti neskaitās, vakarā Tu no viņa atkraties pie plīts. Kas ir "brīvais laiks"? Tad arī līmējiet.
Es stundu pēc bērnudārza (neskaitot sarunas mašīnā ceļā) skaitu sīčiem. Kad paši aiziet spēlēties, tad viņiem manis ir pietiekami.

Dusmas iMHO ir jāmācās savaldīt. Gribi dusmoties? Ej iekod spilvenā. Parasti mums tas beidzas ar smiešanos. Dusmās kaut ko lauzt un plēst man nav pieņemami saknē.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #57 : 2014. gada 24. novembris, 15:11:39 »
Pamaz esat kopaa, taa reaali kopaa. Vinjhs lielaakoties redz sveshus cilveekus, nevis savus vecaakus

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #58 : 2014. gada 24. novembris, 15:13:46 »
Mamma stāstīja, ka biju maza ap plkst 10 vakarā arī esot nākuši dullie virsū, bet tā kā biju labāk audzināta kā jau tajos laikos notika, tad ne tik traki.

Galvu pārbaudīt nav ienācis prātā. Pie viņa  ĢĀ neesam bijuši seeeen un vispār parādamies tikai galējas nepieciešamības gadījumā, piemēram, kad vajag zīmi bd... Pie kāda ārsta vispār šādos gadījumos jāiet?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #59 : 2014. gada 24. novembris, 15:19:21 »
Neirologs?

Ar normaalu pediatru arii var pakonsulteeties.

Hiperaktivitaate?