Autors Tēma: Laba alga pie saprātīga darba režīma  (Lasīts 8750 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Re: Laba alga pie saprātīga darba režīma
« Atbilde #15 : 2014. gada 17. novembris, 17:29:03 »
Ak jā piemirsu. Rakstot pieteikumu un CV nav jau visur jāstāsta viss, jo neviens jau doktoru neņems darbā par pārdevēju..., tās jau ir pārbaudītas gudrības, ka jāmāk reizēm pieturēt savu vēlmi izrunāties, lai nesanāktu pēc tam kost mēlē..., reiz uzrakstīju par hobijiem pēc tam dabūju tādu samazgu spainu pār savu galvu, ka 2 h staigāju pa Vecrīgu (tas gan bija pirmajās darba pārrunās valsts pārvaldē), nesaprasdama kur eju un ko iesākt no tā laika ļoti domāju, ko rakstīt un ko nē, ja gribu konkrēto darbu un amatu, ja ne visai tad rakstu kā ir, ar domu, ja ņems tādu tad iešu, ko nu vairs...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2014. gada 17. novembris, 17:33:06 »

Jārēķinās ar to, ka strādājot jebkurā valsts darbā būs prasības atsēdēt 8 stundas par konkrētām naudiņām, būsi tu tur noslogots vai nebūsi. Ja tā būs ierēdņa  vieta, tad naudiņa sāksies ar mazāko līmeni un paies gadi, kamēr tev to latiņu pacels(varbūt) . Tātad būs problēma ar piestrādāšanu. Un piestrādāt nemaz ar neļaus, vismaz oficiāli. Tātad tas der tikai tad, ja alga liekas pieņemama. Labs ir tikai tas, ka tā summa ir garantēta. Bet atkal iestādēs  bieži notiek samazinājumi un pirmie ar kuriem sāk - jaunpienācēji. Tas pats notiek, ja tiek kādā sīkā vai lielā uzņēmumā, tie  arī prasa tavas 8 stundas un maksā pēc iespējas mazāk. Man liekas, ka vislabāk organizēt savu darbu pašam, ja ir kādas iemaņas, ko vari piedāvāt. Vispirms, tu pats nosaki savu darba laiku, paņem tik daudz klientu cik  uzskati par nepieciešamu, pats nosaki, cik tavs darbs ir vērts.
Ļoti piekrītu Olgucim. Ja man šodien būtu jāsāk strādāt režīmā 8h/5 no zvana līdz zvanam, justos kā cietumā iespundēta. A dzīvot ta pa kuru laiku?! Un ciest priekšniecības uzbraucienus un garastāvokļa maiņas, raizēties, ka algu nesamazina vai vēl pašu "nenoīsina"... Ja ir prasmes, ar kurām vari pelnīt, vislabāk to darīt privātā kārtā, esot pašai sev par noteicēju. Nopelnīsi vairāk kā fiksēto algu vienā darbavietā un nebūs jābaidās darbu zaudēt, jo nebūsi salikusi "visas olas vienā grozā" - atkritīs viens klients/pasūtījums, paņemsi vietā citu. Turklāt tā ir fantastiska brīvības sajūta :thumbsup:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #17 : 2014. gada 17. novembris, 19:14:39 »
Taisnība, par to atsēdēšanu. Turklāt, paradoksālā kārtā, arī darba devējam frīlansers ir izdevīgāks, jo šo var paņemt uz vienu stundu un par to vienu stundu arī samaksāt, nevis gudrot, ar ko lai tagad to cilvēku nodarbina visas dienas garumā.

Atslēdzies itta

« Atbilde #18 : 2014. gada 17. novembris, 20:47:38 »
Man jau šobrīd ir dažādu darbalaiku darbiņi, daļēji arī ir tā saucamā freelancera variants, bet algas ir kā ir līdz ar to labāk strādātu 5 x 8 un saņemtu 600 uz rokas, nekā tagad darbs darbs darbs un galā atputās un naudas ir kā ir... neesmu pat masāžas kursam laiku vēl atradusi, jādomā, ka pa decembri desmit reizes pamanīšos iziet, žēl, ka aiziet zudumā pie tā, ka reāli būtu nepieciešama...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #19 : 2014. gada 17. novembris, 21:26:07 »
nez, es gan labāk nostrādāju savas 5x8, saņemu algu plus bonusus, un viss cits laiks ir tikai mans. nekāda darba brīvdienās, vakaros...

a kur ir fiška gribēt strādāt valsts darbā? nekad šito nesapratīšu... bezjēdzīgas darbības, intrigas, priekšnieku kaprīzes... manuprāt labāk būt pieprasītam speciālistam privātā uzņēmumā...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #20 : 2014. gada 17. novembris, 21:39:04 »
nez, es gan labāk nostrādāju savas 5x8, saņemu algu plus bonusus, un viss cits laiks ir tikai mans. nekāda darba brīvdienās, vakaros...

a kur ir fiška gribēt strādāt valsts darbā? nekad šito nesapratīšu... bezjēdzīgas darbības, intrigas, priekšnieku kaprīzes... manuprāt labāk būt pieprasītam speciālistam privātā uzņēmumā...

Daudz kas atkarīgs no uzņēmuma īpašnieka un vadības. Intrigas taisa cilvēki, arī privātos uzņēmumos viss notiek. Un valsts uzņēmums tev tomēr nemaksās algu aploksnē un neliks bez samaksas ņemt visstundas...nu, vairumā gadījumu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #21 : 2014. gada 17. novembris, 21:51:28 »
nu, tā jau paša izvēle (vai spēju griesti) strādāt tur, kur " alga aploksnēs un virsstundas bez samaksas"... tad jā, tad valsts iestāde, kur atsēdēt un kaut ko paknibināt, ir sapņu darbs...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #22 : 2014. gada 18. novembris, 10:16:13 »
...valsts uzņēmums tev tomēr nemaksās algu aploksnē un neliks bez samaksas ņemt visstundas...nu, vairumā gadījumu.
Jā, maksās oficiāli, toties mazmazītiņu aldzīņu, jo "valstij grūti laiki", piemaksas, ja tādas bijušas, noņems un piepelnīt kaut ko klāt arī ne vella neļaus. I sēdi no zvana līdz zvanam par to mazo aldziņu - ne tev naudas, ne laika brīva. Ar privāto, sevišķi nelielā uzņēmumā, var vienoties visādi gan par laiku, gan darba apjomu, gan samaksu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2014. gada 18. novembris, 13:25:23 »
...nu nez, neviens zinaamais, kursh sevi deevee par "IT" par vienu darbu nesanjem tik maz kaa autore par trim...
...es, protams, neorienteejos tajos vinju smalkaakajos sadaliijumos, kursh ko prot un ko iisti dara... ...bet nu tie tak vieni no labaak atalgotajiem speciem...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #24 : 2014. gada 18. novembris, 13:29:34 »
Cik es saprotu autorei nevienaa darbaa nav pilna slodze, taapeec sanaak taada gramstiishanaas pa darbiem, liidz ar to taa alga taada ne visai sanaak pa visiem darbiem kopaa.

Atslēdzies itta

« Atbilde #25 : 2014. gada 18. novembris, 17:23:13 »
Principā nav jau par ko gausties savā laikā ar savām zināšanām un prasmēm pelnīju labi, šobrīd ir jādomā, kā un ko pamainīt specializācijā atbilstoši šābrīža vajadzībām un, lai to paveiktu vajag naudu un laiku, pagaidām limitēts ir gan viens, gan otrs līdz ar to pelnu kā māku, protams, labāk būtu vienā darba vietā, ar adekvātiem ienākumiem pie saprātīga laika plānojuma... šobrīd nesanāk..., laikam vēl nav pienācis īstais brīdis pārmaiņām, jo skriet ar pieri sienā arī nav prāta darbs... Esmu no tiem, kurš uzticas sausiem cipariem un šobrīd nav viegli, bet ir gana, lai kā nebūt nomaksātu visu, ko nepieciešams un tomēr ir iespējas nopelnīt vairāk, vai es varētu iztikt ar mazāku summu... nezinu..., vai spētu baudīt brīvo laiku... būtu jāmācās... vispār saprotu, ka esmu slima, jo cik sevi atceros vienmēr esmu bijusi noslogota 30 dienas mēnesī un vismaz 11 h, līdz ar to, kad sanāk mazāk darbadienu un gandrīz nedēļa brīva, man ir panika, liekas, ka kaut kas nav kārtībā... citi saka, ka nevar atrast darbu es pamanos atrast dažkārt 2 vienlaikus... tikai nemāku atrast ļoti labi apmaksātus vairumā (ir bijis arī, ka pa 3 h darba saņemu 60 Ls pēc nodokļu nomaksas, tas gan ir gadā reizi vai pāris, kad ir tādas haltūriņas) lilākoties vidēja līmeņa....

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #26 : 2014. gada 20. novembris, 18:37:18 »
Apsveicu ar labu veseliibu, ka taa var dariit un nesaslimt.

Atslēdzies itta

« Atbilde #27 : 2014. gada 21. novembris, 11:45:06 »
Var tikai lielā mērā pie šāda darba stila viss pārējais paliek otrā plānā - ģimene, bērni, māja un vaļasprieki, nupat ir pienācis brīdis ko mainīt, j a nevēlos tā dzīvot līdz 80 gadu vecumam...

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #28 : 2014. gada 21. novembris, 18:55:22 »
itta, man izskatās, ka tavs vienīgais vaļasprieks ir darbs. Atvaino, ja ir vēl citi

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #29 : 2014. gada 22. novembris, 00:41:55 »
Vai nav tā, ka pa entiem darbiem gramstīdamās esi zaudējusi pieredzi savā izglītības jomā? Jo darba devējs taču skatās, vai savā jomā esi strādājusi un pilnveidojusies un uzkrājusi pieredzi, vai strādājusi kur pagadās, zaudēdama gan kvalifikāciju, gan iemaņas. Es neņemtu darbā grāmatvedi, kuras pieredze 10 gadu garumā būtu, piem., tulkošana, matemātikas pulciņa vadīšana vai k-kāda projektu vadītāja. Jāattīstās, jāpilnveidojas, jākrāj pieredze un jāstrādā tajā  jomā, kurā tev ir diploms, citādi taču mācībām nebija jēgas, ko?