Autors Tēma: Quo vadis, tirgus liberalizācija?  (Lasīts 3634 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Quo vadis, tirgus liberalizācija?
« : 2018. gada 15. novembris, 13:38:00 »
Man kaut kā bija radies iespaids, ka visas tās enerģijas un gāzes tirgus atvēršanas tika bīdītas ar saukli pazemināt energoresursu cenas. Nupat Elektrum piedāvāja samainīt tarifu uz tādu, kas trešajā vietā aiz komata drusku mazāks nekā iepriekšējais. Nospriedu, labi, sīkums bet patīkami. Šorīt izlasu ziņu "Elektrum klientiem nākamgad elektroenerģijas rēķini pieaugs no 0% līdz 15%". Un vēl man tikko zvanīja no Latvijas Gāzes (pardon, Gaso) un piedāvāja atslēgt gāzi pavisam, jo es to maz tērējot un ar nākamo gadu viņi ieviesīšot abonēšanas maksu EUR 2,xx mēnesī. Zdrastje, prijehaļi! Atslēgt pavisam negribu, reizēm kaut ko tomēr vajag uzsildīt vai uzcept. Ieviest elektrisko plītiņu? Mikrenē var tikai sildīt, ar to man nepietiks. Aizstāt gāzes plīti ar lielo elektrisko nepiedāvājiet, es savā situācijā tagad uz lieliem kapitālieguldījumiem neparakstīšos.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Re: Quo vadis, tirgus liberalizācija?
« Atbilde #1 : 2018. gada 15. novembris, 13:56:57 »
Balonu gāze? Ja tie baloni joprojām ir tādi, kā es atceros no seniem laikiem laukos - ap 1.2 m vertikāli, man tak virtuvē viņam vietas nebūs :( un laikam vajag, lai būtu tieši blakus plītiji. Kam ir svaigāka pieredze ar baloniem? 

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2018. gada 15. novembris, 14:00:15 »
un laikam vajag, lai būtu tieši blakus plītiji. Kam ir svaigāka pieredze ar baloniem? 
Nevajag blakus, mēs domājam priekšnamā likt.
Un šobrīd mums ir kaut kāds tūristu vai tālbraucēju agregāts, maziņš, smieklīgs, bet darbojas (baloniņš, virs kura uzreiz deglis).

« Atbilde #3 : 2018. gada 15. novembris, 14:05:44 »
un vads pa koridoru līdz virtuvei?  :faint: wifi gāzei neviens tak vēl nav izdomājis?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2018. gada 15. novembris, 14:12:31 »
Jā, vads. A kas tur, smuki noslēps. Lai gan mums iznāk tikai caurums sienā un turpat būs :)

« Atbilde #5 : 2018. gada 15. novembris, 14:32:59 »
Man būs sarežģītāk - jāvelk pa augšu gar griestiem, citādi ne vannas, ne tualetes durvis nevarēs atvērt, ja liks pa apakšu. Ak kungs, visticamāk, nāksies man maksāt to abonēšanas maksu - vai iepirkt to tūristu plītiņu :)   

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2018. gada 15. novembris, 14:38:54 »
citādi ne vannas, ne tualetes durvis nevarēs atvērt, ja liks pa apakšu
Tur grīda no Itālijas marmora? Nevar iekalt tunelīti un iegremdēt, un pēc tam aizdarināt?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #8 : 2018. gada 15. novembris, 14:48:22 »
Tur grīda no Itālijas marmora? Nevar iekalt tunelīti un iegremdēt, un pēc tam aizdarināt?

aha - bet atrast meistarus, kas to izdarīs (par ātrumu un kvalitāti pat baidos piebilst) un viņiem samaksāt? Baidos, ka gāzes abonentmaksa tomēr būs lētāk un ietaupīs man arī dažus sirmus matus un nervu šūnas :)

« Atbilde #9 : 2018. gada 15. novembris, 14:49:08 »
Krimson, var biku tuvāk par to indukciju? to riņķi iesprauž elektrībā vai kā? es tehniskās lietās pilnīga biete

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2018. gada 15. novembris, 14:52:44 »
Elektrībā. Un, ja maz lieto, Tev baigi labi der.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2018. gada 15. novembris, 14:55:11 »
dāmas, man ir aizdomas, ka gāzes balonam jābūt rokas stiepiena attālumā no lietošanas vietas, jo pēc noteikumiem balons ir jāaizgriež.
Ja tik reti lieto, ir pavisam lētas 2 riņķu plītsvirsmas un plītiņas

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2018. gada 15. novembris, 15:13:57 »
Bet atteikties no gāzes pieslēguma diez vai ir prātīgi.
Par balona attālumu reno taisnība, nu manā gadījumā tie būs 3 soļi plus durvju vēršana.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2018. gada 15. novembris, 15:15:39 »
Vai tad mazie gāzes baloniņi vairs neeksistē? Atceros, jaunībā Čierītī varēja iet un mainīt tukšos pret pilnajiem.

Sieviete mierīgi varēja 2 gabalus pastiept

« Atbilde #14 : 2018. gada 15. novembris, 15:45:43 »
es no tās Gaso dāmas sapratu, ka pieslēgt atpakaļ pēc tam būs EUR 16, tātad neko baigi permanenti viņi man neatslēgs - gan jau kaut kādu krānu aizgriezīs un aizplombēs, nevis visu sistēmu raus ārā. Pačolēšu tuvāk to induktoru, man ar izskatās, ka var būt labs variants, divus riņķus uzreiz man nekad nevajag.