Autors Tēma: nobeidzot par Eviju Vēberi  (Lasīts 24062 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: nobeidzot par Eviju Vēberi
« Atbilde #30 : 2018. gada 30. novembris, 12:52:23 »
Neesmu droša, ka autoram katrreiz tiek atļauja prasīta, lai dziesmu izpildītu. Galvenais, lai koncerta rīkotāji dziesmas autoriem samaksā caur AKKA, LAIPA vai kas tur vēl bija.

Nu ir autora mantiskās un ir ētiskās tiesības. Tās AKKA pārstāv mantiskās,
ja autors slēdzis līgumu.
Piemēram - nedrīkst tulkot autora darbu, ja  autors tam nav piekritis.

Dezdemona

• Viesi
« Atbilde #31 : 2018. gada 30. novembris, 14:14:54 »
Viese Jago, it kā tā būtu vienīgā dziesma, ko/kur viņa dziedāja.

Varat saukt par vecu un - kā gan citādi! -skaudīgu piepi, bet nesaista rūķu balsis un maniere no bērnu multenēm

Cienītā Minne, patikšana ir katra darīšana. Bet te jau bija runa, ka Evija galīgi garām to dziesmu nodziedājusi, tā nav. Tik bērnišķīgai dziesmai viņas rūķiskais izpildījums piestāvēja.
Un Olgas īpatnējais tembrs arī visiem savulaik ir šausmīgi traucējis, tagad nu šo dziesmu visi pēkšņi spēj asociēt tikai ar Olgu. Kāpēc gan rūķis to nevarētu dziedāt?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #32 : 2018. gada 30. novembris, 14:31:32 »
Ja E.V. dziedāšana tiek dēvēta par ģeniālu, tā saukto nākotnes mūziķi utt., kuras izpildījuma manieri daži atsevišķi "tumsoņas" (kā es un daudzi citi) nespēj novērtēt, tad man ir reāli bail no nākotnes! Šajā sakarā ieteiktu noskatīties 2006.gada ASV mākslas filmu: Idiokrātija (Idiocracy, USA, 2006).
[/size]Tam mēs arī tuvojamies, diemžēl...
[/color]
[/size][/color]

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #33 : 2018. gada 30. novembris, 14:44:32 »
Bailes ir bezjedzīgas emocijas. Jo vairāk - bailes no nezināmas nākotnes, kas varbūt nemaz nepienāks

Atslēdzies Minne

« Atbilde #34 : 2018. gada 30. novembris, 14:52:50 »
Cienītā viese Dezdemona (mīlu mūsu pēdējā laika viesus ar pēkšņām, retām, bet trāpīgām replikām!), tā arī ir mana personiska darīšana, ka man nepatīk rūķu balsis, sevišķi īpašos, varētu pat teikt, valsts mēroga pasākumos.

p.s.par Olgu vēl neesmu izteikusies ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2018. gada 30. novembris, 15:08:45 »
Nu kā tur bija - kurš maksā, tas pasūta mūziku? :D
Ceturtdaļmiljons no budžeta, tātad mūsu kabatām.
Un kurš to pelīti pīkstīti tik kvēli dēvē par ģeniālo nākotnes balsi,
Uzmini nu! Direktoriņš, rīkotājiņš (c) :)
Tauta neko nesaprot, tautai par viņu naudu tak atrādīts pats, pats ģeniālākais...
Nepateicīgie... ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 30. novembris, 15:22:12 no tuk »

Atslēdzies ragana

« Atbilde #36 : 2018. gada 30. novembris, 15:30:20 »
Jā, kā ar karoti pa piedegušu katla dibenu, tik tā atšķirība, ka melodiju saprast var.  :facepalm:
Šī "dziedāšana" man asociējas ar mākslu tikpat lielā mērā kā divu geju vēlme laist pasaulē  kopējo bērnu. Kārtējais eksperiments, un tikai. Neģībstu arī par Šipkēvica Jr. mūziku un balsi.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #37 : 2018. gada 30. novembris, 15:43:56 »
Atkārtošos.
Evija ir izcēlusi pēdējos gadus purvā stagnējušo latviešu mūziku uz atkal jauna un laikam jau līdz šim nebijuša pakāpiena.
Tā kā, viss ir ļoti labi :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #38 : 2018. gada 30. novembris, 15:47:41 »
es nezinu vai gluži izcēlusi, bet par latviešu estrādes mūzikas stagnēšanu piekrītu. Vienīgi - Vēbere, manuprāt, nedzied estrādes jeb pop mūziku. Tā ir alternatīvā mūzika, kas nebūtu pielietojama masu pasākumos, bet ierobežota interesentu loka auditorijās.
Piekrītu tam, ka nevajadzēja viņu stumt uz lielās skatuves ziemas aukstumā un kur nu vēl atvēzēties pret zināmai paaudzei esošu muzikālo svētumu. Bet es jau sāku atkārtoties..

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #39 : 2018. gada 30. novembris, 15:52:31 »
Ja viņa tur tusētu savā alternatīvajā nodabā, tad vēl nebūtu izcēlusi.
Bet tā kā tagad visa Latvija par viņu runā, tad sanāk, ka izcēla gan :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2018. gada 30. novembris, 15:54:26 »
Pīkstīti nākošgad  jāsūta uz to Eirovīziju, pasaule novērtēs ģenialitāti. ;)

Par ko tik nerunā, par seksīgo Lee arī runā... :D vienīgi ko runā...

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #41 : 2018. gada 30. novembris, 16:09:26 »
Man šķiet, ka uz Pedovīziju neviens nav jāsūta.
Ja kāds ļoti grib, lai brauc paC.

Kasio

• Viesi
« Atbilde #42 : 2018. gada 30. novembris, 16:56:25 »
Cienījamā Minne, noklausījos arī M. Brauna dziesmu. Patika izpildījums labāk nekā saldais, cukurotais dziedājums no filmas. Vismaz bija interesanti klausīties.

Atslēdzies roze

« Atbilde #43 : 2018. gada 30. novembris, 20:17:34 »

Un Olgas īpatnējais tembrs arī visiem savulaik ir šausmīgi traucējis, tagad nu šo dziesmu visi pēkšņi spēj asociēt tikai ar Olgu. Kāpēc gan rūķis to nevarētu dziedāt?

Varbūt tāpēc, ka rūķis vienkārši dzied šķībi un nespēj noturēt meldiņu?  tas kaut kā izdevīgi visu laiku piemirstas...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2018. gada 30. novembris, 20:39:32 »
Patika izpildījums labāk nekā saldais, cukurotais dziedājums no filmas. Vismaz bija interesanti klausīties.

Lūk! īstais vārds - izpildījums! Un ar dziedāšanu tam nav nekāda sakara - tāda samocīta melodeklamācija.
Tajā Kalniņa dziesmā tie augsto toņu iebrēcieni vispār raisa asociācijas ar skaņām
no WC, kad kādam aizcietējums...
Izpildījumu klausīties bija jautri un interesanti, tas gan... interesanti, ka paškritika nulle.