Autors Tēma: Tautiska mode  (Lasīts 3387 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Tautiska mode
« Atbilde #15 : 2014. gada 19. novembris, 00:56:28 »
Kapēc šo balagānu par modes mākslu sauc?
Pēc principa - jo šausmīgāk, jo labāk? Tie pelēki svītrainie vispār tikai asociāciju ar Salaspils muzeja eksponātiem izsauc...
Var taču tautisko stilu saglabāt vai klātbūtni radīt ar pavisam nelielām detaļām...
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #16 : 2014. gada 19. novembris, 08:35:40 »
Man patika daudzi aksesuāri un šis tas no tērpiem arī. Rotas un tauriņi bija ļoti jauki. Kaut kā pēdējā laikā uz baltu zīmēm velk. Kopumā pozitīvs iespaids. Par modeļu grimu - nu jā...
Īstenībā lepnums, ka ir cilvēki, kas prot parādīt mūsu senās vērtības.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #17 : 2014. gada 19. novembris, 08:40:08 »
Vakar g;aju gar rātsnamu pa ieliņu, kas aiziet starp to un RTU, tur pirmajā stāvā bija apģērbu veikals tautiskā stīlā. smuki - neuzkrītoši, bet ar krāsu akcentiem nelieliem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2014. gada 19. novembris, 09:19:20 »
Es vēl nesen pie tā veikala skatloga noskatījos -viens taaads mētelis!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #19 : 2014. gada 19. novembris, 09:20:00 »
Manā mīļajā M50 (Miera iela 50) jau sen kā mudž no šādām normālām, ikdienā lietojām, līķautusneatgādinošām ( vē, tie bālie riņķi modelēm pirmajā galeijā drīzāk rada domu, cik senili ir valkāt tādu planckaru, nevis rada vēlmi vilkt kaut ko ar latvju zīmēm :(  ) un modernām drēbēm un aksesuāriem. Tāpat uz Miera ielas ap 10 numuru ir Laimes lāde, kur latvisku zīmju apdrukas un moderniem priekšmetiem.
Tāpēc - imho   -iss jau sen notiek un ta pirmā "modas skate" tik tāds projekts un pokazuha.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2014. gada 19. novembris, 10:50:39 »
Apskatījos vēlreiz pirmo saitu, ko noliku. Nu blūzes un varbūt kāds sarafāns varētu iet.

Bet ko viņi izdarījuši ar manu mīļo Latgales villaini ? Šik , bļesk ,krasota,ļa,ļa,ļa, tri rubļa - nu nē!

Vēl mani samulsināja zīmola  nosaukums Recycled. Nelabas asociācijas ar atkritumu pārstrādi.

Runājot par tautiskiem motīviem nodernās lietās, ir drusku apnicis sarkanais un jostas raksts visās vietās un lietās. Iešu uz Miera ielu skatīties, vai ir citi musturi un krāsas.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #21 : 2014. gada 19. novembris, 13:10:00 »
Jā, arī man par otrreizējām izejvielām doma pavīdēja. :smile:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2014. gada 19. novembris, 16:59:49 »
Kāpēc mēs to nevaram. Bija taču kādreiz  Daiļrade. Es pati skolā mācoties  tur piestrādāju ar rakstainiem cimdiem - 1 pāris pa vakaru  pie  TV. Musturus bija jāsakombinē, dzijas jākrāso ... kas tagad kādam liedz?

A Tu paskaiti, cik tagad izmaksā stunda Tava darba. Un tad pieskaiti visus izdevumus un nodokļus firmai, kas to tirgos. Tas arī liedz.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #23 : 2014. gada 20. novembris, 14:05:30 »
 Uz šo visu būtu vnk jāskatās kā uz konceptuālu kolekciju,nevis uz velkamu modi.
 Recycled,ja nemaldos ir 2 mākslinieču Gaujas un Zāberes zīmols. Viņām agrak arī bijušas kolekcijas,kur pielietoti valkāti apģērbi.
Te arī saksatīju gan zāģripu ar "dārgakmeņiem"-saktu,gan uz villainēm,liekas transformatoru iekšu metāliskas plates uzšūtas. Par atslēgu rotu skaidrs.

Patreiz,ja paskatās tirdziņos,kautvai Mūsdienu amatniecības festivālā,kas bija augustā,Brīvdabas muzejā,bija kaudzēm lietu un lietiņu,ar latviskajām zīmēm,motīviem. Karogu,tik burtiski,kā piem.holandieši visur izmanto,vai briti,nez.... Man arī tomēr pietāte.

Tautiskie svītrainie audumi-kā apdares elementi,ir pat ļoti ok. Bet lielāka masā-pārak aktīvi,esmu domājusi,bet nekad nav bijis dūšas uzšūt ko vairāk par somiņu. Igauņi gan savus svītrainos plaši lieto,mājas tekstilam,piem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #24 : 2014. gada 20. novembris, 14:07:50 »
Palūrēju uz etnoteks audumiem. no tā melnā ar retajām košajām strīpām būtu smuka kleita-halāts ar žaketes tipa apkakli, viduklī pieguļoša uz apakšu plašs A, bet ne saules griezums.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #25 : 2014. gada 21. novembris, 14:15:17 »
Man tie strīpainie laikam jau liels pieradums. Melnais-jap,bet svītras palielas,un svārkus paplatinātus...tad A siluetu,un tad sānos svītras salaižas skujiņā,karoče,nav tik vienkārši.
 Es jamos redzu kā garnīru vienkrāsainiem tērpiem-kautvai atlokiem,teilītim,kabatam ,jostām.