https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/kulturas-rondo/taps-gramatu-serija-es-esmu..-12-rakstnieki-un-12-literaturzinat.a112764/ Cik sapratu, tad diskusijās pēc sērijas "MĒS. Latvija XX gadsimts" pamatīgi sastrīdējās rakstnieki un vēsturnieki, kuri literātiem pārmet vēstures kropļošanu un faktu sagrozīšanu, kamēr rakstnieki stingri stāv par to, ka literatūra ir brīva un katrs var notikumus interpretēt savā gaumē!

....es piekrītu rakstniekiem!
Tad tagad par vienu tēmu - mūsu literatūras dižgariem, taps uzreiz divas grāmatas! Vienā rakstnieks dos vaļu fantāzijai (tātad būs arī sex), bet otrā literatūras zinātnieks rakstīs monogrāfiju...nu, tur sex laikam nebūs, jo starp 12 latviešu literatūras dižgariem vēl nav Dace Rukšāne!
"12 klasiķi, par kuriem taps rakstnieku zinātnieku darbi būs Anna Brigadere, Aspazija, Eduards Veidenbaums, Jānis Poruks, Īvande Kaija, Andrejs Upīts, Kārlis Skalbe, Jānis Ezeriņš, Vilis Lācis, Anšlavs Eglītis, Gunars Janovskis un Ilze Škipsna.
Romānus rakstīs rakstnieki: Gundega Repše, Inga Ābele, Arno Jundze, Inga Žolude Inga Gaile, Guntis Berelis, Pauls Bankovskis, Andris Akmentiņš, Māris Bērziņš, Laima Kota, Osvalds Zebris un Ilze Jansone." {c}
Tos 12 literatūras zinātniekus var atrast tēmas sākumā norādītāja saitē, bet man tie vārdi neko neizsaka....
Cik sapratu, tad Gundega Repše rakstīs "Es esmu Anna Brigadere" ....mjāā
Bet ideja ir interesanta!