Autors Tēma: Attieksme pret citādi redzošajiem/domājošajiem  (Lasīts 2502 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Attieksme pret citādi redzošajiem/domājošajiem
« : 2018. gada 23. decembris, 08:14:03 »
"Brīžiem no mūsu valsts varas un to piekritēju puses ir ļoti nievājoša attieksme pret tiem, kuri saka, ka šī valsts ir nepareiza.Nosoda tos kuri virs nevēlas iet uz vēlēšanām utt.Vārdu sakot, nosoda tos kuri izvēlas redzēt patiesību...."

Augstāk Jūs redzat daļu komentāra, kuru kādā citā latviski rakstošā forumā ir ievietojis tā admins (!). Pasvītroju, - kaut arī kunga vērojumam piekrītu par tuvu 100%, teksta autorība nepieder man.
Un tagad - par pašu tekstu.
Pirmkārt, vai kas līdzīgs biezā slānī nav vērojams arī šeit, SF?
Otrkārt, - otrais - pēc manām domām, svarīgākais jautājums, kuru neesmu varējis līdz šim saprast ... Kur ir cēlonis tam, ka cilvēki izvēlas (?) neredzēt/neredz? No kurienes tāda attieksme pret tiem, kuri redz un runā? Personiskā ieinteresētība, nepiepūloties labi pelnīt, jo savējos taču parasti nelaimē nepamet? Kkāda patriotisma ideja, kura aizmiglo skatu? Kauns, bailes vai personiskais lepnums liedz pateikt, ka karalis ir kails? Personiskās bezspēcības apziņa ar devīzi "Tāpat nekas nemainīsies, - slavināšu un celšu saulē to, kas ir"? Apkārtējās vides salīdzināšanas paradumi ar Zimbabvi ("Mēs dzīvojam paradīzē, kā tu, muļķi, to nesaproti! Paskaties, kā dzīvo Āfrikā/Brzīlijā/Ķīnā/Vjetnamā/........!") tā vietā, lai salīdzinātu ar ES, kurā mēs taču esam? Vai varbūt tiešām ir tā, ka es, muļķis būdams, neko nesaprotu, un LV viss ir tā, ka labāk būt vairs nevar? Kas cits? Nu, tad kas?
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 23. decembris, 08:23:49 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Emīlija

Re: Attieksme pret citādi redzošajiem/domājošajiem
« Atbilde #1 : 2018. gada 23. decembris, 09:49:39 »
Cēlonis cilvēka mūžīgajai neapmierinātībai ar visu un visiem pārsvarā ir viņā pašā. Ar valsti, politiķiem, sievietēm, vīriešiem, neaudzinātiem berniem (svešiem, protams), autobraucējiem, velosipēdistiem, kājāmgājējiem, kaimiņiem, suņiem, kaķiem, odiem, mušām, vēju, sauli, sniegu, lietu...

Un vēl ir cilvēki, kam patīk nepārtraukti zīmēties ar savu neapmierinātību publiski
Un vēl ir tādi, kas  būvē kautkādas sev saprotamas un kašķa savilkšanai piemerotas loģikas ķēdītes, kā tas nezin kāpēc citētais "autors", vārdā nesauktais.

Neviena valsts nav ideāla. Katrā savi gļuki. Bet veltīt savu dzīvi savas valsts nodir@anai, manuprāt, ir nožēlojami. Pārmest savai valstij, ka tā nav Šveice 30 gados, manuprāt, ir apmeram tas pats, kas visu mūžu mocīties ar nepilnvertibas apziņu un pārmest vecākiem, ka tie ir nevis aristokrāti vai miljonāri, bet parasti darba cilvēki... nu nepiedzimi tu ne Šveicē, ne miljonāram, Zigfrīd. Maini valsti, nemokies. Šo iespeju tev "šī valsts" ir devusi.

Thats all.

Ziemassvētki.

P.S. Un kā ar paša attieksmi pret citu viedokli? Šķiet, atbildi mēs zinām un lasām tepat augstāk...

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 23. decembris, 10:14:46 no Emīlija »

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #2 : 2018. gada 23. decembris, 10:15:15 »
Cēlonis cilvēka mūžīgajai neapmierinātībai ar visu un visiem pārsvarā ir viņā pašā.

Cēlonis cilvēka mūžīgajai APmierinātībai ar pastāvošo sistēmu arī pārsvarā ir viņā pašā.
Vispirms slavināja Ulmani, tad Staļinu, tad iestājās PSKP un slavināja Brežņevu, pēc tam iestājās "auseklīšos", un tagad slavina ES un NATO...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2018. gada 23. decembris, 10:24:38 »
“Iestājās PSRS“???
Interesati, man kā vēsturniecei... (c)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2018. gada 23. decembris, 10:25:18 »

Neviena valsts nav ideāla. Katrā savi gļuki. Bet veltīt savu dzīvi savas valsts nodir@anai, manuprāt, ir nožēlojami. Pārmest savai valstij, ka tā nav Šveice 30 gados, manuprāt, ir apmeram tas pats, kas visu mūžu mocīties ar nepilnvertibas apziņu un pārmest vecākiem, ka tie ir nevis aristokrāti vai miljonāri, bet parasti darba cilvēki... nu nepiedzimi tu ne Šveicē, ne miljonāram, Zigfrīd. Maini valsti, nemokies. Šo iespeju tev "šī valsts" ir devusi.

Tad jautājums Nr. 2 - saistītais ar tēmas pieteikumu. Vai virzība, sabiedrības, notikumu un valsts attīstības tendence ir pareizā? Ja pat vecāki IR (būtu) aristokrāti, bet dienu no dienas aizvien vairāk uzvedībā sāk "noslīdēt", arī tad būtu jāklusē?

P.s. Es jau agrāk rakstīju, lietojot elementāru matemātiku. Skaitām gadus no 1946., kad Vācija vēl bija drupās ... LV neatkarība ... 2018-1992=26 gadi. Vācija 1946+26=1972. Vācija, 1972. gads ... Vai varam salīdzināt ar LV šodien? Jā, viņiem arī ... nacistu mantojums, pēckara jukas, utt. ... Tur, acīmredzot, tendence bija kaut cik pareiza, ja rezultāts bija tāds, kāds 1972. gadā bija. Kā ir mums?

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #5 : 2018. gada 23. decembris, 10:32:59 »
“Iestājās PSRS“???
Interesati, man kā vēsturniecei... (c)

Tuk vairāk nelejiet...
:)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2018. gada 23. decembris, 10:34:43 »
Vai virzība, sabiedrības, notikumu un valsts attīstības tendence ir pareizā? Ja pat vecāki IR aristokrāti, bet dienu no dienas aizvien vairāk uzvedībā sāk "noslīdēt", arī tad būtu jāklusē?

Prezentēt savu viedokli, dzīvesveidu, reliģiju, politisko pārliecību kā vienīgo pareizo? Nu nu...

Par tiem aristokrātiem un neklusēšanu es īsti nesapratu, kas bija domāts... pabļaustīties?  ziņot?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2018. gada 23. decembris, 10:39:48 »
Tuk vairāk nelejiet...
:)

Par to “iestāšanos“ pastāsti tiem,  kuri tā arī palika Sibīrijā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2018. gada 23. decembris, 10:43:01 »

Par to “iestāšanos“ pastāsti tiem,  kuri tā arī palika Sibīrijā.
Tuk, runa bija nevis par PSRS, bet par PSKP. Par Komunistisko partiju.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2018. gada 23. decembris, 10:43:44 »

Prezentēt savu viedokli, dzīvesveidu, reliģiju, politisko pārliecību kā vienīgo pareizo? Nu nu...

Par tiem aristokrātiem un neklusēšanu es īsti nesapratu, kas bija domāts... pabļaustīties?  ziņot?
Ir kādi citi priekšlikumi bijuši? Prezentēju to, kas man ir, ja kādam citam ir kas cits, ... oi, nu takšu nav aizliegts, tikai, cik atceros, vienmēr viss ir noreducējies uz to, par ko tā foruma admins savā tā foruma komentā trāpīgi ir uzrakstījis. :)
Par aristokrātiem ... Cik saprotu es, viss vienmēr sākas ar vārdiem un runāšanu. Pat alkoholisma ārstēšana sākas ar apziņu, ka problēma IR un PASTĀV. Ar valsti un sabiedrību (un vecākiem - pseidoaristokrātiem), cik nu savā muļķa prātā saprotu, ir tāpat.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2018. gada 23. decembris, 10:51:09 »
Tiem “viedajiem“ redzētajiem neviens neliedz savu redzējumu paust adresātam.
Bet ērtāk un vieglāk  taču pukstēt aizmuguriski. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2018. gada 23. decembris, 11:20:19 »
neviens neliedz savu redzējumu paust adresātam.

Kādā veidā?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2018. gada 23. decembris, 11:27:25 »
Tuk, runa bija nevis par PSRS, bet par PSKP. Par Komunistisko partiju.

Fūūū, pārskatījos :D Sorry. Domāju, ka Krimsonam atkal kāda alternatīvā vēsture... ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2018. gada 23. decembris, 11:31:45 »
Kādā veidā?

Apmeties teltī pie Prezidenta pils un piesaki badastreiku vai uzraksti savus ieteikumus
uz plakāta un piketē pie saeimas ēkas. :P

Dari savu neapmierinātību zināmu varai... ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2018. gada 23. decembris, 11:55:21 »

Apmeties teltī pie Prezidenta pils un piesaki badastreiku vai uzraksti savus ieteikumus
uz plakāta un piketē pie saeimas ēkas. :P

Dari savu neapmierinātību zināmu varai... ;)
Piedod, bet šādas metodes viņiem kā pīlei ūdens. Attiecībā uz šādas kategorijas akcijām mūsu vara ir kurla un akla. Noiets etaps, tā teikt.