Autors Tēma: Vegopātu šņukstāmstūrītis :)  (Lasīts 9687 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Vegopātu šņukstāmstūrītis :)
« : 2018. gada 28. decembris, 10:05:20 »
Pļāpājot ar Krimsonu par veselības lietām, man pielēca apziņa, ka patiesībā man drusku pietrūkst vietas, vietnes vai vnk domubiedru ar ko papļāpāt par saviem vērojumiem veselības sakarā, nepretendējot uz zinātniskām pamācībām vai klīniskiem pētījumiem.

Bet bik ievadam, ja nu kādam interesē..

Nē, es neesmu vegāns vai veģetārietis, nepārprotiet. Es vnk mazāk kā agrāk ēdu gaļu un bieži no tās izvairos. Cūkgaļa man sajūtu līmenī ir par treknu, no vistas man metas neizskaidrojami iekaisumi (gadu gaitā novērots). Liellopa gaļa ir ļoti spēcīga, to vajag maz, tītara gaļa ir salīdzinoši neitrāla. Bet ja varu, izvairos vai pievēršos kādai zivij. Kādreiz man tas liktos absurdi. Kārtīga porcija sulīga šašlika ar rīsiem, ketčupu un kolu toreiz bija dievīgs ēdiens. No tā pat fiziski varēji sajust, kā uzbriesti un spēks vairojas. Diemžēl vairojas ne tikai spēks, bet tam nāk līdzi masa un līdz ar to slinkums, mazkustīgums utt. Alkohols kā dzīves norma, jo kas gan var būt labāks kā iešaut pāris glāzes pēc stresainas dienas.. Vienlaikus pats priecājies, ka esi savas dzīves noteicējs (haha) un tev vairs nav jānopūlas ar kaut kādiem bezjēdzīgiem treniņiem, jo liela slodze drausmīgi riebjas, skriet vispār nevaru ciest. Viss notiek, dzīve iet uz augšu (?) un šķiet, ka tā būs vienmēr.

Tā paiet laiks un krietni pēc 30 gadu sliekšņa pārkāpšanas negribīgi tikai pats sev esi spiests iekšēji atzīties, ka izskaties pretīgi, jūties draņķīgi, neesi izgulējies, tev ir uzblīdusi seja un uzpampis ķermenis. Nevienam nekad to neatzīsti, bet pats pie sevis saproti, ka pats sev riebies. Ārēji jau viss ir skaisti. Un tad pienāk brīdis, kad brūk visa šī iedomu pasaule. Pienāk krīze. Krīze visās jomās vienlaicīgi. Sagāžas arī veselība kā kāršu namiņš. Paliek melna pasaule un ... eh.. ko nu par depresijām, pieņemsim, ka tikai slikta pašsajūta. Tas prasa gadus, lai kaut cik.. kaut cikkk normalizētu stāvokli. Tajā posmā, kad "uz izjukuša plosta jūras vidū centies grābstīt kopā dēļa galus un sasiet tos ar kurpjušņorēm", tad neesi spējīgs domāt par cēloņiem, kāpēc tas viss tā. Bet cilvēks jau zvērs živučijs un pamazām no visa izķepurojas.

Tomēr situācijas stabilizēšana vēl neliecina, ka jūties baigi labi un krīzes vilnis nereti dod atvilni. Iet gadi, tu kaut ko esi mainījis, pat daudz mainījis, situācija ir kā šķiet o.k., tomēr līdz galam labi nejūties. Es to izlaboju ar fiziskām aktivitātēm. Sasniedzu vēlamo vizuālo un fizisko rezultātu, bet nebiju vēl pietiekami mainījis savus dzīves paradumus, lai līdz galam sevi sakārtotu (līdz galam jau nemaz nevar, vai ne?) Palika jautājums par to - vai gadījumā tas, kas mani iekšēji bojā - vai tas nerodas no pārtikas, ko ēdu un šķidrumiem, ko dzeru..

Tagad jau es zinu, ko un kā mans organisms vislabāk pieņem, pārstrādā un gūst labumu, bet līdz tam bija jānonāk pakāpeniski.. Es pat nezinu, ko likt pirmajā kaitnieka lomā - alkoholu vai cukuru (saldumus).. Baigi grūti no tiem pilnībā atteikties, bet kad esi atteicies (kaut uz pāris dienām), visas lietas aiziet kalnā.. Pašsajūta vnk lidojoša, miegs kā suslikam. Iekaisumi pāriet paši no sevis.

Tikai viens ārsts man šito tika teicis - vajag samazināt cukuru.. Viņa neteica izslēgt, bet tas man lika aizdomāties. Un sākot interesēties vairāk par veselīgo pārtiku nonācu līdz šokējošām atklāsmēm par kaudzi citu produktu, kas veicina cilvēkam iekšējo iekaisumu veidošanos.. baltie rīsi, kartupeļi, kviešu milti, praktiski visi saldie augļi (kā fruktozes avots), kur nu vēl augļu sulas (tīrs cukurs/fruktoze), piena produkti.. Paliek baigi maz ēdamu lietu :D Bet kad skatos tos starojošos cilvēkus, kas stāsta savu pieredzi, rodas nepārvarama vēlme pašam arī tā sajusties.

Taču es vairāk to uztveru nevis kā dogmu, bet kā ārstniecību. Ja vajadzīgs sevi sakārtot, kādu laiku vajag piespiesties un ēst pārdomātas zaļbarības lietas. Plus fiziskās aktivitātes. Krist atpakaļ jau var paspēt vienmēr. Ja vien vēl būs vēlme atgriezties agrākajā un sākt pēc tam visu no sākuma..

Atslēdzies Bobs

Re: Vegopātu šņukstāmstūrītis :)
« Atbilde #1 : 2018. gada 28. decembris, 10:07:32 »
Es lasu par Krimsona sodu un tā kā pats esmu pamēģinājis, varu teikt - sliktāk nebūs, bet ar to vien nepietiek..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2018. gada 28. decembris, 10:24:16 »
Cik smalks nosaukums tēmai... :) Viss jau ir pareizi, ko Bobis te stāsta, tik vajag spēcīgu motivāciju, lai sevi piespiestu.
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 28. decembris, 10:50:19 no Luīze »

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #3 : 2018. gada 28. decembris, 10:26:34 »
Paldies Bobi, vēlāk iedziļināšos, jo mans īrnieks ir vegāns, kas ēd tikai augļus, dārzeņus, dzer sulas, mineralku, kvasu un saules enerģiju ar lieto ...
Būtu labi, ja Tu uzrakstītu pamācību, sarakstiņu, ko Tu pats veselīgi lieto, ko iesaki, kādus ēdienus utml, nu aptuvenu ēdienkarti daudz maz.

« Atbilde #4 : 2018. gada 28. decembris, 10:31:26 »
Es lasu par Krimsona sodu un tā kā pats esmu pamēģinājis, varu teikt - sliktāk nebūs, bet ar to vien nepietiek..

Palaidu garām, ko jams ar to sodu dara? Dzer iekšā?
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2018. gada 28. decembris, 10:52:17 »
Paldies Bobi, vēlāk iedziļināšos, jo mans īrnieks ir vegāns, kas ēd tikai augļus, dārzeņus, dzer sulas, mineralku, kvasu un saules enerģiju ar lieto ...
Būtu labi, ja Tu uzrakstītu pamācību, sarakstiņu, ko Tu pats veselīgi lieto, ko iesaki, kādus ēdienus utml, nu aptuvenu ēdienkarti daudz maz.
Kundi, Tavam īrniekam Bobja ēdienkarte nederēs. :) Un ēšanas principus Bobis jau izstāstīja.

Palaidu garām, ko jams ar to sodu dara? Dzer iekšā?
Jā, dzer. :)  (es ne)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2018. gada 28. decembris, 11:02:55 »
Bobi, kā Tu zini par iekšējiem iekaisumiem, t.i.,kā Tu konstatē, ka Tev ir iekšēji iekaisumi?

p.s.viena no manām draudzenēm aŗī bija aizrāvusies ar sodu un rezultātā tika slimnīcā ar stipru iekšēju asiņošanu.

p.p.s.Kundalini kaimiņš vegāns, kurš ēd ķilavas? Un paku sulas, Kundalini, nav ok :)

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #7 : 2018. gada 28. decembris, 11:07:34 »
Pie manis dzīvoja tas tolteku Ivo, viņš sodu dzēsa ar citronu sulu, tad pielēja to klāt ūdenim un dzēra, bet es domāju, ka tas ir bīstami tāda lieta. Jo vienreiz drusku iedzēru un man slikti palika...
Man gan neinterese pārtikas saraksts priekš citiem, bet priekš sevis, lai citi paši meklē.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2018. gada 28. decembris, 11:12:55 »
Nezinu, kā to dara, kā ir "pareizi" darīt neparastas lietas. Zinu tikai to, ka manai draudzenei uznāca vispārējā mode iekšēji tīrīties. Tīrījās un datīrījās, labi, ka atjēdzās vēl Rettungu izsaukt.
Vēl cita ņēmās ar sālsūdens attīrīšanos, tur aŗī visādas  trakas brīnumu lietas notika  :faint:

Sorry, ja īsti ne par Bobja tēmu, bet ceru, ka te var visādas ar veselību siastītas sāpes un jautājumus apspriest

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2018. gada 28. decembris, 11:24:03 »
Es regulāri dzeru siltu ūdeni ar citrona šķēlīti un ingvera gabaliņu iekšā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2018. gada 28. decembris, 11:29:28 »
Minne, man bija gan simptomātika, gan novirzes fizioloģiskajos rādītājos. Analīzes gan ietilpa pieļaujamajos intervālos. Un galarezultātā ārsta slēdziens un nozīmējums. Es neaizraujos ar sodu  :rofl:  Un neieeju galējībās ar produktiem. Bet, ja vakarā esmu ēdis zaļus dārzeņus ar sēklām, riekstiem, mazliet lineļļas, un visiem spēkiem noturējies pret saldumiem, tad nākamajā rītā (piem.šorīt) es burtiski lidoju :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2018. gada 28. decembris, 11:32:44 »
Cik smalks nosaukums tēmai... :) Viss jau ir pareizi, ko Bobis te stāsta, tik vajag spēcīgu motivāciju, lai sevi piespiestu.

zin kā ir - ja viss labi un kārtībā, tad nafigneko nevajag. Jādzīvo tā, kā jūties labi un lai esi priecīgs defaultā nevis piespiedu kārtā :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2018. gada 28. decembris, 11:34:02 »
Es tikai atbildēju uz Tavu piezīmi, ka sodu var mierīgi lietot, un sliktāk nebūs :)

Atslēdzies vellata

« Atbilde #13 : 2018. gada 28. decembris, 11:37:58 »
O jā, saldumi lielos daudzumos ir ļaunums... Ik pa laikam šo niķi ielaižu un tad jūtos sūdīgi.  :rat:  Ievērojamu pašsajūtas uzlabojumu dabūju, kad beidzu likt cukuru pie tējas un kafijas. Tagad tā mēdzu darīt tikai tajās reizēs, kad dikti auksts vai citu iemeslu dēļ gribas ātru enerģiju.

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #14 : 2018. gada 28. decembris, 11:58:00 »
Njā, interesanti, ka lineļļa ir arī dabisks krāsošanas līdzeklis