Tēma iederētos gan pie nakata Marsa kolonizācijas, gan Dynas transhumācijas domām, gan Krimsona drūmajiem paredzējumiem.
Pavirši patulkoju, domājams, lielais vairums to, kas gribēs izlasīt, lasa angliski. Tūlīt zem virsraksta ir arī links, kur tekstu smuki nolasa priekšā (12 minūtes).
https://medium.com/s/futurehuman/survival-of-the-richest-9ef6cddd0cc1"Pagājšgad es saņēmu uzaicinājumu uz superdeluxe privātu kūrortu, lai sniegtu galveno ziņojumu, ieskatu par „tehnoloģiju nākotni”, kā es pieņēmu, ap simts investīciju baņķieriem. Tas bija pats lielākais honorārs, kāds man jebkad bija piedāvāts par runu - apmēram puse manas ikgadējās profesora algas.
Es nekad neesmu gribējis runāt par nākotni. [..] es esmu aicināts izmantot jaunākos tehnoloģiskos vārdus, it kā tie būtu svārstību simboli potenciālajiem ieguldījumiem: bloka ķēde, 3D druka, CRISPR. Auditorijas reti kad ir ieinteresētas uzzināt par šīm tehnoloģijām vai to iespējamo ietekmi ārpus binārās izvēles - vai ieguldīt tajās. Bet nauda "runā", tāpēc es pieņēmu piedāvājumu.
Pēc tam, kad es ierados [.. ], mani vienkārši nosēdināja pie parasta apaļā galda, kad mana auditorija tika uzaicināta: pieci super bagāti puiši - jā, visi vīrieši - no pasaules riska ieguldījumu fonda augšējā ešelona. Pēc nelielas sarunas, es sapratu, ka viņiem nav intereses par informāciju, ko esmu sagatavojis par tehnoloģiju nākotni. Viņi bija ieradušies ar saviem jautājumiem.
Ethereum vai bitcoin? Vai kvantu skaitļošana ir reāla lieta? Tomēr lēnām, bet noteikti, viņi pievērsās viņu patiesajām bažām.
Kuru reģionu būs mazāk ietekmējusi nākamā klimata krīze: Jaunzēlande vai Aļaska? Vai Google tiešām būvē Ray Kurzweil kā smadzeņu māju, un vai viņa apziņa dzīvos caur pāreju, vai arī tā mirs un atdzimst kā pilnīgi jauna? Visbeidzot, brokeru korporācijas vadītājs paskaidroja, ka viņš ir gandrīz pabeidzis savu pazemes bunkuru sistēmu un jautāja: „Kā es varu uzturēt autoritāti pār maniem drošības spēkiem pēc notikuma?”
Pat ar visu savu bagātību un varu viņi netic, ka viņi var ietekmēt nākotni.
Notikums. Tas bija viņu eifēmisms vides sabrukumam, sociālajiem nemieriem, kodolieroču eksplozijai, neapturamam vīrusam vai Mr Robot hack, kas visu iznīcinās.
Šis vienīgais jautājums aizņēma mūs atlikušajā stundā. Viņi zināja, ka bruņotie sargi būs vajadzīgi [..] Bet kā viņi maksātu sargiem, kad nauda būs bezvērtīga? Kas atturētu sargus izvēlēties savu līderi? Miljardieri uzskatīja, ka, izmantojot īpašas kombinācijas slēdzenes, pārtikas preces, par ko tikai viņi zinātu. Vai apliekot apsargiem kaut kādas disciplināras kaklasiksnas, kas nodrošinātu to izdzīvošanu. Vai varbūt būvējot robotus, lai kalpotu kā aizsargi un strādnieki - ja šī tehnoloģija varētu tikt izstrādāta laikus.
Tas tad ir tas, kas mani skāra: Vismaz tik lielā mērā, cik šie džentlmeņi bija norūpējušies, tās bija sarunas par tehnoloģijas nākotni. Ņemot to no Elona Maska Marsa kolonizēšanas, Pētera Thiela novecošanās procesu izmaiņu, vai Sam Altman un Ray Kurzweil domu augšupielādēšanas uz superdatoriem idejām, viņi gatavojās digitālai nākotnei, kas nebija saistīta ar pasauli kā labāku vietu, bet gan ar cilvēka stāvokļa pārvarēšanu kopumā, izolējot sevi no ļoti reālās pašreizējās klimata pārmaiņu, pieaugošā jūras līmeņa, masu migrācijas, globālo pandēmiju, natīvistu panikas un resursu izsīkšanas problēmas. Viņiem tehnoloģiju nākotne patiešām ir tikai viena lieta: aizbēgt."
Turpinājums nākamajos ierakstos.