Autors Tēma: bezmiegs, miega traucējumi  (Lasīts 4125 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

bezmiegs, miega traucējumi
« : 2019. gada 10. janvāris, 21:07:06 »
https://www.dailymail.co.uk/health/article-6577003/The-FIVE-types-insomnia.html

Nekas nopietns, bet sarunas iesākumam var derēt. Tik daudziem šeit ir problēmas ar miegu!

Atslēdzies olgucis

Re: bezmiegs, miega traucējumi
« Atbilde #1 : 2019. gada 11. janvāris, 01:00:15 »
kopš iegādājos viedpulksteni, šams reģistrē visas manas problēmas. Nu ja, eju gulēt vēlu- gada sākums grāmatvežiem ir pļaujas laiks. Bet vispār, esmu šokā.
Neatceros, cikos aizgāju gulēt, bet tas miega sākumu piefiksēja 3:46. Saskaņā ar sniegto informāciju pamodos 10:45. Kašmars. Man ir izteiktas miega problēmas!
Tad šams uzrāda, ka miega laikā biju nomodā 5 reizes( kopā 14 min);
sekls miegs 4:46 ( praktiski tas nav miegs, bet tā imitācija);
dziļš miegs 0:34 min;
REM miegs ( parodoksāls miegs, kad mēs redzam sapņus 1:26 min - 4 periodi, t.sk viens 1:00).
Izskatās, ka sapnī biju rosījusies vairāk, nekā vēlāk dienas garumā, jo pa dienu tas man uzrādīja
Augstu stresu -12 min.
Vidējo stresu 1:32 min.
Zemu stresu 3:15 min.
Ja godīgi, vispār neatceros kaut kādus stresus. Kur esmu es un kur stresi?
Un tad es vispār apvainojos, jo atlikušās dzīves 12:35 min viedpulkstenis nosauca par Atpūtu.
Interesanti, kāpēc es nevaru aizmigt ja pusi no 24 stundām "atpūšos" ?!! Bet reāli režīms ir galīgā ķīselī.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2019. gada 11. janvāris, 07:45:43 »
zinātnieki pēta, tas ir labi. Bet šādus rakstus salasoties, trauksmainā bezmiega pārņemtie kļūst vēl trauksmaināki un tas attiecīgi velk līdzi depresiju cēloņus..
Par miega traucējumiem.. man jau atkal sitīs pa pirkstiņiem, bet es varu padalīties ar saviem vērojumiem. Man savulaik bija nopietna miega obstruktīvā apnoja, kas, protams, radīja neizgulēšanos, t.s. cauro miegu, noguruma sajūtu pieceļoties unn spēju piemigt dianā jebkurā brīvā vai garlaicīgā brīdī. Gāju pat pie miega speciālista, bet atkal viņš man nepateica galveno. Viņš stāstīja veidus, kā apkarot simptomus, līdz pat gulēšanai ar gaisa spiediena aparātu un apakšžokļa ķirurģiskai operācijai. Jā, krācu es tā, ka mazie dārza traktori neturēja līdzi. Par depresijām, dzīves apnikumu utml. lietām nerunāšu, pieņemsim tikai, ka tas bija slikts garastāvoklis kā pastāvīga iezīme.

Un te nu man gribas ar šo tēmu iegriezties Cammas tēmā "Tālu no dabas esam aizbizojuši", jo mūsu dzīvē enerģijas patēriņš ir nenormāli sarucis, taču uzņemtās pārtikas daudzums pat palielinājies, neraugoties uz aizvien lēnāko vielmaiņu ar gadiem. Principā - tā ir atslēga visam. Nekādi ārsti miegu neiedos.

Tikai piebildīšu, ka es vairs nekrācu, viedpulkstenis ir diezgan apmierināts ar manu miega režīmu (intereses pēc esmu kādu laiku pamēģinājis) un lai arī varbūt esmu reizēm nervozs, tas nav dēļ neizgulēšanās, jo rīti atkal ir mani dienas mīļākie brīži!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2019. gada 11. janvāris, 08:28:31 »
Varu pie Bobja teiktā piebilst tikai to, ka vaimanas ir un pamatojumi nekā nemainīšanai lielā grēdā. Ja iesaka kaut ko mainīt ar AKTĪVU darbošanos, tad to pieņem un arī darbojas tikai kādi 3% problēmaiņu. Ja iedosi tableti - o, jā! tad rīs saujām. Tikko ieteiksi iet, skriet, peldēt - kirdiks uz līdzenas vietas! Nav laika, nav vietas, nav lupatu/šmotku, sāp ceļi, mugura, pakaļa un visi anatomiem vēl nezināmie locekļi.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2019. gada 11. janvāris, 09:04:17 »
Un te nu man gribas ar šo tēmu iegriezties Cammas tēmā "Tālu no dabas esam aizbizojuši", jo mūsu dzīvē enerģijas patēriņš ir nenormāli sarucis, taču uzņemtās pārtikas daudzums pat palielinājies, neraugoties uz aizvien lēnāko vielmaiņu ar gadiem. Principā - tā ir atslēga visam. Nekādi ārsti miegu neiedos.
Tikai piebildīšu, ka es vairs nekrācu, viedpulkstenis ir diezgan apmierināts ar manu miega režīmu (intereses pēc esmu kādu laiku pamēģinājis) un lai arī varbūt esmu reizēm nervozs, tas nav dēļ neizgulēšanās, jo rīti atkal ir mani dienas mīļākie brīži!
Diez vai Valentīnis šito lasīs.... bet vajadzētu... 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2019. gada 11. janvāris, 11:17:29 »
Jā, Bobi, svara nomešana ir ļoti efektīva pret krākšanu. Bet  :talking: anatomisku īpatnību radītas krākšanas novēršanai nepietiek ar iegriešanos dabā.

Gandrīz visam Tevis rakstītajam piekrītu, bet par depresiju jau krustām šķērsām esam runājuši depresiju tēmās. Nu, es nevaru spriedelēt par, piemēram, elektrību, jo neko no tā nejēdzu. Bet par cilvēka psihi spriež visi, kam nav slinkums - kā spečuki

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2019. gada 11. janvāris, 11:20:05 »
Jā, Bobi, svara nomešana ir ļoti efektīva pret krākšanu. Bet  :talking: anatomisku īpatnību radītas krākšanas novēršanai nepietiek ar iegriešanos dabā.

Gandrīz visam Tevis rakstītajam piekrītu, bet par depresiju jau krustām šķērsām esam runājuši depresiju tēmās. Nu, es nevaru spriedelēt par, piemēram, elektrību, jo neko no tā nejēdzu. Bet par cilvēka psihi spriež visi, kam nav slinkums - kā spečuki

paldies par saudzīgu opozīciju :)
jā, buldogu vari turēt kaut badā, šis krāks tik un tā :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2019. gada 11. janvāris, 12:36:39 »
Bet par cilvēka psihi spriež visi, kam nav slinkums - kā spečuki
Nu, mums visiem tā ir. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2019. gada 11. janvāris, 14:19:35 »
Nu, mums visiem tā ir. :)

Ja Tu domāji psihi, tad, protams, visiem ir, bet ne medicīniskā vai bioķīmijas izglītība

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2019. gada 11. janvāris, 14:42:56 »
Lai spriestu, nav vajadzīga izglītība. ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2019. gada 11. janvāris, 17:06:03 »
Nezinu, kas domāts ar “izglītību“, bet zināšanas gan ir nepieciešamas...

Atslēdzies Valentiinis

« Atbilde #11 : 2019. gada 11. janvāris, 23:02:09 »
Paldies, izlasīju, tādējādi jālieto ingvera un kanēļa maisījumu. jāpadomā, kā to dabūt iekšā.
tas no Reno raksta video

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2019. gada 11. janvāris, 23:04:13 »
Labāk domāt kā visko citu mazāk dabūt iekšā

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2019. gada 11. janvāris, 23:11:18 »
.. tādējādi jālieto ingvera un kanēļa maisījumu. jāpadomā, kā to dabūt iekšā.
Parasti to dabū iekšā orāli... ;) :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2019. gada 11. janvāris, 23:39:56 »
Labāk domāt kā visko citu mazāk dabūt iekšā
Ja kaut ko mazāk, tātad jādomā kompensāciju, tb, kā dabūt iekšā veselīgo. Bet tas, kā zināms, reti ir garšīgs.
Un atkal nonākam pie pazīstamās riņķa līnijas - viss, kas ir garšīgs vai patīkams, ir neveslīgs vai amorāls.