Varu pie Bobja teiktā piebilst tikai to, ka vaimanas ir un pamatojumi nekā nemainīšanai lielā grēdā. Ja iesaka kaut ko mainīt ar AKTĪVU darbošanos, tad to pieņem un arī darbojas tikai kādi 3% problēmaiņu. Ja iedosi tableti - o, jā! tad rīs saujām. Tikko ieteiksi iet, skriet, peldēt - kirdiks uz līdzenas vietas! Nav laika, nav vietas, nav lupatu/šmotku, sāp ceļi, mugura, pakaļa un visi anatomiem vēl nezināmie locekļi.
Jā, it kā nekādu lielu problēmu man nav, bet tomēr zinu par kādiem 70%, ka arī es piederētu pie tiem, kuri it kā atrunas meklētu. Ir vismaz divas pieejas dzīvei pusmūžā. Sprintera un staiera (nezinu, vai pareizi vārdu uzrakstīju?). Gargabalnieks dzīvo lēni, skrien kā Bobis, rūpējas par sevi, ievēro visu, ko ārsts saka, utml. Labi, apsveicami un ar domu "Nodzīvošu 100 gadus un nomiršu jauns un skaists."
Es drīzāk esmu sprinteris, t.i., ar domu "atpūtīšos un par sevi domāšu tad, kad būšu izdarījis visu, kas ieplānots un par citiem parūpējies (noskrējis savu dzīves darbu distanci, sviedriem šķīstot)". Kamēr veselība "turas", tikmēr tiks stumti uz priekšu plāni, nevis personiskā labsajūta vai kas līdzīgs.
Par Cammas pieminēto "AKTĪVO darbošanos".
Es saprotu, ka runa ir par konkrētas problēmas atrisināšanu, bet tomēr ... Ja vēlamies būt gargabalnieki šajā dzīvē, tad ir jāseko ārstu (un citu speciālistu) padomiem, vai ne? Ar ticību tam, ka tas, ko viņi saka, ir 100% tikai un vienīgi rūpes par līdzpilsoņu veselību, labsajūtu un dzīves kvalitāti.
Domāju, itin lietderīgi un interesanti būtu redzēt galarezultātu, ja kāds sadūšotos un izveiktu pētījumu, kopā saliekot visu padomdevēju teikto tipa: "Katram vajadzētu apmeklēt zobu higiēnistu vismaz reizi pusgadā", "Vizīte pie ginekologa ir jāieplāno ne retāk par ...." vai "Ja jūs pārvietojaties ar auto, kuram ir dīzeļdzinējs, dzinēja diagnostiku autoservisā ir jāveic reizi gadā". Es runāju arī par līdzīgiem ieteikumiem saistībā ar "Katru dienu ..." vai "divas reizes nedēļā pa stundai ir jāvelta ..." Miegā jāpavada X stundas, jāvingro Y. minūtes, jāuzturas svaigā gaisā Z. stundas, jākopj apavi, drēbes, nagi, āda, mati ...., ...., ...., ....
Ir aizdomas, ka, visu to sasummējot kopā, iznāktu, ka vidusmēra līdzpilsonim diennakts garums ir jāpalielina līdz kādām 68,25 stundām, alga - līdz kādiem 8468 eiro "uz rokas" un taaaad ... visi ieteikumi ir izpildīti .... Kā jūties? Nu, vai nav ideāla labsajūta, pilsoni X.?
Bet atcerēsimies tomēr, ar ko sākas ekonomikas mācību grāmatas! Ar skaidrojumu, kam tāda "ekonomika" vispār ir vajadzīga? "RESURSI VIENMĒR IR IEROBEŽOTI"