Autors Tēma: Nerātnā dienas deva  (Lasīts 80339 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Nerātnā dienas deva
« Atbilde #90 : 2015. gada 14. novembris, 23:43:58 »
 Kungi aizbraukuši ciemos; mājās palikusi tik kungu meitiņa un ķēkša. Ķēkša paēdusi, izstaipījusies un saldi teikusi: «Ach, tagad derētu pipele!» Meitene noklausījusies, bet nekā nesapratusi. Otrā dienā, kad kungi pārbraukuši, meitene paēdusi, pie galda izstaipījusies un tāpat saldi tēvam teikusi: «Ach, tagad derētu pipele!» - «Kas tevi tā mācīja?» kungs uztraucies jautājis. «Ķēkša tā teica,» atbildējusi meitene. «Bet nu es viņai rādīšu pipeli!» tēvs iesaucies un steidzies uz ķēķi. Tanī brīdī pie durvīm zvanīts. Meitene gājusi ielaist. Atnākusi kāda dāma. «Kur paps?» tā jautājusi. Meitene atbildējusi: «Tēte aizgāja uz ķēķi ķēkšai pipeli rādīt!»

Atslēdzies tex

« Atbilde #91 : 2015. gada 15. novembris, 00:46:08 »
 A.   «Jūs ar mani iepazināties pirms vienas stundas, bet jau mērķējiet uz manu sirdi.»
B.   - «Nē, mīļā, es tik augstu nemērķēju.» -

Atslēdzies tex

« Atbilde #92 : 2015. gada 15. novembris, 00:48:36 »
 Kāda meita bijusi tik nabadzīga, ka tai nav bijis pat ne krekla mugurā. Tā aizgājusi uz kapsētu, sazagusi kapa lentas un uzšuvusi sev kreklu. Kādreiz tā tomēr pieķerta un nodota tiesai. Tur tā izģērbta - un kas bijis redzams? Krekls sastāvējis no dažādām lentām. Uz krūtīm bijis rakstīts: «Dusi saldi», priekšā: «Mīla dzīvo mūžīgi» un uz pakaļas: «Pēdējais sveiciens no pūtēju biedrības!»

Atslēdzies tex

« Atbilde #93 : 2015. gada 17. novembris, 11:25:09 »
 Reiz ganos puikam pazudis no ganāmpulka kuilis. Zēns sadzinis lopus mājā, bet pats, baidīdamies no saimnieces, ka tā nedabū zināt, aizgājis un noslēpies šķūnī uz siena strēķa. Pēc brītiņa šķūnī ienācis saimnieks ar jauno mājas kalponi. Kalponi tas nostiepis sienā un sācis «apstrādāt». Puika, no tādām lietām nekā nezinādams, tikai skatījies un brīnījies. Pie tam tas salīdzinājis savu lietiņu ar saimnieka «metamo», kas bijusi tikpat resna, kā viņļaužu kumeļam. Šinī brīdī kalpone, spēcīgi ar rokām un kājām ap saimnieku apvīdamās, iesaukusies, ka nu gan ši aiz lielas laimes redzot visu pasauli. «Vai, tad ir labi,» iekliedzies puika, «tad nu tikai paskaties, kur tagad ir mans kuilis.»

Atslēdzies tex

« Atbilde #94 : 2015. gada 17. novembris, 23:23:25 »
jēziņ, un vēl saka, ka mūsdienu bērni samaitāti...

Piebalgā reizi divi ganu puikas atradusi vilka alu ar maziem vilcēniem. Puikas nosprieduši mazajiem vilcēniem sadzīt tapiņas pakaļā. Viens puika tamdēļ ielīdis alā pie vilcēniem, otrs palicis ārā. Te piepēži atskrējusi vilka māte un līdusi alā. Ārpusē stāvošais puika, redzēdams, ka nu būs draugam slikti, noķēris vilka māti aiz astes un turējis ciet. Alā esošais puika saucis: «Andž', brāl', timš' metas!» - «Kad stebere (aste) trūcīs, tad velns tevi rāvīs!» atsaucis otrs puika.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 19. novembris, 10:27:51 no pitons »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #95 : 2015. gada 18. novembris, 08:00:20 »
Tex, ko Tu lasi???

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #96 : 2015. gada 18. novembris, 09:25:56 »
Tex, ko Tu lasi???

Izskatās pēc kaut kādām nerātnajām pasakām...

« Atbilde #97 : 2015. gada 18. novembris, 11:28:06 »
Tex, ko Tu lasi???

Šito es arī gribēju pajautāt :) un arī to, kā tex nonākusi līdz šādu materiālu lasīšanai :D
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tex

« Atbilde #98 : 2015. gada 18. novembris, 11:44:26 »
Tak sākumā pieminēju. PĒTERIS  BIRKERTS

NERĀTNĀS LATVJU TAUTAS ANEKDOTES

1172 NERĀTNĀS ANEKDOTES no P. Birkerta "Latvju tautas anekdošu" 4. sējuma. Izdotas 1930. g.

Kā nonācu? Kā pie visa - atradu internetā :D
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 19. novembris, 10:27:03 no pitons »

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #99 : 2015. gada 18. novembris, 11:47:00 »
Nu tur ir arī TĀDAS anekdoties, kuras forumā nemaz nevar likt

Atslēdzies tex

« Atbilde #100 : 2015. gada 18. novembris, 11:47:48 »
 Kādreiz pie tiesas nācies uz reizi izšķirt vairākas prāvas. Pirmā prāvā spriests par niknu kuili, kas sakodis kaimiņu kuili, pēc tam sekojusi prāva par ārlaulības bērnu. Pirmā prāvā liecinieku pratināšana vilkusies ļoti garlaicīgi. Tiesas priekšsēdētājs pa to laiku tik saldi aizsnaudies, ka nemaz nedzirdējis, kādu spriedumu tiesa nolemj. Sākusies otra prāva. Te nu tā lieta vairs nebijusi tik vienkārša: meita raudājusi kā plēšama. Puisis, kas to bērnu uztaisījis, atkal izlicies svēts kā Dieva eņģelis un dievojies, ka šis tur neesot ne pirkstu piedūris, tādēļ arī tāda meitieša precēšanu un bērna barošanu nevarot uzņemties. Tā kā tiešu pierādījumu nebijis, tad tiesneši nolēmuši lietu atlikt, bet pirms vēl pamodinājuši priekšsēdētāju, lai dzirdētu viņa domas šaī lietā. Tas, iztraucēts no miega, domājis, ka vēl iet tā pati pirmā prāva par kuili, tādēļ īsi un stingri atbildējis: «Mans pēdējais vārds ir, - ņemt un izrūnīt, tad būs miers uz visiem laikiem. Vai tad nu tāds kuilis nezināms, kad sagribas, tad skrien un nezina pats ko dara!» Puisis šādu spriedumu pat sapnī nebijis iedomājies, tāpēc nobijies iesaucies: «Esmu vainīgs, augstā tiesa! Tad jau es labāk precēšu šo meitu un barošu bērnu, jo paša vaina vien jau ir!» Nu arī tiesneši sapratuši, kas par lietu, un tā kā vainīgais atzinies, tad arī spriedums atkritis.

Atslēdzies tex

« Atbilde #101 : 2015. gada 18. novembris, 11:50:28 »
Nu tur ir arī TĀDAS anekdoties, kuras forumā nemaz nevar likt
aha. ārprāC, kā agrāk ņēmušies...

Atslēdzies tex

« Atbilde #102 : 2015. gada 18. novembris, 11:54:37 »
 Kāda dāma dodas jūras ceļojumā. Viņa raksta dienas grāmatu. Pirmā dienā: «Jūra, saule, skaists skats, vētra». Otrā dienā: «Iepazinos ar kuģa kapteini». Trešā dienā: «Kuģa kapteinis seko man un glaimo. Interesanti». Ceturtā dienā: «Kuģa kapteinis saka, lai es viņam atdodoties». Piektā dienā: «Kuģa kapteinis atkārto savu priekšlikumu un draud noslīcināt kuģi ar visiem 500 pasažieŗiem». Sestā dienā: «Šodien izglābu kuģi un visus pasažieŗus».

Atslēdzies tuk

« Atbilde #104 : 2015. gada 21. novembris, 12:45:57 »
Igauņi tāpat priecājas par Pērses upi (perse-d..sa).
Kādreiz bija kafe “Pērse“, šķiet uz Tērbatas ielas, ja pareizi atceros.
Igauņiem bezmaz obligāts apmeklējuma objekts.