Autors Tēma: Grāmatas.  (Lasīts 2223 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies magda

Re: Grāmatas.
« Atbilde #15 : 2019. gada 08. februāris, 23:06:01 »
Es to plauktu pētīšanu citu mājās sev esmu aizliegusi,jo ar mani bij pavisam traki- neapzinoties, metos tos piekārtot- profesionālais kretīnisms,tā teikt  :smile:

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2019. gada 09. februāris, 00:27:32 »
Es arī gluži neapzināti vienmēr izvērtēju grāmatplauktu, tā esamību un saturu. Atceros pirmo šoku vēl skolas gados, kad ieraudzīju sekcijā kādas 5 grāmatas, droši, ka saņemtas skolas izlaidumos.
Bet tas jau nepadara tos cilvēkus sliktākus

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #17 : 2019. gada 09. februāris, 02:01:29 »
Grāmatas... Fāterim bija vājums uz grāmatām. Abās istabās visas sekcijas pilnas divās rindās. No tā visa krājuma tikai trešo daļu izlasīju, jo bija tādas, ko nedrīkstēja aiztikt,- nedo dievs saplēsīs vai saburzīs. Jau gadus padsmit fātera vairs nav un tā bija vislielākā sāpe, ko lai ar to visu krājumu dara. Uz makulatūru vest, sirdsapziņa neļauj, jo tēvs tās mīlēja. Neviena, pat lauku bibliotēka tās negrib, un mēs  to saprotam. Jauna paaudze tās nelasa, mēs arī vairs neko daudz. Principā, atlasījām savas mīļum-grāmatas, un pārējo... paņēma cietums. Tur lasītāju netrūkst. Atbrauca ar kravas mašīnu, trīs zaldātiņi sakrāmēja visu atlikušo kaudzi, vēl pārprasīja,- Ko, tās enciklopēdijas arī? Un aizveda. Saliku lielos grāmatplauktus gaitenī un visus atlikušos dārgumus sarindoju. Pa šo laiku, labi ja no tiem 3-6 sējumus esmu rokās turējusi. Citi laiki, citi lasām gabali.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #18 : 2019. gada 09. februāris, 03:47:24 »
Kad "izlidoju no ligzdas", paņēmu līdzi grāmatas dažu plauktu apmērā. Tās man patīk un lasīšu vēl. Sieva arī gandrīz tāpat.
Minat 3x, vai esmu vēlreiz lasījis.
Tagad lēns remonts un kurbāžņu revidēšana. Reizē  grūtsirdīgi un atviegloti ir to "čupu" samazināt. Bet no tā visa ir 3 grāmatas, kas ir dārgākas, kā mīļais T-krekls: "Cīņa par uguni", "Alu lauva" un "Šveiks".
 Pirmās divas ir man saistās ar bērnību, trešā ir vienkārši jautra. Tā trešā ir kā "Limuzīns..." un "Likteņa ironija..." - abas filmas zināmas citātos un jau dažbrīd zb, bet katru gadu ir interesanti :)
Varbūt dīvaini, bet grāmatu izmetu vieglāk, nekā preses izdevumus. Preses izdevumi tomēr ir kvalitatīvāka laikmeta liecība.
Tāpēc man joprojām ir pieejami "Avots", "Zvaigzne", "Liesma", "Draugs" utt. 

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #19 : 2019. gada 09. februāris, 07:40:19 »
Liels paldies par jūsu pārdomām. Palīdzēja man domāt. Izdomāju. Neko āra nemetīšu, ir man viena telpa, kur ierikot grāmatplauktus (likās ka nav kur, bet tak viens koridors ir ar veselām 2 plikām sienām). Salikšu smukās rindās visus Džekus Londonus un Dimā, un visu citu, kas zina, varbūt kāds mazbērns pēkšņi novērtēs šādu eksotiku - atkrist uz terasītes ar vecu romānu...

Vīrs piekrīt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2019. gada 09. februāris, 09:14:37 »
Tajā gaitenī vēl atstāj stūrīti klubkrēslam un smukai lampiņai -lai var piesēst un palasīt

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2019. gada 09. februāris, 09:19:17 »
Kamēr mans īstais grāmatplaukts vēl ir tikai iecerēs, manas grāmatas ir izmētātas pa visām malām. Tas, ka plaukti ir garāžā un šķūnītī, tas jau normāli. Bet man viens ir arī tualetē -vietā, kur bija domāta duša un kaut kāds saimniecības skapis

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #22 : 2019. gada 09. februāris, 09:21:43 »
Ja ir vieta, tad var notapsēt ar grāmatām, jā. Man mammai bija Ļeņina raksti, labi noderēja studijās. Un Dostojevska raksti noderēja. Nesen gan viņa visu izmeta, atstāja tik ko smukumam. Emīlija, galvenais, neatstāj Dimā rakstus, ja dzeltenos vākos- atceros, bij drausmīgi kļūdaini iztulkoti un tā vispār nav literatūra IMHO.
Man, pretēji Bromam, žurnāli liekas pilnīgi neglabājami - izlasi un padod talāk. Ja nu vecu vecie ir varbūt ir kads sentiments.
Tikko atcerējos, ka man kādā pažobelē ir LV žurnāls komplekts,  kas iznāca kādu pusgadu LV- tur bija pilnīgi pliki vīrieši(atceros Šveiduks bija modelis) un viskas nepieklajīgs  :rofl:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #23 : 2019. gada 09. februāris, 09:22:49 »
Tajā gaitenī vēl atstāj stūrīti klubkrēslam un smukai lampiņai -lai var piesēst un palasīt

tieši par to domāju, bet stūrīšu - nav... ir viena ideja, pie vienas sienas, starp plauktiem

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2019. gada 09. februāris, 10:03:24 »
Tādu šauru dīvāniņu nišā starp plauktiem gar sienu, kā madam Rekamjē

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2019. gada 09. februāris, 13:35:47 »
nu tas ir mans variants ;o)) Pārējās grāmatas, tās, kas uz mākslu attiecās, tās  viesu istabā...
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 09. februāris, 16:35:30 no Spārka »

Atslēdzies magda

« Atbilde #26 : 2019. gada 09. februāris, 15:03:51 »
"Kurbāžņi"  :rofl: - šitais jāielāgo!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2019. gada 09. februāris, 17:26:36 »
Es tādas brīvās malas grāmatu priekšā kā  Olgucim nevaru atļauties
divu iemeslu dēļ - pirmkārt, nav laika un slinkums vislaik vicināties ar putekļu slotu,
otrkārt, dažiem vairāk vai mazāk mēdz periodiski piesisties “pagaidām“ sindroms,
kuram tendence laika gaitā vairoties...
Tādēļ plauktiem skrupulozi mērīju izmērus, lai brīvs laukums plauktā nepaliktu.