Autors Tēma: Lidl  (Lasīts 27105 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Lidl
« Atbilde #210 : 2022. gada 14. septembris, 15:31:55 »
Ja tām siļķēm kāda pretīga piesmaka, pirms marinēšanas nomērcētu etiķūdenī vairākas reizes nomainot.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #211 : 2022. gada 14. septembris, 16:33:25 »
Pēc visiem tiem etiķiem siļķes nebūs viena putrā "saēstas"? ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #212 : 2022. gada 14. septembris, 17:03:17 »
Pēc visiem tiem etiķiem siļķes nebūs viena putrā "saēstas"? ;)

nē, nebūs. 1001x pārbaudīta recepte

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #213 : 2022. gada 14. septembris, 19:10:45 »
Olguc, pēc tam padalies, kā sanāca :)

Es laikam liktu to siļķi kažokā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #214 : 2022. gada 14. septembris, 19:19:51 »
es vrb kādu smēriņu sataisītu

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #215 : 2022. gada 14. septembris, 19:25:17 »
Nopirku siļķi matjē rimčikā. Pēc jūsu receptēm tāaa sagribējās siļki.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #216 : 2022. gada 14. septembris, 20:44:47 »
Es laikam liktu to siļķi kažokā.

No 1 kg siļķes baigi dafiga kažoka sanāktu...  Var jau kādu daļu, bet pārējais kkā jāuzglabā.

P.S. Toč siļķi sakārojās :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #217 : 2022. gada 14. septembris, 20:56:21 »
Iedomājos olguča sākotnējo siļķes versiju - nu galīgi nemaz nekārojas

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #218 : 2022. gada 14. septembris, 21:29:13 »
No 1 kg siļķes baigi dafiga kažoka sanāktu...  Var jau kādu daļu, bet pārējais kkā jāuzglabā.

P.S. Toč siļķi sakārojās :D

Siļķe tik ātri nebojājas ;) Līdz Jaunajam gadam var kažokā tīties :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #219 : 2022. gada 14. septembris, 23:34:10 »
Kamēr to mašīneļļas smaku nenovāktu, es nu gan no tās siļķes neko negatavotu. Izķērnātu vēl pievienotos produktus, laiku, darbu un beigās tāpat būtu neēdams dēļ tās smakas.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #220 : 2022. gada 15. septembris, 10:44:34 »
man arī Spar asociējas ar veikalu "nav jau nekā cita tuvumā".. (no ārzemju braucieniem)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #221 : 2022. gada 15. septembris, 12:23:29 »
Noskaloju tekošā ūdenī filejas, saliku bļodā pamīšus ar sīpoliem, pārlēju normālu eļļu (palika pāri no konservēšanas), paturēju 30min. Tad varošo ūdeni + cukurs 3 ed/k + etiķis 9% + 10 smaržīgus piparus. Saliku 2 burkās ar visu eļļu un pārlēju ar marinādi. Tagad stāv ledusskapī. Vispār, pēc  konsistences liekas tādas švamīgas nedaudz. Vēl neesmu garšojusi, man vēl mutē tā mašīnas eļļa... Paskatīšos vēlāk, ja būs ēdamas, droši vien uztaisīšu to "foršmak", cilvēku valodā pastēti. A nopirku tāpēc, ka iepriekš pirktās filejas bija Ok, vienkārši nepievērsu uzmanību, ka te ir  klāt rapšu eļļa. Bet goda vārds - tāds mašīnas eļļas smaciņš, un  dēļ tā pat smadzenes nepieslēdzās lai garšu novērtētu. Ja labi atceros, pēc garšas tā vispār nebija nekāda mazsālīta  siļķes fileja.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #222 : 2022. gada 15. septembris, 13:29:37 »
Hmm, bet kāpēc vispār rapšu eļļai būtu jāgaršo pēc mašīneļļas? Cik nav mājās lietota rapšu eļļa, i cepšanai, i salātiem, nekāda vaina, eļļa kā eļļa  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #223 : 2022. gada 15. septembris, 13:42:37 »
Nerafinētai rapšu eļļai ir specifisks aromāts, bet pēc mašīneļļas gluži nē.
Es gan nezinu, kādēļ siļķes vispār tā jāpeldina eļļā, siļķe jau pati par sevi skaitās pie treknajām zivīm. Es parasti pērku tās filejas kuras nav eļļā konservētas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #224 : 2022. gada 15. septembris, 14:16:15 »
Nerafinētai rapšu eļļai ir specifisks aromāts, bet pēc mašīneļļas gluži nē.
Es gan nezinu, kādēļ siļķes vispār tā jāpeldina eļļā, siļķe jau pati par sevi skaitās pie treknajām zivīm. Es parasti pērku tās filejas kuras nav eļļā konservētas.

tā ir tāda recepte "matjē" :)

Manuprāt, tas tāpēc, ka siļķei ir tāda problēma, ka tās tauki ātri oksidējas, paliek dzelteni un smirdīgi.
Tāpēc siļķi tā "jēlu/vaļēju" ilgi nedrīkst turēt. Nu un tad cilvēki viskautko izdomā - sālījumā, etiķa marinādē, eļlā.

Ja par "pareizumu", tad vislabāk ir pirkt siļķes vai nu sveramās no mucas, vai lielajās bundžās ar visām galvām. Protams, bišķi jāpaķēpājas ar tīrīšanu, bet garša ir laba un ar asakām.
Tās, kas ir filejās, marinādēs, gabaliņos ir apstrādātas ar skābi, lai izmiekšķētu asakas. Ēst jau ērti, bet reizēm garša nekāda un konsistence švammīga... un jo mazāk ķīmijas klāt bijis jo veselīgāk :)