Autors Tēma: Vispasaules genocīds pret sociāli apgādājamajiem  (Lasīts 2476 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Krimsons

Vispasaules genocīds pret sociāli apgādājamajiem
« : 2019. gada 24. maijs, 15:01:45 »
Latvijā šito ar vērienu sāka Šķēle, pat publiski paziņoja, bet aplauzās.
Pārējie arī aplauzās, jo sociāli apgādājamais slānis Rietumu kultūrā neiznīcināmi aug.
Nespēja apgādāt sociāli apgādājamo slāni būs Rietumu kultūras gals un nāve. 

Vakar kaimiņiene izņēma bankā jauno kodu kalkulatoru (pensionāru modelis, man patika - tiešām liels un ērts uz galda).
Kaimiņienei 95 gadi, dzīvo viena pati.
Galva viņai superskaidra, tik pārvietoties vairs nespēj.
2 gadus kā neiziet no dzīvokļa, pa trepēm nokāpt nespēj. 
 Toč nesaprotu, kas un kā viņu vakar līdz bankai aizveda pēc tā kodu kalkulatora ...
Vispār viņa pirms gadiem 7 nopirka portatīvo un iemācījās komunicēt.
Līdz šim visus maksājumus veica pati cau internetbanku ar kodu karti.
Vakar iegādātais kalkulators viņu nodeva.

Šodien bankā norisinājās abpusēji ļoti laipna bet tajā pašā laikā ļoti nolemtībai pakļauta saruna.
Jaukā bankas darbiniece man piedāvāja visus neiespējamos un iespējamos variantus.

1. 3. persona svešu kodu kalkulatoru atbloķēt nevar.
Nevar NEMAZ. Nepalīdz pat nekāda superģenerālpilnvara.
Es varu ar pilnvaru svešu testamentu uzrakstīt, bet kodu kalkulatoru atbloķēt nevaru.

2. 3. persona ar pilnvaru var pasūtīt (par samaksu) jaunu kodu kalkulatoru:
a) vajadzīga vispirms viena notariāli apstiprināta pilnvara, ka 3. persona drīkst pasūtīt jaunu internetbankas kodu kalkulatoru,
b) vajadzīga otra notariāli apstiprināta pilnvara, ka oriģinālpersona ir saņēmusi no 3. personas kodu kalkulatoru,
c) tikai pēc abām akceptētām pilnvarām banka piereģistrē jauno kodu kalkulatoru, un nobloķēto var izmest miskastē 

3. es drīkstu piereģistrēt sevi 3. personas internetbankas konta apkalpošanai, tb,
es ielogojos bankā kā es ar savu kalkulatoru, bet man parādās iespēja maksāt no sveša konta.
(sorī, bet nē - nē un vēlreiz nē)

4. Pārvietoties nespējīgā kodu kalkulatora saimniece man vēlreiz kaut kādā da jebkādā veidā, kaut vai pa pusei komā, bet ir jānogādā līdz bankas filiālei.
Bankas darbiniece piekrita, ka ir tiesīga iziet ārpus filiāles, lai apkalpotu klientu autostāvlaukumā, ja klients ir tuvu komai.
Ierasties pie klienta mājās (vai pansionātā) banka iespēju neparedz.
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 24. maijs, 15:11:38 no Krimsons »

Atslēdzies Minne

Re: Vispasaules genocīds pret sociāli apgādājamajiem
« Atbilde #1 : 2019. gada 24. maijs, 15:10:22 »
Un kā ar Smart ID, arī tik neiespējami?

Ja nav neiespējami, gan jau viss organiski ar laiku tiks novests līdz jaunām un jaunām pilnveidotām tehnoloģijām.

p.s.bet vispār man tas dziļi riebjas (šobrīd konfliktēju (vedu sarunas hihi) ar banku, kas nobloķējusi manu kontu, jo neesmu vēl pārgājusi uz kalkulatoru/Smart ID, lai gan pārejas periods vēl līdz septembrim, un bankas mājas lapā aizvien figurē infa, ka ieeja internetbankā vel aizvien iespējama ar kodu karti. Bet pofig, par dezinformāciju jau viņi neatbild, vienkāŗšāk nobloķēt kontu

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #2 : 2019. gada 24. maijs, 15:16:08 »
Un kā ar Smart ID, arī tik neiespējami?

Pirmajā versijā, ko uzrakstīju autobusā, un kas pazuda kļūdaini nospiesta taustiņa dēļ, mana komentāra otrā rindiņa bija šāda:
 "visus Smart-ID troļļus lūdzu vispirms sešas reizes izlasīt, pirms komentēt par Smart-ID (ja nu ļoti niez)"

Tātad, vēlreiz.
 Tantei ir 95 gadi...
(tālāk turpināt par Smart-ID nav vērts)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2019. gada 24. maijs, 15:25:54 »
Es nerunāju par konkrēto tanti, jo tēma (vismaz daļēji) jau ir arī par Eiropas nākotni, tātad arī par Smart ID  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2019. gada 24. maijs, 15:28:41 »
Tik vecs cilvēks un kodu kalkulators vispār ir nesavienojama kombinācija - pietiek atkārtoti nepareizi saspaidīt un nobloķēsies atkal un atkal.  Katreiz neiespējamā misija ar nokļūšanu bankā vai pilnvaru pilnvaras?

3. es drīkstu piereģistrēt sevi 3. personas internetbankas konta apkalpošanai, tb,
es ielogojos bankā kā es ar savu kalkulatoru, bet man parādās iespēja maksāt no sveša konta.
(sorī, bet nē - nē un vēlreiz nē)

Kas vainas šim variantam?  Veselāka un spējīgāka jau kundze nepaliks, varēšana tikai ies mazumā. Tikpat vajadzēs trešās personas palīdzību. Nu labi, ja ne Tu, tad cits kāds tuvinieks to nevar uzņemties?

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #5 : 2019. gada 24. maijs, 15:30:43 »
Jā, Minne, es jau sapratu :)   
Tomēr...
 Sēžot un gaidot pieņemšanu bankā, es skatījos reklāmu.
Kļūt par bankas klientu var caur internetu, pat neierodoties filiālē!
SUPER!
Bļāāā... 
Tikai neko pēc tam izdarīt nevar, neierodoties filiālē...

Kaut kādas sektas pazīmes...

:D

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #6 : 2019. gada 24. maijs, 15:36:20 »
Kas vainas šim variantam? 

Kvadra, JĀ, JĀ, un vēlreiz JĀ...
Tikai, sorī, ... nav viņa man radiniece...
Ok, es varu izpalīdzēt, kaut man jau tā grūti apmaksāt pašam savus komunālos rēķinus reizi mēnesī, ...

... un, JA NU KAS!? ...
 manam kontam bija piesaistīta viņas nauda...  tantiņa mazliet nojūdzās... vai arī es mazliet nojūdzos...
 ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2019. gada 24. maijs, 15:39:57 »
Patiesībā par senioriem un genocīdu pilnīgi piekrītu.
Tad tā arī lai deklarē - seniors bankas pakalpojumus  d r ī k s t  izmantot vien ar vēl kādas personas
iesaisti, vai ari pakalpojums pieejams līdz vecumam x...

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #8 : 2019. gada 24. maijs, 15:41:00 »
Tik vecs cilvēks un kodu kalkulators vispār ir nesavienojama kombinācija

Nav tik traki.
Tante nopirka portatīvo datoru kādu 87 gadu vecumā, un iemācījās komunicēt apmēram nedēļas laikā. 
:)
 Līdz šim visu pati maksāja ar kodu karti, tik bikiņ uzrāvās ar to nomaiņu uz kalkulatoru

« Atbilde #9 : 2019. gada 24. maijs, 15:51:39 »
ja viņa darbojas ar laptopu, tad Smart-ID ar apgūs, galvenais, lai kāds palīdz ar instalēšanu, tālāk jau pati tiks galā. Bet ar bankām ir sviests, mēs nupat tomēr dabūjām uztaisīt tētim ģenerālpilnvaru, nu nevar tak gandrīz 90-gadīgu onku, kurš nezina ne rīta, ne vakara un vēl švaks uz kājām staipīt uz to banku. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2019. gada 24. maijs, 15:52:54 »

Kvadra, JĀ, JĀ, un vēlreiz JĀ...
Tikai, sorī, ... nav viņa man radiniece...
Ok, es varu izpalīdzēt, kaut man jau tā grūti apmaksāt pašam savus komunālos rēķinus reizi mēnesī, ...

... un, JA NU KAS!? ...
 manam kontam bija piesaistīta viņas nauda...  tantiņa mazliet nojūdzās... vai arī es mazliet nojūdzos...
 ...

Patiesībā nesaprotu, iekš kamā bīstamība. Nav jau skaidra nauda, visi darījumi caurspīdīgi - pensija ienāk, komunālie tiek apmaksāti. Ka slinkums ņemties, to es vēl varētu saprast. Nu bet kāds taču pie viņas nāk, kāds atnes produktus, vai tiešām nav kas to varētu uzņemties?

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2019. gada 24. maijs, 15:56:14 »
vēl ir variants tantei mainīt banku uz Citadeli vai Privatbanku kam joprojām ir kodu kartes un netiek paredzēta to slēgšana , bet tad pirmo reizi tante tik un tā tur jāstiepj :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2019. gada 24. maijs, 15:59:22 »
Man PNB banka, bijusī Norvik.  Identifikācija ar SMS PIN. Elementāri.

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #13 : 2019. gada 24. maijs, 16:02:06 »
nu nevar tak gandrīz 90-gadīgu onku, kurš nezina ne rīta, ne vakara un vēl švaks uz kājām staipīt uz to banku.

vo, vo, painteresējies, vai tā ģenerālpilnvara atļauj atbloķēt kodu kalkulatoru   
 Citādi sanāks kā ar jaunu auto ...
garantija 3 (vai 5 par papildus samaksu) gadi, bet tikai un vienīgi virsbūvei.
 Nekādā gadījumā ne piekarei, amortizatoriem, bremzēm u.t.t.
Vispār nekādai ritošās daļas detaļai.
(es zinu, es jau pirms 25 gadiem šajā jomā sāls pudu noēdu)

Tātad, jauns auto kirdik...Nu i kirdik.......sorī...
(nekādi  materiāli nevaram Jums līguma nosacījuma ietvaros palīdzēt)... 

(un par vecu auto vispār neviens nekad mūžā nekādās pārrunās neielaidīsies nemaz )

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2019. gada 24. maijs, 16:04:01 »
Bet tantei visu cieņu.