Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98049 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: Covid-19
« Atbilde #165 : 2020. gada 04. oktobris, 16:22:50 »
Ja vienīgi iesnas, tad jau nepārbauda uz covid.

Kāpēc ne? Domāju, ja ir pieraksts, tad pārbauda. Nav pamats atteikt pārbaudi un kur ir pierādījums tam, ka iesnas pie COVID nav. Par to draņķi nekas nav zināms. Ja tas var būt bez simptomiem, kāpēc nevar būt ar iesnām?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #166 : 2020. gada 04. oktobris, 17:06:13 »
Nezinu. Lasīju par skolniekiem, ka iesnas un klepsi nevajag uzskatīt par covidu un sūtīt mājās, vajag izmērīt temperatūru, ja ir tad saukt vecākus. Arī brīnījos, iepriekš rakstīja ka bērniem simptomi var nebūt vai vāji izteikti. Jo tālāk mežā, jo vairāk malkas. :?:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #167 : 2020. gada 04. oktobris, 17:14:57 »
Uz kovidu pārbauda visus gribětājus. Dażām laboratorijām pat ir piebilde: bez pazīměm.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #168 : 2020. gada 04. oktobris, 17:22:52 »
Nezinu. Lasīju par skolniekiem, ka iesnas un klepsi nevajag uzskatīt par covidu un sūtīt mājās, vajag izmērīt temperatūru, ja ir tad saukt vecākus. Arī brīnījos, iepriekš rakstīja ka bērniem simptomi var nebūt vai vāji izteikti. Jo tālāk mežā, jo vairāk malkas. :?:

Ar skolēniem ir bēda. Viņi ir aktīvi, bet uzņēmīgi (arī uz vīrusiem un vienkāršu saaukstēšanos).  Skolas ir bezspēcīgas, jo atbildīgas par COVID "izplatību".  Saaukstēšanās parastā var būt komplektā ar temperatūru un mūsdienās tas ir drauds.
Skolu direktori ir atbild par drošību savā iestādē. Neviens negrib attālinātās mācības. Tāpēc, ja bērns ir slims, tad atgriežoties skolā tiek prasīta ārsta zīme.
Sākas stulbs ping-pongS. Skola prasa zīmi, ka ir vesels, bet doki nespēj visus apkalpot. 100% nesūta uz analīzēm - nav reāli. Tāpēc ĢĀ šobrīd ir neapskaužamā situācijā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #169 : 2020. gada 04. oktobris, 17:31:41 »
Uz kovidu pārbauda visus gribětājus. Dażām laboratorijām pat ir piebilde: bez pazīměm.

Tas skaidrs. Es runāju par to, vai ĢĀ ja ir saaukstēšanās un cilvēks grib slimības lapu ir jāpārbauda uz covid vai nē.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #170 : 2020. gada 04. oktobris, 17:37:37 »
Darba kolěģes vīram iedeva slimības lapu. Pa telefonu. Bet nevar zinât, kâdas tagad norādes. Es rīt zvanīśu. Tad ziņośu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #171 : 2020. gada 04. oktobris, 18:06:32 »
Tāpēc ĢĀ šobrīd ir neapskaužamā situācijā.

Jā, un ja vēlāk atklājas, ka tomēr covids un aplipinājis sākot ar ģimeni kur neviens īpaši nepiesargās un tā pa ķēdīti...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #172 : 2020. gada 05. oktobris, 16:22:55 »
Piedodiet, nelasīju, bet tiešām tas cirks neapnīk? Vēl čatā lasu, ka A taisās iet uz covid analīzi? Kāpēc?? :faint: Ja esmu slima, ņemu lapu un principā tajā sūdā(testēšanā) nepiedalos. Ja galīgi miriens, tad varbūt aizskrietu pie mediķiem.
Nu tā ironiskā puse ir ja cilvēks nonāk līdz komplikācijām, kad vajag plaušu ventilators - Latvijā 100% mirst. Principā ārsti mēģina cīnieties ar citām slimībām (kuru ārstēšanu viņu var veiksmīgāk uzminēt), lai nenonāktu līdz ventilatoram. Protams, jauniem un spēcīgiem cilvēkiem ir ļoti lielas cerības COVID pārslimot ar personīgo imunitāti, un viņi uzturot aktīvu dzīvesveidu atved vecajiem vārgajiem sveicienu no nāves kundzes :)

Un pats komiskākais par ko dakteri runā, vai covid19 vispār ir imunitāte un cik ilgi viņa ir? 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Minne

« Atbilde #173 : 2020. gada 05. oktobris, 16:29:46 »
Lasu, ka LV mēnesi būšot obligātas maskas sab.transportā. Bet šalles un lakati nederot  :mrgr:

Patika viens komentārs, citēju pēc atmiņas: paššūta maska no Covid aizsargā labāk nekā šalle, jo tai ir divi striķīši

Atslēdzies dip

« Atbilde #174 : 2020. gada 05. oktobris, 16:44:28 »
Kur un pa cik var nopirkt maskas? Vienreiz lietojamās? Man mājās kādas 8 - 10 ir.

Atslēdzies reno

« Atbilde #175 : 2020. gada 05. oktobris, 18:33:07 »
Kauguru ģimnāzija slēgta -daži jaunieši brīvdienās bijuši Kuldīgā. Diez, tas ir skolas individuāls lēmums? Vai kaut kur bija ziņots, ka pēc Kuldīgas un Dpils jāievēro pašizolācija?
Noklausīta saruna -Vedekla ar bērniem atgriežas no Kipras, pati izolēsies, bērni ies skolā
No paziņu dzīves -nāk. nedēļu atpūtīsimies Grieķijā, pēc tam 10 dienas būsim izolācijā

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #176 : 2020. gada 05. oktobris, 20:07:31 »
Kuluāros jau sen runā, ka pēc skolēnu rudens brīvdienām skolas atkal slēgs. Ceru, ka tās ir neforšas runas ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #177 : 2020. gada 05. oktobris, 21:00:56 »
Veselības ministrija jau iesaka strādāt mājās. Kas nu var.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #178 : 2020. gada 06. oktobris, 10:38:39 »
Tramps jau sen nepārsteidz. Man šamā izdarības atgādina Lu Baltkrievijā. Tas arī ar savām atrakcijām taisa cirku valsts mērogā. Šai gadījuma, vadonis knapi nedēļu nogulējis slimnīcā, bez jebkādas karantīnā paredzētam 10-14 dienām pašizolācījas, skraida pa Balto namu bez maskas un tēlo bakterioloģisko ieroci. Jau 7cilvēciņi no apkārtējiem ar pozitīvo coronu nolikušies. Paziņoja, ka cīnīsies ar coronu mentāli un piedalīsies priekšvēlēšanas kompānijā. Prognozēju, ka aplaidīs ar to zarazu visus konkurentus un vēros, kurš izdzīvos. Protams, ja no paša atbalstītāju komandas kāds paliks pie veselības. Varu iedomāties, - šams slāj pa Baltā nama  gaiteņiem un visa apkalpe slēpjas pa pakšiem un met krustus ;o)))

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #179 : 2020. gada 06. oktobris, 11:17:00 »
Kur un pa cik var nopirkt maskas? Vienreiz lietojamās? Man mājās kādas 8 - 10 ir.

Aptiekā, 0.75 eur/gab. Cena galīgi neadekvāta. Agrāk tās maskas mazpadsmit centus maksāja, ar visu aptiekas uzcenojumu, pa vienai pērkot. Pilnīga bezjēga.
Manuprāt, tad jau tiešām labāk ir uzšūt pašai no kaut kāda elpošanu pēc iespējas mazāk apgrūtinoša materiāla. Vairākas, lai var mazgāt un mainīt. Vai, ja rociņas no apaļās vietas vai slinkums, kā man, nopirkt par kādiem 3 eur gatavas, izgriezt visu pildījumu ārā, atstājot virskārtu, un tāpat mazgāt un mainīt.