Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98084 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Covid-19
« Atbilde #210 : 2020. gada 06. oktobris, 21:33:53 »

Uz darbu neiet tie, kuri var neiet. Kuriem būtībā nav no svara, kādā interjerā darbs tiek veikts. Būtiski, ka ir paveikts. Un cits laikmets ar tehnoloģijām. Tā nevar salīdzināt.
Vot šitais ir vienkārši fascinējoši, ka datora bakstītāji nespēj iedomāties, ka visus darbus nedara virtuāli!
Kaut vai viens piemērs - tūrisms stāv? Stāv. Attiecīgi transports nekursē, ļotenes nelido, viesnīcas tukšas, kruīza kuģus griež metāllūžņos, kafejnīcas ciet, ēdinātājiem darba nav, pārtikas piegādātājiem, veļas mazgātājiem, šoferiem, gidiem, apkalpojošajam personālam... Varbūt visiem tiem cilvēkiem pie datoriem pārsēsties savu darbu darīt?! Interjeru nomainīt?!
Tak izberzējiet acis, ofisa planktoni! Kaut ko sajēgt laikam sāksiet saprast tikai tad, kad visi tie bez darba un naudas palikušie cilvēki attiecīgi pārstās pirkt jūsu pakalpojumus, un tā pa ķēdīti.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #211 : 2020. gada 06. oktobris, 21:48:44 »
Vot šitais ir vienkārši fascinējoši, ka datora bakstītāji nespēj iedomāties, ka visus darbus nedara virtuāli!
Kaut vai viens piemērs - tūrisms stāv? Stāv. Attiecīgi transports nekursē, ļotenes nelido, viesnīcas tukšas, kruīza kuģus griež metāllūžņos, kafejnīcas ciet, ēdinātājiem darba nav, pārtikas piegādātājiem, veļas mazgātājiem, šoferiem, gidiem, apkalpojošajam personālam... Varbūt visiem tiem cilvēkiem pie datoriem pārsēsties savu darbu darīt?! Interjeru nomainīt?!
Tak izberzējiet acis, ofisa planktoni! Kaut ko sajēgt laikam sāksiet saprast tikai tad, kad visi tie bez darba un naudas palikušie cilvēki attiecīgi pārstās pirkt jūsu pakalpojumus, un tā pa ķēdīti.

Tu domā, ka visa pasaule sadevās rokās, lai nolikvidētu tūrismu?

Man, piemēram, ar ofisa darbu nav nekāda sakara. Darbojos 2 sfērās - viena nosprāga un praktiski vairs neeksistē, otra vēl pulsē un ja nepieciešams ir īstenojama attālināti. Tomēr neviens no mums nesēž uz celma mežā un neraud, nevaino valdību un negatavo folijas cepurītes.  Firma pielāgojas esošajai situācijai un gatavo tai pielāgotus produktus. Ir cilvēki, kas atraduši darbu citur vai apgūst ko jaunu.
Restorāni, viesnīcas, pārvadājumi u.t.t. vienmēr ir bijis riskants bizness - ir bijuši gan ziedu laiki, gan izdzīvošanas laiki, gan pilnīgs "lokdauns". Ko nu? Visus vainot? Grūtie laiki ir jāpārvar. Bizness vienmēr ir risks. Ja nevar pielāgoties, tad bizness nav īstā vieta.

Tieši tāpat visi skatuves mākslinieki - varēja kliegt un brēkt, varēja rīkoties. Daži sāka dzert, citi rīkoja online koncertus - katrs izvēlas pats!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #212 : 2020. gada 06. oktobris, 22:53:50 »
Es īsti nesaprotu, ko Kvadra grib pateikt  :?:  nu krīze būs, pat atsevišķās nozarēs ir. Un? Kādi ieteikumi to apturēt? Un apturēt vīrusa izplatību?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #213 : 2020. gada 06. oktobris, 23:12:07 »
Ko es gribu pateikt... Laikam to, ka (manuprāt) tas vīruss ir tikai draudošu lielu sūdu sīks priekšvēstnesis. Milzīga aisberga redzama sīka virsotnīte. Vai vēl precīzāk - palīglīdzeklis lielu sūdu realizēšanai. Instruments. Kkā tā.
Laikam mani pārsteidz/mulsina/kaitina, ka lielākā daļa ļaužu to neredz un norūpējušies tikai par "vīrusa izplatību".

Bet par pašu vīrusu - ja es kļūdos un viss aprobežosies ar vienu štrunta gripveidīgu vīrusu, kuru "visa pasaule, rokās sadevusies, cenšas tagad apkarot, rūpēs par mūsu visu veselību un dzīvību"  :mrgr:  - to mēs pārdzīvosim. Ja tik vien būtu tās bēdas, būtu labi. Man ļoti gribētos, lai tas tā būtu, bet neticās...
Un, ja tā pavisam atklāti - man ir arī bail. No nākotnes, kāda tā iezīmējas. Un ne jau no štrunta vīrusa.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #214 : 2020. gada 06. oktobris, 23:16:34 »
Ko es gribu pateikt... Laikam to, ka (manuprāt) tas vīruss ir tikai draudošu lielu sūdu sīks priekšvēstnesis. Milzīga aisberga redzama sīka virsotnīte. Vai vēl precīzāk - palīglīdzeklis lielu sūdu realizēšanai. Instruments. Kkā tā.
Laikam mani pārsteidz/mulsina/kaitina, ka lielākā daļa ļaužu to neredz un norūpējušies tikai par "vīrusa izplatību".

Bet par pašu vīrusu - ja es kļūdos un viss aprobežosies ar vienu štrunta gripveidīgu vīrusu, kuru visa pasaule, rokās sadevusies, cenšas tagad apkarot, rūpēs par mūsu visu veselību un dzīvību  :mrgr:  - to mēs pārdzīvosim. Ja tik vien būtu tās bēdas, būtu labi. Man ļoti gribētos, lai tas tā būtu, bet neticās...
Un, ja tā pavisam atklāti - man ir arī bail. No nākotnes, kāda tā iezīmējas. Un ne jau no štrunta vīrusa.

Pamato, kas Latvijā par to liecina? Ja 8 mēnešu laikā ierobežojumi ir kalpojuši ar + zīmi (elementāra statistika vai salīdzinājums ar citām valstīm), bez tam ieroebežojumi ir bijuši minimāli (atkal salīdzinājums) un pat atviegloti (kamēr citur saglabātas maskas, mums tās nevajadzēja, atļāva publiskos pasākumus u.t.t.).

Ir kādas konkrētas bailes? Par ko tieši?
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 06. oktobris, 23:21:55 no baaciens »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #215 : 2020. gada 06. oktobris, 23:19:49 »
Man patīk fantastika, taču sazvērestības teorijas nekad ciest neesmu varējusi. Viens izskaidrojums - pat, ja tiešām kas tāds pastāv, no zināšanas jēgas nav - tik un tā neko iesākt nevar. Tā kā sanānāk tikai nejēdzīga cepšanās.
Citādi brīnos, ka neviens vēl nav apokalipses vēstnešus gaismā vilcis - pirmais takš mēris. Un kur tad Nostradams, Vanga vai vismaz Finks? Citas reizes tik naski tiek atrasts kāds pareģojums, bet ne šoreiz.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 06. oktobris, 23:26:00 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #216 : 2020. gada 06. oktobris, 23:23:02 »
Akdies, nu netaisos es te nodarboties ar acu atvēršanu. Domājiet paši. Un plašāk, ne tikai par Latviju vien. Ne jau no Latvijas sikspārņiem tas vīruss izlīda  :mrgr:

Jā, paldies Dievam, mazajā Latvijā ir samērā labi. Pagaidām. Gribas cerēt, ka kādu laiciņu vēl tā saglabāsies. Bet naivi cerēt, ka mēs paliksim neskarti, kad pārējā pasaule bruks.

Mangust, jā, tajā ziņā Tev piekrītu - pa lielam izdarīt neko nevar, kā būs tā būs. Jādzīvo, kamēr vēl var.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #217 : 2020. gada 06. oktobris, 23:27:07 »
Akdies, nu netaisos es te nodarboties ar acu atvēršanu. Domājiet paši. Un plašāk, ne tikai par Latviju vien. Ne jau no Latvijas sikspārņiem tas vīruss izlīda  :mrgr:

Jā, paldies Dievam, mazajā Latvijā ir samērā labi. Pagaidām. Gribas cerēt, ka kādu laiciņu vēl tā saglabāsies. Bet naivi cerēt, ka mēs paliksim neskarti, kad pārējā pasaule bruks.

Ja Tu pateiktu konkrēti, tad varbūt acis atvērsies. Bet "būs lieli sūdi/ jūs neko neredzat/ naivi cerēt" nav nekāds arguments.  Pasaki - no kā jābaidās? Nav labi turēt sveci zem pūra.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #218 : 2020. gada 06. oktobris, 23:37:45 »
"Bet par pašu vīrusu - ja es kļūdos un viss aprobežosies ar vienu štrunta gripveidīgu vīrusu, kuru "visa pasaule, rokās sadevusies, cenšas tagad apkarot, rūpēs par mūsu visu veselību un dzīvību"  :mrgr:  - to mēs pārdzīvosim."

Nu... par to"štrunta" gripveidīgo... jā, var teikt štrunta, jo ir vakcīna. Es ar komplikācijām pēc gripas 3,5 mēnešus agrīnos tīņa gados pavadīju slimnīcā. Un esmu bijusi četru cilvēku bērēs, kuru aiziešanu paātrināja gripa. Štrunta gripa...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #219 : 2020. gada 07. oktobris, 00:05:13 »

He, šis mani arī fascinē, ka darbu ar datoru, kas ir vienkārši rīks, sāk pielīdzināt profesijai :) agrāk bija grifele, tagad dators. Un par visiem darbiem negāja runa, vien par tiem, kurus var veikt mājās. :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #220 : 2020. gada 07. oktobris, 00:27:56 »
es lieliski sapratu,ko kvadra gribēja teikt.. vienīgi man vēl šobrīd nav viedoklis vai es vairak viņai piekriitu vai tomer ne īsti, tas ka nenoliedzu iespējamību, tas jā . bet nu ..es par šādām savām domām parasti cenšos klusēt... :D
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 07. oktobris, 00:46:15 no mellene88 »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #221 : 2020. gada 07. oktobris, 08:37:13 »
Kvadra varētu atklāt, kas tad ir tie gaidāmie "lielie sūdi".
Tas, ka cilvēku uz zemeslodes ir par daudz, viņi visvairāk vairojas dzīvei nepiemērotās vietās un viņiem visiem vnk nav, ar ko nodarboties, lai maizi nopelnītu?

Tūrisms -nu, apsīks, ir jau apsīkuši,  tie bezjēdzīgie pūļi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #222 : 2020. gada 07. oktobris, 09:16:45 »
Kādu sejas masku vajadzētu šim cilvēkam?   
https://lvportals.lv/autors/1415-viesturs-kairiss   
tādu lielu kuli uz leju? :scratch:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #223 : 2020. gada 07. oktobris, 09:18:26 »
Nu tas jau uz visiem bārdaiņiem attiecas. :) Tagad modē, nav vienīgais gadījums.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #224 : 2020. gada 07. oktobris, 17:03:34 »
Krāsainas auduma maskas 3,90 Eu Latvijas tekstilā Matīsa ielā dabonamas. Biju iegājusi uz priekšautiem paskatīties, bet tur diezgan daudz tautas - izrādās izvēlas maskas. Bat var arī internetā aplūkot https://www.latvijastekstils.lv/collections/sejas-maskas
Pier zobārsta uzgaidāmajā telpā izmēģināju masku (ne šīs), vjak - karsts, brilles ar aizsvīst, jo tik cieši nepieguļ, lai gaiss augšpusē neizplūstu. Nezinu, kā būtu ar medicīniskajām, diezvai labāk.