Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98075 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Covid-19
« Atbilde #315 : 2020. gada 31. oktobris, 19:42:36 »
Viens no maniem mantiniekiem ar sievu pārslimoja  Covid karantīnas laikā Rīgā, ieradās no Ēģiptes, tagad negatīvi, abiem bērniem nekādu izpausmju nebija un neesot pārbaudīti. Aizbrauca atpakaļ uz Ēģipti. Viegli pārslimoja.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #316 : 2020. gada 31. oktobris, 20:49:15 »
sanda- šie gadījumi, nevienam nav interesanti..par ko lai tur runā un par ko lai pašūmējas  :?: es te kaudzēm tādu varētu pievest... :just_popcorn:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies sanda

« Atbilde #317 : 2020. gada 31. oktobris, 20:54:43 »
sanda- šie gadījumi, nevienam nav interesanti..par ko lai tur runā un par ko lai pašūmējas  :?: es te kaudzēm tādu varētu pievest... :just_popcorn:
:) )

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #318 : 2020. gada 31. oktobris, 21:13:36 »
Jā, apmēram tā - nepieminēt 1000 izveseļojušos, bet visur skaļi paziņot par to  1 mirušo. Tas izteikti LV, ne forumā, Mellen.
Bet Tu jau mums nestāsti par tiem labajiem piemēriem, kā mēs varam zināt  :scratch:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #319 : 2020. gada 31. oktobris, 22:52:41 »
Starp citu Ķīnā pēdējā dienā tikai 33 saslimuši un neviens nav nomiris. un tas pie iedzīvotāju populācijas 1 440 000 000. Tāda cerīga ziņa. Protams, ka viņiem ir  lielāka pieredze un stingrākā kontrole. Vienalga, prieks, ka tas ir iespējams

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #320 : 2020. gada 31. oktobris, 23:09:44 »
Olguc un visi citi...galvenais ir nebaroties no medijiem..,jo kā ir pa īstam to mēs nezināsim un nezinam. es tieki no saviem vērojumiem un čuja vadoties secinu ,ka cilvēkiem tiek iebarots stress un panika. kam to vajag pašalaik nezinu.
visa tā staistika ir pupu mizas, kas netabilst realitātei..man apkārt ir kaudzēm piemēru... vai nu visiem laba karma, vai es nezinu kas bet paldies Dieviņam briesmas neredzu.
smagākais gadījums,kuram bija 3.ned temepertūra un un patiešam bija diezgan slikti , tomer jau 4jā nedēļā bija darbā (par ko es šokā, jo es tomēr sevi pažēlotu un neskrietu), cita meiča kurai reāls liekas svars arīii pec 3.ned jau darbā ,tas nekas ka kolēģi iesmej- klepojot pirzdama/dirzdama(sorry mai frenč, bet nu tā viņi teica), bet citādi oky un jau uz strīpas(arī nezinu cik gudri, kā jau saku,es sevi pažēlotu)...man tā galva bik griežas(covid gudrinieks sit pa vājākajām vietām ? ) :D
70% no zināmajiem izslimoja vispār bez ievērības cienīgiem satraukumiem.
LV paziņas tieši tāpat ...identiski ... ģimenē visi tjipa saslima , bet analīzes nozīmētas rindas kartībā dažādās dienās, tas kurš salima pirmais pec divām nedēļām jau uzrādījis kā vesels..
vēl ir kaudze tādu,kas neit uz testu,jo tas kkādā veidā bremzē plānus un  utml..nu es nez, es tikai stāstu,lai narčiks nesaka ka neko nesaku.aa vēl ir kaudze tādu ,kas njefiga nesalimst.. zinu divas ģimenes kur viens no bara paliek negatīvs kaut pieci citi pozitīvi..mams meita arī ..visu laiku staigāja pie mums..oky liku masku vilkt un rokas mazgāt , bet nu vienalga ,ja jau šams buutu tik lipiigs tad pēc kopīgiem braucieniem mašīnā un 3h kopīgas grozīsanās vienā telpā tomēr.... :scratch: tomēr...
nu vārdsakot ..domā līdz ...

un baktērija nenokaus to, kam terases dēlis paredzēts...
IG- mellenessniega

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #321 : 2020. gada 31. oktobris, 23:30:31 »
Un tai pat laikā dabū to zarazu, tikai īsu brīdi blakus esot. Laikam jau n-tie varianti. Ja vien varētu zināt iepriekš, cik smagi ķers... Bez zimpromiem, klepus vai tomēr smaga pneimonija ar visām sekām. Un, nedod dievs, būt starp tiem, ko slimnīca nevar paņemt, jo vietu vairs nav.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #322 : 2020. gada 31. oktobris, 23:40:11 »
āāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāā :rat:
IG- mellenessniega

Atslēdzies dip

« Atbilde #323 : 2020. gada 01. novembris, 07:16:24 »
āāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāā :rat:

Un kā tas jāsaprot?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #324 : 2020. gada 01. novembris, 07:24:05 »
Patiesībā gribētos atkārtot to pašu, ko es jau reiz teicu - ja nebijis nekādas info par kkādu spešl zarazu, un dzīve ritētu parastajās sliedēs, vai jūs vispār pamanītu, ka kaut kāda baigā "pandēmija" plosās?! 
Vai nospriestu, ka rudens kā jau rudens?

Atslēdzies dip

« Atbilde #325 : 2020. gada 01. novembris, 07:39:14 »
Patiesībā gribētos atkārtot to pašu, ko es jau reiz teicu - ja nebijis nekādas info par kkādu spešl zarazu, un dzīve ritētu parastajās sliedēs, vai jūs vispār pamanītu, ka kaut kāda baigā "pandēmija" plosās?! 
Vai nospriestu, ka rudens kā jau rudens?

Domāju, ka tā būtu. Tikai - tad nebūtu nekādu izsargāšanās pasākumu (nezinu, cik tas palīdz, bet mani nomierina). Un līdz ar to lielāks cipars. Šķiet, ka atkārtojas kas līdzīgs Spāņu gripai (vakar palasīju, tāpēc tik gudra).

Kad 1941., 1949.g. izsūtīja, tad jau arī īsti nezināja apmērus. Daudzi vispār neko nezināja. Jo avīzēs tak nerakstīja un pa radio neziņoja.

Man joprojam viļņveidīga reakcija - brīžiem: kā būs, tā būs. Brīžiem - a kas būs!!!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #326 : 2020. gada 01. novembris, 07:53:01 »
Es nebaidos no vīrusa nemaz, bet ļoti baidos no tā "apkarošanas" pasākumiem. Baidos no tā, par ko pārvērtīsies mana atlikusī dzīve. Jo nebūs tā, ka tagad pacietīsimies bišku un viss būs kā agrāk. Tā ir vislielākā kļūda tā domāt. Agrākās dzīves vairs nebūs. Šobrīd ir tā, ka dzīvoju šodien, kamēr vēl var...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #327 : 2020. gada 01. novembris, 08:20:13 »
Citāts: kvadra
ja nebijis nekādas info par kkādu spešl zarazu, un dzīve ritētu parastajās sliedēs, vai jūs vispār pamanītu, ka kaut kāda baigā "pandēmija" plosās?! 
Pandēmiju nevar "nepamanīt". Jautājums, kad tā līdz konkrētam reģionam atveļas.

Atslēdzies dip

« Atbilde #328 : 2020. gada 01. novembris, 08:30:40 »
Pandēmiju nevar "nepamanīt". Jautājums, kad tā līdz konkrētam reģionam atveļas.

Nu paga. Viens to nosauc par pandēmiju, cits par epidēmiju. Vēl kāds par uzliesmojumu.
Protams, ka ar šo arī tiks galā. Jautājums tik - kad un ar kādiem upuriem. Ar upuriem es nedomāju tikai mirušos. Jo sačakarēta būs/ir veselība citu slimību slimniekiem, darbs, ekonomika, ģimenes.

Kā tika galā ar Spāņu gripu? To neizlasīju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #329 : 2020. gada 01. novembris, 08:39:06 »
Pandēmiju nevar "nepamanīt".
Nu, ja es to nebūtu dzirdējusi no masu informācijas līd,ekļiem, tad nudien nepamanītu... Respiratoras šņurkas ir bijušas katru gadu. Vai šogad vairāk? Nudien nemanu. No bērnības atceros, ka ir bijuši laiki, kad puse klases nav skolā, jo gripa. Ir bijis, ka nav km strādāt, jo puse kolektīva uz zilās lapas. To pamanīju. Kas ir tagad? Kaut kas masveidīgāks?  Ja pa TV nepateiktu, es nezinātu.