Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98245 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Atb: Covid-19
« Atbilde #480 : 2020. gada 19. novembris, 09:04:30 »
Vienmēr ir iepriekšējās diennakts dati.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #481 : 2020. gada 19. novembris, 09:26:23 »
Bobi, izlasi vēlreiz SPKC ziņojumu  -"Pēdējo 24h laikā veikti 7857 COVID-19 izmeklējumi, reģistrēti 442 jauni inficēšanās gadījumi, 5 personas mirušas (viena persona vecuma grupā no 30 līdz 35, viena no 50 līdz 55, viena no 70 līdz 75, divas grupā no 80 līdz 90). Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 5,6 %." (c)       
Pamanīji vārdu jauni?

Es par to arī domāju. Kur viņiem parādās faktors, ka cilvēks ir nācis no jauna vai atkārtoti? Apstrādi veic vairākas laboratorijas, kurš veic kopsavilkumu? Kā SPKC uzzina, kas ir kas? Laboratorijai pofig, tas nav laboratorijas uzdevums..

Ko nozīmē testu skaits? Vai tajā iet iekšā arī tie, kas ir atveseļošanās procesā? Ja tas ir brutto testu skaits, bet kāds tiešām atsijā tikai no jauna inficētos, tad arī procentuāli jārēķina citādāk.

Dīvaini, ka neviens žurnalists nav šito jautājumu uzdevis

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #482 : 2020. gada 19. novembris, 09:27:35 »
Nu ja... un vēl,- 1. ja inficējas atkārtoti, un tādi gadījumi ir. Vai tos pieskaita klāt kopējam skaitam vēl reizi? 2. un ja pirmdienas statistikai uzrāda datus jau ap deviņiem vakarā. Bet diena taču nav beigusies. Un spriežot pēc cipariem tie ir svētdienas  dati. Bet virsrakstā ir pirmdienas datums.

Par datumiem skaidrs - tie ir iepriekšējā diennaktī ņemto paraugu dati, apkopojums nākamajā dienā, tādēļ datums ir nākamās dienas.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #483 : 2020. gada 19. novembris, 09:27:49 »
oficiāla pārbaudīta atkātota inficēšanās esot pāris gadījumu visā pasaulē -tā vismaz kaut kur lasīju

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #484 : 2020. gada 19. novembris, 09:31:03 »

Es par to arī domāju. Kur viņiem parādās faktors, ka cilvēks ir nācis no jauna vai atkārtoti? Apstrādi veic vairākas laboratorijas, kurš veic kopsavilkumu? Kā SPKC uzzina, kas ir kas? Laboratorijai pofig, tas nav laboratorijas uzdevums..
Analīzes tak nav anonīmas, kad ievada sistēmā, tad tā pati tak atrod- kurš pirmo reizi, kurš atkārtoti....nu, par šo datora spēju es nešaubos...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #485 : 2020. gada 19. novembris, 09:31:36 »
oficiāla pārbaudīta atkātota inficēšanās esot pāris gadījumu visā pasaulē -tā vismaz kaut kur lasīju
ne par to, reno. Viens cilvēks nodod n-tos testus, ja bijis inficējies. Pēc simptomu pazušanas. Un testu viņam kādu laiku vēl ir pozitīvi.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #486 : 2020. gada 19. novembris, 09:34:50 »
Analīzes tak nav anonīmas, kad ievada sistēmā, tad tā pati tak atrod- kurš pirmo reizi, kurš atkārtoti....nu, par šo datora spēju es nešaubos...

Kurš ko ievada? Pieņem cilvēku laboratorijas speciālisti. Apliecina personas datu un piešķir analizējamā parauga numuru. Failu sagatavoja jau pirms tam, pieņemot zvana pieteikumu. Tālāk laboratorija - apstrādā kaudzi paraugu, pretī numuram sabāž rezultātu, nosūta analizējamai personai un SPKC. Kurš, kad fiksē, ka persona nāk uz atveseļošanās pārbaudi? Baidos, ka NEKURŠ :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #487 : 2020. gada 19. novembris, 10:01:38 »

Kurš ko ievada? Pieņem cilvēku laboratorijas speciālisti. Apliecina personas datu un piešķir analizējamā parauga numuru. Failu sagatavoja jau pirms tam, pieņemot zvana pieteikumu. Tālāk laboratorija - apstrādā kaudzi paraugu, pretī numuram sabāž rezultātu, nosūta analizējamai personai un SPKC. Kurš, kad fiksē, ka persona nāk uz atveseļošanās pārbaudi? Baidos, ka NEKURŠ :)
Tas ir iespējams. Bet viselementārākajai pirmkursnieka veidotai datu bāzei būtu iespēja - pirmreizējs vai atkārtots  ID ieraksts.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #488 : 2020. gada 19. novembris, 10:09:29 »

man e-veselībā ir redzams gan ĢĀ nosūtījums, gan laboratorijas atbilde, ka COVID negatīvs.   
Ja to var atrast e-veselībā, tad tā ir sistēma. Domāju, ka visiem LV  tas tur ir atrodams

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #489 : 2020. gada 19. novembris, 10:12:05 »
Lai nu būtu, bet būtu labi, ja tādiem aizdomīgajiem kā man, paskaidrotu sistēmu. A to, zinot, kā čakarē statistiku citās jomās, man ir neticība, ka šajā notiek labāk.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #490 : 2020. gada 19. novembris, 10:17:08 »
Tur Tev pilnīgi piekrītu - vajag arī pateikt, cik no šiem 442 ir simptomi...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #491 : 2020. gada 19. novembris, 10:20:01 »
Pat nepūlos domāt par mums pasniegtās statistikas patiesumu. Kā minimums tendencioza - iebaidīšanas virzienā - tā noteikti ir. Kāds brīnums, ka  būtu arī sačakarēta. Kāda tam vairs nozīme, ja sen vairs nevienam vārdam neticu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #492 : 2020. gada 19. novembris, 11:05:43 »
Pat nepūlos domāt par mums pasniegtās statistikas patiesumu. Kā minimums tendencioza - iebaidīšanas virzienā - tā noteikti ir. Kāds brīnums, ka  būtu arī sačakarēta. Kāda tam vairs nozīme, ja sen vairs nevienam vārdam neticu.

Kvadra, padalies - kam vispār Tu dzīvē tici? Izņemot pati sev.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #493 : 2020. gada 19. novembris, 11:55:25 »
Nu, sev ticēt - tas jau ir daudz. Ne visi tic. Es ticu sev un saviem tuvajiem cilvēkiem ticu. Un Augstākajam Saprātam ticu. Ar to man pietiek.
Oficiālajai propogandai neticu. Valdības labajiem nodomiem neticu. Ticību avīzes pirmajai lapai uzskatu par lētticību.

Un? Vai man tāpēc būtu jājūtas kaut kadai nelaimīgākai par tiem, kas ņem visu par pilnu, ko tiem baro?

Bet varbūt nevajag piesārņot tēmu ar manas personas iztirzāšanu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #494 : 2020. gada 19. novembris, 14:58:55 »
Par statistiku...nu, kurš var normāli šo izskaidrot -   
"Latvijā kopā saslimušas 11722 personas un 1557 izveseļojušās."(c)     
Slimo 10 tūkstoši ?