Aste Risk, jā, es speciāli uzsvēru "brīvprātīgi", jo nosacījumi/šantāžas, kas seko pēc tam, liecina, ka patiesībā nekāda brīvprātība (atšķirīga viedokļa izpratnē) netiek akceptēta. Ja nedomā kā mēs/neesi ar mums/nedari kā sakām, mēs tev čakarēsim dzīvi. Tu domā, vai strādājot medicīnas jomā, es varēšu izvairīties no vakcinēšanās bez riska zaudēt darbu?
Ok, šobrīd tie ir tikai tādi retoriski jautājumi, un negribu filozofēt - vakcīnas pārbaudītas vai nepārbaudītas, ar čipiem vai bez tiem. Negribu skaidrot, kādēļ gribu izvēlēties savas tiesības nevakcinēties. Bet tad jau redzēsim, vai man tādas tiesības reāli ir, vai brīvprātība strauji nepārvērtīsies obligātumā. Šobrīd, redzot situāciju, man ir bažas par to
Un man ir liels lūgums nemētāties ar akmeņiem uz tiem, kam atšķirīgs viedoklis. Tas nav ne sliktāks, ne dumjāks, tas vienkārši ir citādāks. Sava taisnība būs tiem, kam kāds tuvinieks miris ar Covid (bet tā nebūs absolūtā patiesība), un sava taisnība tiem, kas nevienu slimo nezina (un arī šī nebūs objektīvā patiesība). Nu, varbūt tomēr spējam tā nedaudz filozofiski vai plašāk paskatīties uz situāciju un atzīt, ka kopainu mēs neviens ne redzam, ne aptveram