Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98085 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Covid-19
« Atbilde #690 : 2020. gada 22. decembris, 12:38:12 »
esmu nogurusi no šis situācijas. tik ļoti nogurusi gan no dīkstāves, gan zemiem ienākumiem, gan "speciālistiem" un "pozitīvistiem"... meklejiet domubiedrus un tusējiet savā starpā, lai jums viss skaisti un priecīgi
visa sabiedrība ir satraukta, tikai katrs atsevišķi to dažādi izpauž...kvadra murgo par Pļaviņu un tā ir normāla reakcija, kamēr nemet akmeņus, es murgoju par telehrenāciju, normāli tas, kamēr neizbanos...daddy degunā kņudēja, bet reno kaklam viss bija nieki ...un tā var turpināt izteikties par izveidojušos situāciju, bet visam pamatā ir cilvēka neziņa par nākotni...cilvēks komfortabli jūtas, ja domā, ka zin gadu uz priekšu....tagad nevienam nav komforta zonas, lai ko katrs atsevišķi apgalvotu , ka viņam gan viss ir ok...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #691 : 2020. gada 22. decembris, 13:27:08 »
visa sabiedrība ir satraukta, tikai katrs atsevišķi to dažādi izpauž...kvadra murgo par Pļaviņu un tā ir normāla reakcija, kamēr nemet akmeņus, es murgoju par telehrenāciju, normāli tas, kamēr neizbanos...daddy degunā kņudēja, bet reno kaklam viss bija nieki ...un tā var turpināt izteikties par izveidojušos situāciju, bet visam pamatā ir cilvēka neziņa par nākotni...cilvēks komfortabli jūtas, ja domā, ka zin gadu uz priekšu....tagad nevienam nav komforta zonas, lai ko katrs atsevišķi apgalvotu , ka viņam gan viss ir ok...

man ritīgi nepatika, bet bez tā ceļgalu neoperēja :(  toties dupītī ieskatījās bez kādām analīzēm, lai gan masku uz mutes vajadzēja?!  :wtf:  ņēmās tak ap dienvidpolu...

Atslābstam - nokūpināju speķīti, ieņemu visīti, caunu lamatās bija pele iekritusi (vakar), kuru cauna apēda (šodien)...lai miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts...

PS. Nakat - KUR MANA SVĒTKU ESEJA??  :taunt:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #692 : 2020. gada 22. decembris, 17:54:25 »
Aste Risk, jā, es speciāli uzsvēru "brīvprātīgi", jo nosacījumi/šantāžas, kas seko pēc tam, liecina, ka patiesībā nekāda brīvprātība (atšķirīga viedokļa izpratnē) netiek akceptēta. Ja nedomā kā mēs/neesi ar mums/nedari kā sakām, mēs tev čakarēsim dzīvi. Tu domā, vai strādājot medicīnas jomā, es varēšu izvairīties no vakcinēšanās bez riska zaudēt darbu?

Ok, šobrīd tie ir tikai tādi retoriski jautājumi, un negribu filozofēt - vakcīnas pārbaudītas vai nepārbaudītas, ar čipiem vai bez tiem. Negribu skaidrot, kādēļ gribu izvēlēties savas tiesības nevakcinēties. Bet tad jau redzēsim, vai man tādas tiesības reāli ir, vai brīvprātība strauji nepārvērtīsies obligātumā. Šobrīd, redzot situāciju, man ir bažas par to

Un man ir liels lūgums nemētāties ar akmeņiem uz tiem, kam atšķirīgs viedoklis. Tas nav ne sliktāks, ne dumjāks, tas vienkārši ir citādāks. Sava taisnība būs tiem, kam kāds tuvinieks miris ar Covid (bet tā nebūs absolūtā patiesība), un sava taisnība tiem, kas nevienu slimo nezina (un arī šī nebūs objektīvā patiesība). Nu, varbūt tomēr spējam tā nedaudz filozofiski vai plašāk paskatīties uz situāciju un atzīt, ka kopainu mēs neviens ne redzam, ne aptveram

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #693 : 2020. gada 22. decembris, 18:03:59 »
Kas ir būtiski, ne mētāties ar akmeņiem, bet spēt ieklausīties pamatotos viedokļos. Un pamatotos viedokļos neietilpst Pļaviņš, Gaismas tīmeklis utml. vai krieviski/angliski/latviski video un raksti, kuros samudžinātas 15 it kā gudri viedokļi, ko var pavisam viegli apgāzt, mazliet pakustinot gūgli dažādās valodās. Bet nevienu jau par pretējo pārliecināt nevar, kaut reizēm vienkārši gribas pārbaudīt savas spējas sameklēt ticamāku informāciju. Kaut te jau atkal jautājums, kas kuram no mums ir ticamāka info...
Baigi jau izklausās, ka arī mums tūlīt piegriezīs kustēšanās brīvību ārpus savas pašvaldības (man veicas, es lielā novadā dzīvoju).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #694 : 2020. gada 22. decembris, 18:04:12 »
Vācietim anglim un krievam sacensības - kurš piespiedīs kaķi ēst sinepes. Anglis iesmērē sineoes cīsiņam pa vidu. Žūrija noraida - tā ir viltība, neieskaitīts. Vācietis piežmiedz kaķi, iesmērē mutē, pietur muti ciet, kamēr kaķis norij. Žūrija noraida - tā ir vardarbība, neieskaitīts. Krievs iesmērē labu devu kaķim zem astes. Kaķis bļaudams nolaiza visas sinepes no pakaļas.
Krievs: – Ievērojāt? Brīvprātīgi un ar dziesmu!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #695 : 2020. gada 22. decembris, 18:26:21 »
Aste Risk, jā, es speciāli uzsvēru "brīvprātīgi", jo nosacījumi/šantāžas, kas seko pēc tam, liecina, ka patiesībā nekāda brīvprātība (atšķirīga viedokļa izpratnē) netiek akceptēta. Ja nedomā kā mēs/neesi ar mums/nedari kā sakām, mēs tev čakarēsim dzīvi. Tu domā, vai strādājot medicīnas jomā, es varēšu izvairīties no vakcinēšanās bez riska zaudēt darbu?

Ok, šobrīd tie ir tikai tādi retoriski jautājumi, un negribu filozofēt - vakcīnas pārbaudītas vai nepārbaudītas, ar čipiem vai bez tiem. Negribu skaidrot, kādēļ gribu izvēlēties savas tiesības nevakcinēties. Bet tad jau redzēsim, vai man tādas tiesības reāli ir, vai brīvprātība strauji nepārvērtīsies obligātumā. Šobrīd, redzot situāciju, man ir bažas par to

Un man ir liels lūgums nemētāties ar akmeņiem uz tiem, kam atšķirīgs viedoklis. Tas nav ne sliktāks, ne dumjāks, tas vienkārši ir citādāks. Sava taisnība būs tiem, kam kāds tuvinieks miris ar Covid (bet tā nebūs absolūtā patiesība), un sava taisnība tiem, kas nevienu slimo nezina (un arī šī nebūs objektīvā patiesība). Nu, varbūt tomēr spējam tā nedaudz filozofiski vai plašāk paskatīties uz situāciju un atzīt, ka kopainu mēs neviens ne redzam, ne aptveram

Un ko darīt ja Tavas vai Kundaļa vai kā tur vēl tiesības nevakcinēties nonāk pretrunā ar manām tiesībām uz medicīnisko palīdzību?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #696 : 2020. gada 22. decembris, 18:35:20 »
No kā tad Tev jābaidās, ja būsi vakcinējies un aizsargāts? :?:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #697 : 2020. gada 22. decembris, 18:39:34 »
no tā ka būs pārāk daudz kā Tu , līdz ar ko medicīnas sistēmai pārslodze turpināsies, bez tam zirgam taču skaidrs ka vakcīna nedod 100% aizsardzību. Jēga ir tikai tad ja ir pietiekami liels % ar imunitāti.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #698 : 2020. gada 22. decembris, 18:40:16 »
Un ko darīt ja Tavas vai Kundaļa vai kā tur vēl tiesības nevakcinēties nonāk pretrunā ar manām tiesībām uz medicīnisko palīdzību?

Nu, klusiņām pajautāšu, vai tiešām tev nav iespējams saņemt medicīnisko palīdzību, jo Latvijā ir krietns procents cilvēku, kas nevakcinējas? Kā strādā šis mehānisms? Līdz kovidam arī tāpat uzbruka nevakcinētajiem. Realitātē tās slimnīcas nav, nu nav un nebija pilnas ar nonstopā slimiem nevakcinētajiem. Tukša muldēšana un propaganda vien. Tāpat kā tas, ka slimības izplata nevakcinētie, jo vakcinētie ir drošībā. Paskatoties, kas un kā slimo - tie paši vakcinētie vien tās slimības pārnēsā. Un tāpat pārnēsās kovidu. Pūļa imunitāte ir totāls un neloģisks bulšits.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #699 : 2020. gada 22. decembris, 18:41:49 »
no tā ka būs pārāk daudz kā Tu , līdz ar ko medicīnas sistēmai pārslodze turpināsies, bez tam zirgam taču skaidrs ka vakcīna nedod 100% aizsardzību. Jēga ir tikai tad ja ir pietiekami liels % ar imunitāti.

Ai, AR, zinu, zinu, bet šobrīd negribu par to domāt. Jo saprotu, ka man būs brīvprātīgi jāpiekrīt, sava meža, kur nolīst, man nav

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #700 : 2020. gada 22. decembris, 18:42:08 »

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #701 : 2020. gada 22. decembris, 18:47:19 »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #702 : 2020. gada 22. decembris, 18:54:17 »
Klau, Aste, varbūt a) nevajadzēja tautai braukāt pa inficēto pilnajām valstīm; b) atgriežoties ievērot stingru izolāciju; c) redzot, ka arī Latvijā inficēto skaits aug, nevazāties pa veikaliem? Nedrūzmēties pēdējā piektdienā pirms aizlieguma? Ne? Bet, redz, nevakcinētie ir vainīgi pie tā, ka kovidu Latvijā ievazāja braukalētāji?

Klau, nu nestāsti man tās klišejas par pūļa imunitāti... Es pārāk labi zinu medicīnas virtuvi, lai spētu tam ticēt. Īpaši tāpēc, ka uz loģiskiem jautājumiem man neviens ārsts nav spējis atbildēt nevienu loģiski pamatotu atbildi, izņemot vārds vārdā citētus saukļus.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #703 : 2020. gada 22. decembris, 18:55:49 »
Klau, nu nestāsti man tās klišejas par pūļa imunitāti... Es pārāk labi zinu medicīnas virtuvi, lai spētu tam ticēt. Īpaši tāpēc, ka uz loģiskiem jautājumiem man neviens ārsts nav spējis atbildēt nevienu loģiski pamatotu atbildi, izņemot vārds vārdā citētus saukļus.
man liekas tajā vikipēdijas rakstā diezgan saprotami tas izskaidrots

A moralizēt ko tautai vajadzēja darīt ko ne ir neauglīgi

Atslēdzies Trix

« Atbilde #704 : 2020. gada 22. decembris, 18:59:02 »
Nevis "arī", bet ar to būtu pilnīgi pieticis, lai šobrīd nebūtu jāslēdz plānveida medicīna. Vai, ņemot vērā cilvēku stulbumu, bija jābūt slēgtām robežām ar obligātu uzraudzītu karantīnu iebraucējiem, kas rezultātā dotu relatīvi drošu dzīvi valstī, nenoraujot podā _visus_ pakalpojumus un ekonomiku. Pieņemu, ka tāpat kā spāņu gripa, arī šis izzudīs pēc laika.

Par vakcināciju neturpināšu diskutēt. Manā rīcībā nav neviena argumenta par, ir tikai personiski novēroti argumenti "pret".