Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98035 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

Atb: Covid-19
« Atbilde #705 : 2020. gada 22. decembris, 19:02:17 »
nujā , 1918. kā tur bija , atstiepās 50-100 miljoni?

Atgādināsi , kādi bija argumenti pret ?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #706 : 2020. gada 23. decembris, 03:30:23 »
Kas ir būtiski, ne mētāties ar akmeņiem, bet spēt ieklausīties pamatotos viedokļos. Un pamatotos viedokļos neietilpst Pļaviņš, Gaismas tīmeklis utml. vai krieviski/angliski/latviski video un raksti, kuros samudžinātas 15 it kā gudri viedokļi, ko var pavisam viegli apgāzt, mazliet pakustinot gūgli dažādās valodās. Bet nevienu jau par pretējo pārliecināt nevar, kaut reizēm vienkārši gribas pārbaudīt savas spējas sameklēt ticamāku informāciju. Kaut te jau atkal jautājums, kas kuram no mums ir ticamāka info...

Tur jau tā lieta, ka ir tikai oficiālais (pareizais) viedoklis un otrā grāvī - Pļaviņš, plakanās zemes piekritēji, folijcepurītes un Gaismas darbinieki, pie kuriem tad piemet arī normālus, sakarīgus, bet citādi domājošos, kuri nav kaut kādi ekstrēmi margināļi, bet cilvēki, kas situāciju redz mazliet savādāk, redz pretrunas un nesakritības un uzdod jautājumus. Bet visi tagad automātiski tiek saukti par neapzinīgiem kovididiotiem un tiek vainoti pie infekcijas izplatības.

Tāpat viņus kritizēs par vakcinēšanās noliegumu, bet, runājot atklāti, vai gan daudzi no šeit esošajiem oficiālā viedokļa aizstāvjiem būs pirmajās rindās uz brīvprātīgo vakcinēšanos? Tā pavisam godīgi. Ok, dažus zinu pavisam noteikti, bet vairums, šķiet atkal rādīs ar pirkstu uz citiem, lai tie citi iet pirmie, jo viņi taču ir vainīgāki pie situācijas, viņi rada lielākus riskus. Mēs gan nē, mēs nogaidīsim. Tādas man sajūtas  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #707 : 2020. gada 23. decembris, 09:31:58 »
https://www.delfi.lv/news/versijas/anda-burve-rozite-bez-svetkiem-bet-dzivi.d?id=52783209

Es arī esmu no tām piesardzīgajām ievērotājām, un padies Dievam, tādā stresā par tuvajiem cilvēkiem man nav jādzīvo

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #708 : 2020. gada 23. decembris, 10:04:10 »
Es arī pie piesardzīgajiem sevi pieskaitu, un galīgi nedomāju, ka viss, kas LV un citur pasaulē notiek ir vienīgie pareizie un saprātīgie lēmumi/liegumi, bet fakts tāds, ka mūsu paaudze un pāris iepriekšējās pirmo reizi saskaras ar vīrusu, kas tik zarazaini izplatās. Kā izrādās, arī Rietumu pasaules attīstītās valstis nezina, kā tikt galā ātri un nesāpīgi. Visi mācās, mēģina saprast, kas un kā. Citi izmanto situāciju lielā rubļa pelnīšanai (un kapitālismu arī neviens nav atcēlis), citi zaudē to mazumu, kas viņiem ir un spiesti domāt, kā mainīt dzīvi un darbu, lai izdzīvotu.

Diemžēl Pļaviņa & Co un tml. piekritēji ir skaļākie bļāvēji (hehe, viņu ūdeni es dzeru jau n-tos gadus, kā izrādās) un ar to gribot negribot sadalās baltajos vai melnajos. Tieši tādi pat raksti un teksti nāk no otras puses, tu muļķis, nemaz nedomā, tik akli visam tici, ko tev valdība un mediji stāsta, ieslēdz tak domāšanu. Kāpēc domā, ka akli tic un nedomā? Nebūt ne, bet ko nu kuri argumenti pārliecina.

Ņemot vērā, ka mani vecāki ir dzīvi un man gribētos, lai kādu laiku turpina būt dzīvi, kad pienāks mana kārta vakcinēties, es droši vien to darīšu, jā.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #709 : 2021. gada 04. janvāris, 22:47:34 »
Draudzenei šodien nomira mamma 89g, pirms Zsv inficējās ar cov no soc.d. piešķirtās palīdzes, bija locītavu problēmas – bez palīga grūti pārvietoties,  bet draudzeni uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca auto, palīgs nekāds, slikti dzija pleca lūzums.
Mamma nedēļu ne ēda, ne dzēra, ātrie salaiduši sistēmu, sākusi dzert, draudzene teica, ka Z.sv. Sākoties viņas pašizolācija, jo mammai slēgšot lapu.
Uzzināju vakar  no draudzeņu grupas galvenās runassievas – negribot diez ko runāt, šodien uzzināju no runasdraudzenes -pašai draudz.neesot cov.. 2,5h gaidījusi pie ģ.ā. miršanas apliecību, nezin vai cov ierakstīts.
 Tādā vecumā par labu nenāca, pat ja nav citu dzīvību apdraudošu kaišu, it īpaši tas nedzeršanas periods ar smagu dehidratāciju. Gripa, šķiet, vairāk rāva prom ar būtiskām slimībām.
Vēl rudenī svinībās  mamma sēdēja ar mums pie viena galda. Rudenī draudzene citā reizē sveica mūs vecoļaužu dienā(nav jāsveic, jāpasaka paldies), kas man šķita pārspīlēti, tik apvaicājos – vai mammu arī sveici – to bija piemirsusi. Tā nu izpaliek 90g.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #710 : 2021. gada 04. janvāris, 22:56:07 »
Mums jaunumi - brīvprātīgais 15.-17.01. tests, kas ļautu nedēļu ātrāk beigt lockdown, opozīcijas protestu dēļ tiek atlikts. Visiem vienādi garš lockdown ilgs līdz 24.01. Ar 25.01.atkal viss vaļā

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #711 : 2021. gada 04. janvāris, 23:23:25 »
Malači austrieši, nepārdevās par nedēļu ātrāku "brīvlaišanu"!  :yes:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #712 : 2021. gada 04. janvāris, 23:35:23 »
Parasto iedzīvotāju protesta gājieni ar saukļiem, lai smukais premjerministrs Kurcs atstāj amatu, aŗī iet vaļā visās lielākajās pilsētās, tikai diez vai par tiem kkur Latvijā baigi ziņo

Atslēdzies daddy

« Atbilde #713 : 2021. gada 05. janvāris, 08:52:05 »
Draudzenei šodien nomira mamma ...

Man šogad nomira mamma (79) un arī sievasmāte (85)... veciem cilvēkiem tā pieklājas, tāda ir dzīves kārtība... skumji, ka Covid dēļ ne no vienas, ne otras nevarēja ne kārtīgi atvadīties, kamēr vēl kustēja, ne arī normālas bēres sarīkot... nelaiķim protams pofig par bērēm, bet palicējiem grūti...

RIP

Atslēdzies dip

« Atbilde #714 : 2021. gada 09. janvāris, 16:53:08 »
Bija izveidojusies nepatika iepirkties piemājas veikalā. Veikals labs, bet pārdevējas atklāti iezviedz par covidu. Maskas zem zoda, pircēji bez maskām. Veikals mazs, bakstās viens gar otru.

Šodien ieeju - opā! Uzradušies kādi 5 grozi (jo veikals mazs). Visas pārdevējas maskās. Uz pircēju sašutušajiem izsaucieniem par maskām un groziem!!! atbild, ka ne jau pircēji maksās sodu. Tā lūk. Tik vienkārši.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #715 : 2021. gada 11. janvāris, 08:36:17 »

Man šogad nomira mamma (79) un arī sievasmāte (85)... veciem cilvēkiem tā pieklājas, tāda ir dzīves kārtība... skumji, ka Covid dēļ ne no vienas, ne otras nevarēja ne kārtīgi atvadīties, kamēr vēl kustēja, ne arī normālas bēres sarīkot... nelaiķim protams pofig par bērēm, bet palicējiem grūti...

RIP

...saņēmām bēdīgu ziņa, ka sievmātes brālis (82) janvārā sākumā ar/no Covid aizgājis... bērēs nemaz neesot drīkstējuši zārku vērt vaļā... tādas lūk desiņas...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #716 : 2021. gada 14. janvāris, 17:12:32 »
Kristīne Pitkeviča
@KPitkevica
Nu forši. Paciente, kurai devu pirms dažām dienām  narkozi, kurai bija 2 negatīvi covid testi un kura ne ar vienu nekontaktēja, ir šodien ar temp, slikti elpo un covid pozitīva

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 14. janvāris, 17:31:50 no Spārka »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #717 : 2021. gada 15. janvāris, 14:39:03 »
pastāv viedoklis, ka turpmākos 2 gadus varētu būt samazināta mirstība veciem cilvēkiem. Ja te tagad kaut kā visi ir paātrināti ar šo infekciju. Tie, kas vēl būtu pavilkti kādu brīdi ar zālēm un aparātiem, tagad straujāk aiziet..  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #718 : 2021. gada 15. janvāris, 15:06:03 »
...pastāv arī viedoklis, ka visādu ielaisto gadījumu būs vairāk sakarā ar ārstu nepieejamību.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #719 : 2021. gada 15. janvāris, 15:44:31 »
Manuprāt gan Bobam, gan tuk ir taisnība. Būs gan viens, gan otrs...