Autors Tēma: ''Utošanās''  (Lasīts 26804 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: ''Utošanās''
« Atbilde #30 : 2020. gada 03. novembris, 15:57:14 »
Pamatā ir kāds zīmējums vai glezna vai fotogrāfija. Tad ir speciālistu saits, kurā bildi pārtaisa pikseļos/zīmēs ar noteiktu krāsu. Atradu saitu, kur ļoti labs grafiķis-IT speciālists (jā, uzminējāt - krievu!). No šī gada tur var bildi apstrādāt tā, lai var sūt pustoņus un lai var izvēlēties pieejamāko ražotāju diegu paleti. Ir arī dažādu diegu ražotāju krāsu salīdzinošās tabulas - tas tiem gadījumiem, kad kāda komplekta diegi pēkšņi iztrūkst un jāpiemeklē.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #31 : 2020. gada 03. novembris, 16:01:48 »
Jā, magnolijai tā arī mēģināju šūt pa krāsām - figņa sanāk, dabūju palielu gabalu ārdīt. Dies' lai nogrābstās izšuvumu ārdīt! Turklāt, šujot mazākus gabalus ir vieglāk diega galu nobeigumā nostiprināt.
Visus sakost!

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #32 : 2020. gada 03. novembris, 16:14:28 »
Tev ir ļoti stabila nervu sistēma :)
Neticami, ka ko tādu var izšūt. Cik atceros, Sudrabai ir šāds hobijs.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #33 : 2020. gada 03. novembris, 16:20:57 »
Dažādu krāsu un toņu diegi nāk bildei komplektā vai pati meklē un pieskaņo?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #34 : 2020. gada 03. novembris, 18:12:32 »
Programma parāda izšujamo bildi simbolos, kuriem katram atbilst noteiktas krāsas diegi, pie tam, ir vismaz 4 dažādu ražotāju varianti (DMC - franču, Kirova - krievu, Ancor - pat nezinu, kas). Vienu bildi programma uztaisa no viena ražotāja diegu paletes. Ļoti retos gadījumos pats šuvējs var piemeklēt trūkstošo (ja iekritis kafijā, kaķis sadīrājis utml.)no veikalā pieejamā ražotāja, iepriekš krāsu saskaņojot pēc tabulām.
Veikalā pieejami jau gatavi komplekti - bilde ar shēmu un diegiem. Man par vienkāršu. Sarežģītākus var pasūtīt, bet tad ir 1)dārgi, 2)ilgi jāgaida, 3)iespējams kaķis maisā (ja no rokas).
Visus sakost!

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #35 : 2020. gada 04. novembris, 20:02:20 »
Man rokas un spranda pat gribot neļautu ko tādu darīt. Diezgan psihiski un fiziski traumējoša nodarbe  :smile: . Un tad vēl - kur liec? Ierāmē un pie sienas? Pārdod ārzemniekiem vai tml? Nevaru iedomāties praktisku pielietojumu  :alt: . Kaut ļoti skaisti un apbrīnojami, bet...
Man draugi pērk ļoti daudz milzu puzles, saliek un izjauc, to arī nespēju saprast. Tā diezgan bezjēdzīgi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #36 : 2020. gada 04. novembris, 20:06:27 »
Tikpat traumējoši kā likt pasjansu, madžongu vai puzļus. Vai šūt bērnu lellēm kleitas - arī muļķīga nodarbošanās, jo tāpat jau saplēsīs un pazaudēs. Nafig zīmēt un gatavot atklātnītes, rotaslietas? Tās tak ne uzvilkt, ne apēst...
Ne visam var un vajag pieiet klaji merkantili.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2020. gada 04. novembris, 20:07:45 »
Nu kādēļ bezjēdzīgi. Meditatīva nodarbe. Ja patīk process un ir gandarījums par rezultātu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2020. gada 04. novembris, 21:37:24 »
Nevaru iedomāties praktisku pielietojumu  :alt: . Kaut ļoti skaisti un apbrīnojami, bet...

He, he, pakasīšos vēl ;) Kāds praktisks pielietojums būtu lakotiem nagiem vai ieveidotai frizūrai, vai uzkrāsotām skropstām... tā var turpināt :) Rokas ņiprākas, galva gaišāka, acis gaišākas? Mmm?  Vienkārši sīkie prieki, kuri izkrāso dzīvi, ne tā? Protams, bez tā visa var iztikt un tam visam nav nekāda praktiska un utilitāra pamamata, bet ne jau no maizes vien šajos laikos pārtiekam, ir arī vīns un izpriecas ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #39 : 2021. gada 28. februāris, 06:45:27 »
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #40 : 2021. gada 05. aprīlis, 10:53:14 »
Esmu reāli nikna - darbiņa pabeigšanai vajag 2 vakarus, bet izbeigušies divu numuru diegi. Kad es viņus dabūšu, ta suns viņu zina, jo interneta veikals tikai līdz 16.00 ''izņemams''. Pa pastu sūtīt to mikročupu ar diegiem būtu vienkārši noziegums.
Sāku jaunu bildi... kad jau, tad jau.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2021. gada 05. aprīlis, 12:09:58 »
Lai sūta kā vēstuli. Polsterētajā aploksnē var ielikt un iemetīs tev pastkastē. Vnk dārgāka maksa, ja būs virs 20 g

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2021. gada 05. aprīlis, 12:46:39 »
Man tā sashiko adatas no japānas atnāca

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2021. gada 06. aprīlis, 13:51:39 »
Uzsāku ''mobilāku'' šujamo - uz 18 Aidas. Iepriekšējos šuvu uz 18. Pēdējo liku uz rāmja un šuvu uz smalkāka -20.
Tagad, pārejot atpakaļ uz rupjāku un rokās turamu, sajūta ir tāda, it kā šūtu uz cukurmaisa :) . Toties varu brīvi šiverēt un ņemt līdzi, ja kur ilgāk jāuzkavējas bezdarbībā, sastādīt kUmpāniju mammucim pie TV (es gan TV neskatos).
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #44 : 2021. gada 25. aprīlis, 21:53:15 »
Visus sakost!