Autors Tēma: ''Utošanās''  (Lasīts 26939 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: ''Utošanās''
« Atbilde #135 : 2023. gada 17. aprīlis, 10:18:44 »
Vairākas adatas???? A 120 negribēsi? Tur 10x10 ''pikseļiem'' mēdz būt 20-30 krāsas. Laime, ja ar vienas krāsas diegu var nošūt 7-8 krustiņus vienā 10x10-tā.
Piemēram ieliku ne to grūtāko gabaliņu. Labi, ja šitāds mijās ar daudz maz 3-4 krāsu fonu....
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #136 : 2023. gada 17. aprīlis, 10:30:21 »
Un nekā nervoza. Tieši otrādi - nervozi ir tad, ja nedabū pie krustiņiem kādu stundiņu pasēdēt.
Jāsaka gan, ka man ar koškām paveicies, nav nekādas intereses par diegiem un adatām, varu visu pamest kā stāv un nesatraukties. Zinu vairākus gadījumus, kad adījumus un tamborējumus ''nozavēja'', jo tur ieklūpa adījumā ar nagiem un izvilka diegus. Trakums - skaists un vienmērīgs adījums jau gandrīz pabeigts, bet negantam kašakam nags aizķerās... Man gan tā nav gadījies.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #137 : 2023. gada 17. aprīlis, 19:06:09 »
Laikam jau katram sava relaksācija -  es, man šķiet, drīzāk sapsihotos pie tādas, milzu uzmanību prasošas, knibināšanās  :mrgr:  Cita lieta zeķe, ko var gandrīz ar ciet acīm adīt - labiski, kreiliski, labiski, kreiliski, kā tāda meditācija, ja vien nav akurāt kaut kāds superpuper raksts, kas prasa valdziņu skaitīšanu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #138 : 2023. gada 18. aprīlis, 00:28:24 »
Man arī liekas, ka tur nekā nervoza - vnk cita veida darbošanās ritms un meditācija.

Kas mani nervozētu - izejmateriāla un visu citu pribambasu sagāde  :bricks:

Atslēdzies reno

« Atbilde #139 : 2023. gada 18. aprīlis, 08:06:31 »
Tā nu gan noteikti nav problēma. Kaut kas jau tur ir komplektā

Atslēdzies Camma

« Atbilde #140 : 2023. gada 18. aprīlis, 11:42:33 »
Ir komplekti, bet tie ir krietni dārgāki. Jā, diegu tur ir tik, cik tieši šim darbiņam vajag, nav nekā lieka.
Ja komplektē pats, tad vadās no shēmas (ir vietnes, kur pats ņem savu bildi un sakompilē shēmu) - ir krustiņu skaita pārrēķins centimetros un no tā dabū auduma izmēru. Turpat ir arī krustiņu pārrēķins diegu garumā (vienā ficītē 8 metri). Shēmās parasti dod attiecīgo krustiņu skaitu konkrētai krāsai. Visu vienā piegājienā var pasūtīt adiradi bodē un divu dienu laikā saņemt.
Grūtākais ir saprast, vai gribi izšūt uz rāmja, turot vienkārši rokās vai iespīlējot tajā apaļajā štruntā (tam pat nosaukumu nezinu). Katram veidam ir savi plusi un savi mīnusi. Adatas pēc krāsu skaita, mazās šķērītes un ūdenī šķīštošs marķieris.
Jā, ''pikseļu'' izmēram arī ir nozīme, jo nosaka, cik rupjš būs šuvums. Iesācējiem iesaka 14 kauntu ar lielām acīm. Es sāku uzreiz uz 18 un salīdzinoši lielu un sarežģītu darbu - ko tur lieki kasīties, ja nepatiks, tad nepatiks.
Ja paskatās jūtūbē izšuvēju filmiņas, rodās iespaids, ka visa māja vienos izšuvumos - aizsāktos un galīgi jaunos priekšdienām. Vienai dāmai bija 500 (!!!!) noglabātu komplektu un vairāki darbā - viens ceļojumiem, viens atpūtai, viens ''nopietnais'' un vēl visādi (pusdienošanai, ilgākai parunāšanai pa telefonu, pasēdēšanai ķemertiņā utt.- zirgojos).
Es strādāju ar vienu, jo skaidri zinu - ja pametīšu aizkostu, atgriezīšos pēc gada vai vispār neatgriezīšos.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #141 : 2023. gada 18. aprīlis, 11:53:56 »
Skolas laikā vienam no maniem puikām, laikam vecākajam, jaunākajās klasēs bija krustdūrienā jāizšuj glezniņa, ko ierāmēt un uzdāvināt uz māmiņdienu. Intereses izšūt šim nebija nekādas, vēl mazāk pacietības, tad nu nācās man pašai bezmaz pēdējā vakarā bakstīties ar šujamadatu, lai bērnam būtu man ko pasniegt :mrgr: Labi, ka viss šuvums ar vienas krāsas diegu un palieliem krustiņiem. :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #142 : 2023. gada 31. augusts, 23:14:49 »
Tāks. Pagājis krietns laiciņš un varu akal atskaitīties. Bija spiedīga vajadzība tīt ruļļus no abi gali vaļā un mainīt dispozīciju šaurās augšmalas šūšanai, t.i.- tuvojos nobeigumam. Nepārprotiet, tuvošanās ir tikpat lēna, kā ukraiņu uzvarai - pa solim, metodiski, toties neatvairāmi.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #143 : 2023. gada 31. augusts, 23:30:23 »
Ak, dievs….  :yes:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #144 : 2023. gada 18. decembris, 23:22:06 »
Nu kō? Pabeidzu.
Bet mazgāšu un gludināšu kaut kad rīt (varbūt).
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #145 : 2023. gada 19. decembris, 04:38:53 »
Un kā vīnu varēs baudīt zem šīs gleznas...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #146 : 2023. gada 19. decembris, 07:29:56 »
pēc skata tajās glāzēs ir ārkārtīgi salds, pat lipīgs dzēriens  :rofl: 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #147 : 2023. gada 19. decembris, 10:21:23 »
Kādi izmēri “utugleznai”?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #148 : 2023. gada 19. decembris, 11:23:06 »
Utuglezna 56X46 cm, šuvu no pagājušā gada novembra - toč gads.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #149 : 2023. gada 19. decembris, 16:36:24 »
A nagi ta niez! Bet nevaru likt uzreiz jaunu rāmi, jo diedziņus jāsaskaita... negals.
Visus sakost!