Autors Tēma: ''Utošanās''  (Lasīts 26864 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: ''Utošanās''
« Atbilde #255 : 2025. gada 06. februāris, 00:05:16 »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #256 : 2025. gada 20. marts, 16:43:42 »
Esmu nonākusi utošanās strupceļā.
    Ziemas sākumā šķiroju vīra džemperus. Sazin kāda ute man iekoda, ka iedomājos tos sagriezt kvadrātos un sašūt gultas pārklāju. Kādas 3 vai 4 strēmeles no kvadrātiem sašujot, sapratu, ka man nemaz nav tik daudz to džemperu, lai sanāktu normāla izmēra sega. 
    Stulbumam neatkāpjoties, sagaidu, kad piemājas humpalās "viss par 1 eur" un piepērku (!!) klāt, pēc krāsas un faktūras atbilstīgus.
     Tajā brīdī man sāk jau apnikt tā kvadrātiņu griešana un šūšana. Piedevām saprotu, ka
                                Man Tāds Pārklājs Nemaz Nav Vajadzīgs!
     Man taču tādi nepatīk pēc būtības. Nākošais solis būtu sākt kvadrātiņus tamborēt :fubar: .
     Tagad ir dilemma. Tādu, kā stāv, pusšūtu, laist miskastē. Vai tomēr kaut kā pabeigt, cerot, ka riebums pāries.  Daudz nav palicis, bet vēl jau apakšpuse jāsagudro. Atdot arī nav, kam. Ja nu vienīgi Sarkanajā krustā

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #257 : 2025. gada 20. marts, 17:02:12 »
Tā gadās, ka nagi niez, bet rezultātu īsti nav kur likt :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #258 : 2025. gada 20. marts, 17:22:15 »
Sasmējos. Man tā gadās ar džemperu adīšanu  :smej:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #259 : 2025. gada 20. marts, 17:39:51 »
Gultas pārklāju ar nezvai tādu gribētu, bet vasaras vakaros tādu paklāt ārā uz benķa vai apmest ap pleciem jau varētu...
Es vecos džemperus viengad sašuvu sniega tīrīšanas cimdos un micēs, noderēja arī ap malku krāmējoties.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #260 : 2025. gada 20. marts, 20:53:26 »
Dzīvnieku patversmei

Atslēdzies vellata

« Atbilde #261 : 2025. gada 26. aprīlis, 18:30:55 »
Te nu ir tā tēma, kura man gūglē izleca, par izšūšanu meklējot, un atgādināja par šejienes eksistenci. Man pēdējā gada laikā piemeklēja svaiga utošanās ideja. Jāsaka, ka draudzenes ar viņu aplipināju nopietnāk nekā pašai uz priekšu iet. Gadījās atklāt interneta veikalu, kurā pārdod materiālus apakšveļas šūšanai, un tad jau atradās arī atbilstošas piegrieztnes... Īsumā, es šobrīd šuju otro krūšturi, bet šīm jau vismaz pa četriem katrai gatavi  :blushing: 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #262 : 2025. gada 26. aprīlis, 19:05:32 »
Gadījās atklāt interneta veikalu, kurā pārdod materiālus apakšveļas šūšanai, un tad jau atradās arī atbilstošas piegrieztnes... Īsumā, es šobrīd šuju otro krūšturi, bet šīm jau vismaz pa četriem katrai gatavi  :blushing: 
Forši! Ieliec gatavās mantas bildi!

Atslēdzies vellata

« Atbilde #263 : 2025. gada 26. aprīlis, 19:37:23 »
Šitāds košulis. Vakar gandrīz izgāzos - taisījos uz ofisu (parasti no mājām strādāju), uzvilku šo zem bieza balta t-krekla, jo pirmais pa ķepai. Gandrīz vai no māajām taisījos ārā iet, paskatījos spogulī un sāku rēkt. Vēl neviens krūšturis man nebija spīdējis cauri drēbēm tādā varenā krāšņumā. Pat citronus detaļās varēja redzēt  :smej: Laikam jau var tāpēc, ka parasti valkāju vai nu patumšu vai miesaskrāsas veļu, bet no tobrīd pieejamajiem minimālajiem komplektiem toreiz tā bija tā krāsa, kura man patika vislabāk (bēšs - garlaicīgi; melns - grūti ārdīt, lillā - nu galīgi ne mana krāsa, utt.), bet tie tā nedara.
Materiāli apmēram šis: https://www.bwear.se/en/kits/bra-kits-1/bra-klt-without-lace-turquoise.html
Piegrieztne: uz personīgajām īpatnībām izkoriģēts https://shop.clothhabit.com/products/harriet-bra-pattern

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #264 : 2025. gada 26. aprīlis, 20:33:18 »
Šitāds darbs....  :clap: :clap: :clap:   es neņemtos sev apakšveļu šūt  :n+:

Atslēdzies vellata

« Atbilde #265 : 2025. gada 26. aprīlis, 22:25:20 »
Jāsaka, ka ir vieglāk kā gaidīju, bet nu tā viena (slīpā) vīle šim modelim reāli besī. Pirmkārt, tur sanāk šūt kopā ieliektu gabalu ar izliektu gabalu (pretēji liektas līknes ar mazu rāduisu), bet es piekopju vēl lielāku mazohismu un vēl oderi lieku gan mežģīnei, gan bļodiņām, tad nu var spraust kopā un piecreiz pāršūt, līdz beidzot ir tā, lai atzīstu par labu. Nu un tad viņai jātaisa nošuve, ko 75% gadījumu netīšām kaut kā savelku tā, ka iežmaugu taisa. Ja ieskatās, var redzēt, ka gatavajā produktā es to nošuvi noārdīju nafig. Pārējais nav tik traki. Pie tam ir modeļi ar mazāk piņķerīgu šuvju konfigurāciju, iespējams mēģināšu arī šo pārmodelēt uz vieglākām vīlēm, kad uzšūšu vēl vismaz vienu - kā reiz bez steigas top tajos brīžos, kad saņemos novākt galdu.
Bet nu tik ērti!  :in-love:  Man vēl neviens bezposteru krūšturis nebija derējis, jo, kam stīpa negriežas sānos, tiem bļodiņas par dziļu, bet vidū tukšs. Man ideāli ir seklas plašas bļodiņas ar ~3 cm atstarpi starp tām. Šitā kaut kā: https://bustyresources.fandom.com/wiki/Orange-in-a-glass_effect

Atslēdzies Trix

« Atbilde #266 : 2025. gada 27. aprīlis, 14:02:31 »
Tas līkums zem bļodiņām ir vienkārši nošūts? Bet stīpām?
(Daudz ko es esmu šuvusi, bet ķerties klāt krūšturim man nekad nav pacēlusies roka. Visu cieņu!)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies vellata

« Atbilde #267 : 2025. gada 29. aprīlis, 08:56:15 »
Ar stīpām gan.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #268 : 2025. gada 29. aprīlis, 20:15:16 »
Apbrīnoju. Es uz tādām lietām neesmu spējīga. Tāpat kā izšūt gleznas...Mans sarežģītības kalngals ir mētelis ar oderi

Atslēdzies vellata

« Atbilde #269 : 2025. gada 29. aprīlis, 21:48:01 »
Apbrīnoju. Es uz tādām lietām neesmu spējīga. Tāpat kā izšūt gleznas...Mans sarežģītības kalngals ir mētelis ar oderi
Grūti spriest, kas grūtāks... Krūšturis sanāk ātrāk, ja neuztaisa kādu lažu - prasmīgi ļaudis 2 h laikā dabū gatavu, cik noprotu. Dažāda veida materiālu un tehniku gan vairāk, tas savukārt piņķerīgāk. Mēteli arī esmu šuvusi Burdas kursos - sanāca burvīgs, gan vilkusi esmu reti. Žakete gan sanāca padraņķīgi - nu kaut kā galīgi neizskatās. Krietni gadi pagāja, kamēr man darāpoja, ko tieši salaidu dēlī koriģējot - brīnos, ka pasniedzēja man nepateica, ka principiāli daru fufeli un izvēlētais žaketes modelis ir puspieguļošs, nevis man slikti der un jākoriģē pēc miesasbūves īpatnībām. Tad nu gāja šitā   :ou: