Autors Tēma: Slimības lapa  (Lasīts 1190 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Slimības lapa
« : 2020. gada 30. augusts, 18:02:12 »
Sen tādu neesmu izmantojusi, tāpēc daudz nesaprašanu.
1. Uz rokas šobrīd nekas netiek izsniegts, viss ir elektroniski?
2. To brīnumu var pagarināt arī telefoniski vai tikai klātienes vizītē?
3. Kāda atšķirība starp A un B lapu.
Zinu, par māti gugli, bet reāla pieredze vienmēr ir vērtīgāka :)

Atslēdzies Amālija

Re: Slimības lapa
« Atbilde #1 : 2020. gada 30. augusts, 18:32:54 »
1.jã. 2.telefoniski, A no 2.dienas un mazăk.
Par B baidos samelot.

« Atbilde #2 : 2020. gada 30. augusts, 18:34:07 »
A lapu, šķiet, pirmās 7 vai 10 slimības dienas, apmaksā darba devējs, B lapu jau valsts. To vajadzēs iesniegt VSAA, lai saņemtu apmaksu.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2020. gada 30. augusts, 18:36:18 »
Man neviens no darbiniekiem nav slimojis līdz B lapai. Bet faktiski uzņēmums saņem VID EDS informāciju, ka tāds un tāds darbinieks laika periodā no - līdz datumam ir slims. Un tādā datumā iziet darbā. Pieņemu, kad slimošana pabalsts ir jau sociālās nodaļas ziņā, tad tajā informācijā netiek uzrādīts datums, ka cilvēks uzsāk darbu. Faktiski pats slimnieks uz rokas neko nesaņem, viss notiek datorvidē. Par to, ka pagarina slimības lapu, atceros, ka reiz sēdēju pie māsiņas sakarā ar mammuča recepšu izrakstīšanu un kāds no slimniekiem viņai zvanīja par to, ka jāpagarina slimības lapu. Bet man liekas, ka tas ir ārsta ziņa, var gadīties, ka viņš grib to vārguli redzēt sejā. B slimības lapu apmaksā valsts ( soci). A lapu (10-dienas) apmaksā uzņēmums.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2020. gada 30. augusts, 18:53:41 »
A lapa jāiesniedz darba devējam. Var elektroniski pārsūtīt. Arī B lapu iesniedz darba devējam (informācijai), taču to apmaksā VSAA. Savas darbavietas grāmatvedībā var painteresēties, vai viņi pārsūtīs B lapu uz VSAA, vai tas jādara pašai. B lapu iesniedz par katru pagarināto termiņu. Jo ja nav lapas, nav pamata pārskaitīt naudiņu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2020. gada 30. augusts, 19:08:10 »
baaciens tagad peldēsies naudā :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2020. gada 30. augusts, 19:33:45 »
baaciens tagad peldēsies naudā :)

Pieļauju, ka tas ir vairāk kā pārspīlēti. Jo īpaši tāpēc, ka esmu noskaņojusies rakstīt par vienu iestādi sūdzību (nevaru saņemties), ja nebūtu labu cilvēku, varētu šajā laikā palikt bez darba.

Īsumā:

Nokļuvu darbanespējas situācijā un ierados ārstniecības iestādē A. Tā man  iedeva darba nespējas lapu līdz "???. IX".
Nācās braukt uz ietādi B. Šie prasa - darbanespējas lapu vajadzēs? Saku  - man iestāde A piešķīra līdz ???.IX
B iestāde - Ļoti labi, tad jums nevajadzēs, jo dublēt nevar. Uzrakstiet un parakstiet, ka darba nespējas lapu no mums jums nevajadzēs!

Šaubu nav, visu parakstīju.

Paiet laiks. Izrakstos no iestādes B.  Pēc dažām dienām zvana no turienes ar tekstu - ziniet, pārbaudījām jūsu slimības vēsturi. Dakteris iestādē A, lapu tomēr noslēdzis ?.IX, tāpēc esam to pagarinājuši līdz ??.IX, bet tālāk jums jādodas pie ģimenes ārsta, lai pagarina.

Tā situācija ir tāda, ka:
A iestāde man izveidojusi lapu līdz ???.IX.
B iestāde (neskatoties uz manu atteikumu, ir iedziļinājusies un ieraudzījusi, ka lapa sistēmā ir vien līdz ?.IX.), to pagarinājusi (tam ir objektīvs iemesls un informējusi mani par to - es no sirds pateicos klīnikai, kas savu darbu dara uz 200 %)
Tagad man to vajadzētu pagarināt, bet ... pie ģimenes ārsta, kurš gadiem mani nav redzējis ...
Ģimenes ārsts var pieņemt tikai tad, kad var, bet lapa jāpagarina steidzami.

Manā situācijā, ceru uz labu iznākumu, jo man ir rezerves varinats - maksas terapeits, bet slikta dūša paliek no tā, ka daudziem tādu iespēju nav. Un, ja iestāde B nebūtu tik profesionāla un pretimnākoša, tad es tagad dzīvotu bez slimības lapas un neietu uz darbu. Man taču lapa ir "līdz ???.IX." (tā domātu es), jo kurš gan pateica  - pārbaudiet sistēmu, jo izrakstām vienu, bet reģistrējam citu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2020. gada 30. augusts, 19:40:47 »
Teorētiski ģimenes ārstam katru dienu viena stunda pirms vai pēc oficiālās pieņemšanas ir "akūtā", kad rindas kārtībā pieņem bez pieraksta. Varbūt var piezvanīt un pašai nemaz nav jāiet?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2020. gada 30. augusts, 19:51:18 »
es piezvanītu uz sociālo dienestu, viņi uzreiz datu bāzē ieraudzīs līdz kādam datumam lapa. Un tagad, es tā sapratu, ka tu esi zem ģimenes ārsta kontroles?  Es  mēģinātu pie tā pierakstīties, atrādīties, izstāstītu savu  vēsturi. Lai viņa vismaz  slimības vēsturē to ieraksta un ir lietas kursā, ka viņai ir  viens traumēts slimnieks. Kaut gan principā , katrai no A un B iestādes būtu jāveic savi ieraksti par tavu slimošanas gaitu un diagnozi. Un ģimenes ārstam  atverot tavu lapu datora vidē tai informācijai jābūt pieejamai. Bet hrens viņus zina, vai tik tālu tā e-veselība ir aizgājusi, jau gadus 5 kopš to solija. Bet tev jau kaut kādu ambulatoro lapu ar diagnozi un ieteikumiem turpmākai  dzīvei taču iedeva? Vienalga pie ģimenes ārsta vajag  tikt, jo tev taču vēl vajadzēs tās pretsāpju zāles un skaidrību

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2020. gada 30. augusts, 20:13:55 »
VSAA vajag arī aizpildīt iesniegumu (veidlapa pieejama elektroniski mājaslapā), ar pliku B lapu nepietiek.