Autors Tēma: Covid krājumi  (Lasīts 2935 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Covid krājumi
« Atbilde #15 : 2020. gada 02. septembris, 23:19:09 »
Par galu nezinu, bet ja nauda ir, preču nav, bizness rullē.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2020. gada 03. septembris, 11:59:07 »
Es ar nelāgām aizdomām "krājumus" ievācu jau pirms vispārējās ažiotāžas. Better safe than sorry. Pirmkārt, man veikals nav aiz stūra, jābrauc speciāli, otrkārt, man ļoti patīk, ka es varu paņemt no plaukta nākamo miltu paku, zobu birsti vai trauku švammi, neskrienot uz veikalu, kad kaut kas beidzas. Man krājumi vispār ir dabiska stadija - nepatīk veikali un cilvēku burzma.
Bet pa pavasari/vasaru, kad bija jābaro arī pārītis rijīgu gandrīz-pusaudžu (skolas laikā - tikai vakariņas), praktiski viss ir nolietojies. Stāv konservētās pupiņas (bet tās man vienmēr stāv), sausais raugs, tas arī viss. Ā, medus burka pusizēsta, veļas mazgājamais līdzeklis puslietots. Pārējais viss ir normas robežās, neēdamu kur-lai-tagad-liek-to-sapirkto griķu paku nav. Pārtikas veikalā sāku rādīties vasaras vidū - pēc dažām specifiskām lietām.
Ja man būtu instalēts draiveris "ko-par-mani-padomās", un tāpēc es kaunētos ieviest savus klasiskos krājumus, tad gan justos draņķīgi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #17 : 2020. gada 03. septembris, 12:58:01 »
Man arī patīk, ja rezervē ir miltu paka, eļļas pudele utt. Bet tie nav tie "krājumi", kādi tika veidoti, acīmredzot, izņēmumiem :)
Neatceros, kur dzirdēju stāstiņu par rīsu pakas izķeršanu no cita pircēja groza, jo eksemplāram vajagot "visas, ko var dabūt...".

Nu, izskatās, te pie mums, šā pircēju segmenta nav - visi bijuši stipri kā klintis pret ažiotāžu...

Pieslēdzies magda

« Atbilde #18 : 2020. gada 03. septembris, 14:37:29 »
Arī man, vienmēr ir rezerves, jo dzīvojot laukos citādi nevar. Kad sākās masu histērija(Covida), iepirku pāris paciņas sāls, jo tas bij izbeidzies, un tualetes papīru. Griķus nepirku principiāli!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2020. gada 03. septembris, 14:45:22 »
Manā pusē ažiotāžu un histēriju nepamanīju. Cilvēki retāk iepirkās un tad tie rati, protams, pilnāki un saraksti rokās garāki, bet tas jau loģiski, bet tā... nebija nekā nenopērkama veikalā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2020. gada 03. septembris, 16:50:59 »
Te visi nāvīgi pareizie. Man gan noteikti ir lieka griķu paka

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2020. gada 03. septembris, 17:27:49 »
Kas pareizi, kas nepareizi, katram savs...
Sapratu, ka tēma - vai gatavojās covidlaikā dzīvot karantīnā un pastiprināti iepirka pārtikas rezerves tam laikam, kad no mājas nedrīkstēs iziet. Ikdienā jau visiem kas plauktos glabājas, nestāv jau tukši kā izlaizīti.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #22 : 2020. gada 03. septembris, 19:08:01 »
pag...a vaitad nevajag jaunu apli uzsākt?? tagad jau ar pieredzi?  :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2020. gada 03. septembris, 19:14:52 »
Kuram tad pieredze? Neviens jau nav 14 dienas mājās tupējis, vai arī ir? Man pieredze vien par vecāku nodrošināšanu ar paiku, lai lieki apkārt neblandās ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2020. gada 03. septembris, 21:47:32 »
Sapratu, ka tēma - vai gatavojās covidlaikā dzīvot karantīnā un pastiprināti iepirka pārtikas rezerves tam laikam, kad no mājas nedrīkstēs iziet. Ikdienā jau visiem kas plauktos glabājas, nestāv jau tukši kā izlaizīti.
Nu es ieviesu palielus papildu krājumus - ar desu, sieru, pienu un sviestu saldētavā utt., - mēnešus 3 varēju neiziet no mājas ar komfortu, pēc tam vēl 3 varētu dzīvot, bet jau piedomājot, kā sakombinēt adekvātu ēdienkarti, kamēr dārzā saaugs ēdmaņa. Ja ļoti vajadzētu, gadu no mājas neizietu (kartupeļi ir, zaptes ir, gan jau badā nenomirs). Iepirkos nevis tāpēc, ka visi grāba, bet jau pirms sākās griķu izpirkšanas drudzis. Paspēju tieši pirms panesās. :D Tieši tāpēc, lai nav jāvazājas lieki apkārt, ja nu izrādās, ka pie mums aiziet Spānijas un Itālijas scenārijs, - negribēju pārbaudīt, cik stipra ir mana grīdlīstes līmeņa imunitāte. Var, protams, to nosaukt par paniku. :D
Otrais vilnis gan man pie kājas, - Latvijā scenārijs ir tik ļoti mērens, ka neredzu jēgu tam murgam, ko tagad ievieš skolās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2020. gada 03. septembris, 22:26:02 »
Man ir nelietots paracetamols un eikaliptu eļļa, tas no ažiotāžas un paranojas sērijas. 😷

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2020. gada 03. septembris, 22:45:14 »
Kkad martā nopirku miltu paku, cukurpaku, pāris pupiņbundžu, ilgstāvošā piena pudeli kafijai, ābolu biezeņa burciņu, kafijas paku, rīsu paku, WC papīra iepakojumu un 2x6pudeļu minerāļa. Krājumiem iztērēju ap 20€

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2020. gada 03. septembris, 23:03:45 »
Mani krājumi bija visai simboliski, vienu griķu paku ieskaitot, kas laikam vienīgā ir vēl pāri palikusi. Bet nākotnei domāju pārtikas krājumus savākt lielākus, jo kaut kāda slikta nojauta ir par šo ziemu - ka uzrīkos mums te vēl otro, trešo un desmito "vilni" līdz pavasarim, jo ziema vienmēr nes sev līdzi visādas gripainas šņurkas, kas tagad visas sauksies par covidu.
Nē, es nebaidos no covida. Bet no ierobežojumu rezultātā nobrucinātas ekonomikas gan.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #28 : 2020. gada 03. septembris, 23:17:32 »
Jāatzīst, ka es vienkārši nespēju ļauties panikai saistība ar pārtikas sagādi. Tobrīd domāju - nu, iespējams, es to nožēlošu, bet vienalga nespēju... Nu nebij sajūtas, ka pēkšni būs tukši veikali... (tukšāki ka PSRS laikos nav iespējami, un toreiz tak ar vienalga ēdām). Laikam vienu reizi man izdevās nedēļu izvilkt bez veikala. Vislaik kaut kas tomēr pietrūka un bij jāieskrien bodē - dzīvojāmies pa mājam, vislaik jāgatavo ēst un tā... Dusmas uznāca, kad mājās sāls beidzās, un veikala plaukts tukšs. Palūdzu Rimī darbiniecei, lai paskatas, mos tomer noliktava ir, man paku iznesa.

Ceru, ka tie, kuri tos plauktus izgrāba un piebāza tukšās istabas ar makaroniem un griķiem, to pārtiku arī apēdīs, nevis izmetīs...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2020. gada 03. septembris, 23:39:07 »
.