aij, superīga tēma.

varētu izvirst ar spriedeļojumiem.. bet no rīta ir grūti savākt pat elementāru teikumu kur nu vēl spriedeļojumu
skatoties uz sevi..varu teikt, ka atbildes varētu būt dikti atšķirīgas no vecumposma, kurējā šo jautājumu uzdod.šodienas atbilde varētu būt cita nekā pirms 20it un 30it gadiem.
šodien droši un ar galvošanu varu teikt- man nav principu

, līdz šim bija ilgi jāiet. Pirms 20-30 gadiem, man šķiet, ka man principi vien bija
Palsījos jūs un ātrumā galvā pazibēja, ka daudzi šie tjip nerakstītie likumi saslēdzas ar ticību,māņticību un ticējumiem..- ja darīsi šā,tad būs tā. Un pareiz jau vien ir tie ticējumi jau ir domati tam lai ticētu un pasargātu kaut vai pašus nesaprātīgos no nevēlamām darbībām.
es savā galvā esmu nosvītrojusi visus vispārejos ticējumus, bet bieži pieķeru sevi ,ka izdomāju savus

..un ja tie ir mani, tad tie tiešām reāli darbojas (uz mani)
Kapu tēma...nuuu..kaplīši grābeklīši un citas saimnieciskas lietiņas mēdz klejot pakapiem... aizņemas viens, tad otrs..aizmirst no kura aizņēmies noliek citur ...tas normāli... nav ko taisīt drāmu..var pastaigāt un palūrēt..bieži vien guļ aiz cita koka un nejau aiz ļauna prāta.
neko nenest...ļoti noderīgs likums. bet atceramies, viss ir galvā...pirms kkādiem 20+ gadiem strādaju par apzaļumotāju ..un man bija liela vara ko un kā darīt ar visu kas aug un plešas.sadomāju ,ka vajag tīrīt kapiem pieguļošo teritoriju...likāmies iekšā ar bariņu nozīmēto bezdarbnieku

tur ne tikai čemodānu ar naudu varēja atrast
īsti gan mājās neko nenesu, bet no mēsliem izvilku daudz ko interesantu..salikām smuki gar malu ,izveidojam gandrīz vai izstādi... izzāģēto malku strādnieki aizveda mājās utml. tas vienkārši saucas -domā līdzi....ar šodienas prātu iedziļinātos vairāk ,gan jau ka tur bija pietiekami vēstures artefakti utml...bet nu neko neiznīcinājām ..izvilkām , norausām zemi...atstutējām pret koku utml...
tās kapu darbības ir tik svarīgas cik paši tam piedodam svarīgumu. Latvijā kapi ir mežos... nu kapēc lai neēstu meža zemenes,kas aug mežā/kapos. ne viņas kādam pieder ne special tiek apsargātas. cita lieta savākt cepumiņus no kāda aizgājēja kapa...no otras puses nu nahren viņam tos cepuminus,ja piemeram lapsas bērnam tas ir svarīgāk ???
nu tākkā..
bet nujā, tā kapsētu tēma , es vēl šad tad sapņos redzu, kā darbojos un kko veidoju
savās kapsētās 
un vēl man ir galvā projekts par tādu kapsētu kādas nav Latvijā , bet nu es īsti nezinu kuram būtu interese ieguldīties kapu projektā. un mans ast neļauj iet un kādam kko skaidrot, klārēt,parliecināt..tad nu, vai nu paliks projekts tikai manā galvā ,vai arī cerams ideja kkur gaisā virmos(cenšos palaist gaisā) kamēr noķers kāds cits un realizēs
p.s tomēr aizmuldējos