Autors Tēma: fenhelis  (Lasīts 4525 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Atb: fenhelis
« Atbilde #15 : 2021. gada 20. janvāris, 12:15:42 »
Fenhelis ir ļoti garda lieta, ja vien nav īpašas nepatikas pret anīsa smaržu un garšu. Bet - lai ēstu svaigu, tam tiešām jābūt svaigam. Mums Itālijā ir un kārei z šobrīd īstais fenheļlaiks. Es varu grauzt tāpat - sagrieztu šķēlēs. Garšo. Salātus arī taisu - smalkākās šķēlītēs ar olīveļļu un etķi, man patīk Balsamico. Klāt var jebkuru no cietajiem dārzeņiem- burkānu, selerijas kātus...
Man patīk fenhelis ar tunci no bundžas ar eļļu un balsamico. Manas mīļākās vakariņas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2021. gada 20. janvāris, 12:41:19 »
Fenhelis ir ļoti garda lieta, ja vien nav īpašas nepatikas pret anīsa smaržu un garšu. Bet - lai ēstu svaigu, tam tiešām jābūt svaigam. Mums Itālijā ir un kārei z šobrīd īstais fenheļlaiks. Es varu grauzt tāpat - sagrieztu šķēlēs. Garšo. Salātus arī taisu - smalkākās šķēlītēs ar olīveļļu un etķi, man patīk Balsamico. Klāt var jebkuru no cietajiem dārzeņiem- burkānu, selerijas kātus...
Man patīk fenhelis ar tunci no bundžas ar eļļu un balsamico. Manas mīļākās vakariņas.

āreče! LV tagad ir mazo zupas asarīšu laiks un bujabēzei fenhelis ir neatņemama sastāvdaļa! :) 

PS. tunčfenhelī fenhelis svaigs, vai vārīts??

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #17 : 2021. gada 20. janvāris, 13:17:05 »
Svaigs un kraukšķīgs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2021. gada 20. janvāris, 13:26:54 »
Svaigs un kraukšķīgs.

izmēģināsim!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2021. gada 20. janvāris, 17:00:08 »
Diespas...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #20 : 2021. gada 20. janvāris, 17:41:38 »
Kāpēc diespas.... Ir gards, ja nav riebums pret anīsu visās formās...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #21 : 2021. gada 20. janvāris, 17:42:20 »
Man drausmīgi negaršoja

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2021. gada 20. janvāris, 17:53:40 »
Man drausmīgi negaršoja

Tu ar ouzo pamēģini :)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2021. gada 20. janvāris, 18:01:06 »
Jau teicu - fenhelis ir gaumes lieta. Kā meita un kleita. Ouzo vietā te Sambuca

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2021. gada 21. janvāris, 08:02:43 »

Tu ar ouzo pamēģini :)

tas ir pēc principa - dzert kaut ko pretīgu, bet lai nebūtu tik pretīgs, uzkost virsū ko vēl pretīgāku?  Nu, uz viena fona otru var nejust, jā :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2021. gada 21. janvāris, 09:00:31 »

tas ir pēc principa - dzert kaut ko pretīgu, bet lai nebūtu tik pretīgs, uzkost virsū ko vēl pretīgāku?  Nu, uz viena fona otru var nejust, jā :)

saskanīgi vajag dzīvot :) ēdot anīsainu ēdienu (fenheli) arī dzērienam jābūt anīsainam (ouzo), ja uz fenheļa uzdzersi piemēram alu (kas pats par sevi ir Ok dzēriens, teiksim pie ribiņām), būs slikti... arī ouzo pie ribiņām ar kāpostiem nebūs īstais padzēriens :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2021. gada 21. janvāris, 13:01:57 »
Skatos, Bobis aizvien vēl nav mēģinājis fenheli termiski apstrādāt. Garša mazliet mainās

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2021. gada 21. janvāris, 13:08:19 »
Pēdējā laikā ceptu zivi bez fenheļmērces pat iedomāties nevaru. Vēlme uznāca pēkšņi - kā ar mietu pa pēcpusi - gribu un viss!
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #28 : 2021. gada 21. janvāris, 13:51:34 »
Skatos, Bobis aizvien vēl nav mēģinājis fenheli termiski apstrādāt. Garša mazliet mainās

saki, ja sūdu nevar ieēst tāpat, vajag uzsildīt?