Autors Tēma: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti  (Lasīts 17990 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

---
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 21. novembris, 10:32:04 no Spārka »

Atslēdzies olgucis

Atb: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti
« Atbilde #1 : 2020. gada 17. oktobris, 19:12:38 »
es pievienojos tai grupai, kas uzskata, ka maskai pret vīrusu nav nekādas aizsardzības. Tik vien, kā brīdinājums apkārtējiem, ka vēlos būt  tālāk no kontaktiem un gribu distancēties . Kaut gan saprotu, ja gribu, tad nav ko vazāties apkārt

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2020. gada 17. oktobris, 19:38:11 »
Es arī to uztveru kā signālu -nelien man klāt!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2020. gada 17. oktobris, 20:46:26 »
Gan jau kko dod tās maskas. Ķirurgi u.c. no laika gala ar maskām figurējuši. Atceros, reiz man zobārste ar bija maskā jo bija iesnaina.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2020. gada 17. oktobris, 22:24:50 »
Pagaidām veikalā izlīdzos, savelkot uz augšu lakatu. Vēl neviens nav par to piesējies.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2020. gada 18. oktobris, 12:07:21 »
IMHO maska ir domāta nevis sejas aizsegšanai un aizsardzībai no vīrusa, bet savas pakaļas piesegšanai pret soda naudu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #6 : 2020. gada 18. oktobris, 17:04:02 »
Maska neaizsargā  MANI.Maska aizsargā CITUS NO MANIS.Kad runāju, šķaudos, klepoju, kāsēju u.tml., maska daļēji aiztur manis izdalītos sīkos pilienus, kas var saturēt n -tos vīrusus, par kuriem nevienam, mani ieskaitot, var nebūt nekāda nojausma.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #7 : 2020. gada 18. oktobris, 17:26:34 »
Un ja tā maska kaut mazliet palīdzēs nodrošināt skolu darbību, slimnīcu darbību, tai skaitā neaizpildīt visas gultas un neaizņemt visus ventilatorus, tad jā, es to lietošu. Izslimosim daudzi, bet nu, cerams, ne visi vienlaicīgi.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #8 : 2020. gada 18. oktobris, 17:55:29 »
Masku nelieku. Daudzi neliek. Nepatīk. Nēsāju kabatā. Soda naudas vel nav izdomātas. Greizus skatienus neredzu. Pagaidām atklàtas kaujas starp masku nēsātājiem un nenēsātājiem ir tikai soc.tīklos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2020. gada 18. oktobris, 20:09:09 »
Nēsāju, nejūtu ne aizvainojumu, ne kā traucēkli. Ja tas kaut mazliet bremzē izplatīšanos, tad paklausu.

Nenēsāšana man šķiet kā tāda bērnišķīga spītēšanās, baisi jau nu tev to brīvību ierobežo.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2020. gada 18. oktobris, 21:27:30 »
Nenēsāšana man šķiet kā tāda bērnišķīga spītēšanās,

Nu ja, man maskā bērnišķīgi trūkst gaisa, jo es vispār po žizņi esmu jutīga uz skābekļa trūkumu. Pavasarī, kad vajadzēja no skolas grāmatas savākt (un piegāju pasākumam ar masku nopietni), no skolas ārā gāju paātrināti elsodama, pirmsģīboņa stadijā, gar sienām turoties no skābekļa trūkuma.
Un maskā izelpotais gaiss, kas meklē vieglāko izeju, man bērnišķīgi pūš acīs, kas no tā nenormāli asaro. Piedodiet, ja vajadzēs ieiet kaut kur ar masku (un tas nebūs bieži), man būs butaforiska lupatiņa. Arī kāmītis, kuru iespiež stūrī, kož. Bērnišķīgi.

Zin, es nevienam nevaru uzpūst vīrusu, kura man mežā nav.

Bet tā haotiskā un neloģiskā svaidīšanās ar tādiem ierobežojumiem, šitādiem, un tagad otrādi... Bāri vaļā, sports aizliegts, - tas viss nerada ne mazāko pārliecību un ticību tam, ka valdība zina, ko dara. Vai arī zina pārāk labi... (Attiecībā uz mūsu valdību es gan tam neticu).

Pavasarī visiem uzkrāva attālināto skolas parodiju. Toties pēc brīža robežas vaļā, braukājiet, ja ļauj citas valstis. Atbraucāt? Nu tad pasēdiet izolācijā, ja gribat. Ceļotāju ievazātā vīrusa dēļ tagad liek _visiem_ staigāt maskās. Loģiski? Toties visiem iesaistītajiem attālinātā skola ir tāds kaktuss pakaļā, ka uz to var ērti uzspiest - negribat attālināto skolu? Maska virsū, treniņiem nē. Toties klubi rullē (aha, tur akcīzes nodoklis nāk).

Protams, maska salīdzinājumā ar banku deguna bāšanu tavā makā, datu vākšanu ar visām atlaižu kartēm un tālruņiem u.c. ir sīkums. Tikai ļoti pamanāms sīkums.

Neticu, ka tas vīruss nav politika.
Paņēmu pārlasīt 1984.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #11 : 2020. gada 18. oktobris, 22:24:47 »
Es atbildīgi vilktu, ja tas tiešām kaut ko mainītu vai glābtu, bet, tā ka tas ir tikai cirks, kas neko nemaina... :?: sory nevelku

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2020. gada 19. oktobris, 06:52:48 »
Cirks, cirks, cirks... nupat jau apnika.

Kad tiksi kādreiz operāciju zālē, arī pieprasi, lai neviens dakteris masku neliek, paskaidrojot, ka tas viņus nekādā veidā nepasargās, un lai netaisa tur cirku...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2020. gada 19. oktobris, 07:01:30 »
Vakar pirmo reizi uzliku masku - to balti zilo, medicīnisko. MAN nevajag, es ietu bez, lielveikalā, vairāk aiz cieņas pret apkārtējiem, tiem, kas tā jūtas drošāk (biju tiešām izbrīnīta, ka praktiski visiem maskas bija - jauniem, veciem... visiem. Un nē, nevienam netika aizrādīts, ja nebija, pāris dāmas tādas tur spraucāa garām, brīvprātīgs pasākums) . Man tikai izlikās, vai arī tiešām acis sāk grauzt no tām izelpām, kas iet gar masku uz augšu? Jāmeklē labāk pieguļošas, jāšuj auduma...?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2020. gada 19. oktobris, 07:51:32 »
Medicīniskajai maskai ir stieplīte maskas augšpusē - to izloka v-veidā tā, lai pieguļ degunam. Tad nekas nekur nepūšas. Jā, straujā gaitā auļot nebūs komfortabli.
Tiem, kuri dzīvo mežā vai pagrabā - lūgums ar melno flomasteru uz pieres uzrakstīt, ka dzīvojat tieši tur. Tas noteikti kalpos par atsijāšanas kritēriju masku valkāšanai/nevalkāšanai.
Visus sakost!