Autors Tēma: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti  (Lasīts 17994 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti
« Atbilde #75 : 2020. gada 19. novembris, 14:00:07 »
Vot, nakat  :talking:  Tev ir liela taisnība. Un atslēgas vārds ir - avis.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #76 : 2020. gada 19. novembris, 16:05:25 »
Kvadra - piederu pie avīm! Un, lai mani ar vīrusi neaplipinātu citas, neapzinīgās/pārgudrās vai kādas citas avis, lietoju masku, dezinficēju rokas, un vispār, turos pa gabalu no ...avīm...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #77 : 2020. gada 19. novembris, 16:32:09 »
Kvadra, mēs ar Tevi foruma melnās avis  :rofl:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #78 : 2020. gada 19. novembris, 16:33:37 »
Provincē avīm vieglāk

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #79 : 2020. gada 19. novembris, 19:02:22 »
Kvadra, mēs ar Tevi foruma melnās avis  :rofl:
Nezinu, vai melnās. Varbūt ķecerīgākās vai brīvdomīgākās.
Galu galā, noteikumus jau es ievēroju.  To uzpurni lieku visur, kur prasīts, jo man nevajag stresu un negācijas. Un neba nu veikalu darbinieki tos ierobežojumus izdomājuši, lai ar viņiem kādas pravas kačātu.Viņi tāpat ir situācijas ķīlnieki un likuma priekšā atbildīgi par noteikumu ievērošanu savās telpās.
Bet, ko es par to visu domāju, nevienu neskar. Manas domas nav infekciozas. Un būt par atšķirīgi no bara domājošu avi man nevar aizliegt. Nu vismaz pagaidām vēl.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #80 : 2020. gada 19. novembris, 19:30:32 »
..."To uzpurni lieku visur..."....
....šis nicīgais.... "uzpurnis"...situācijā, kad mediķiem masku nēsāšana ir ikdiena, man šķiet vnk zaimošana....
Var mani dēvēt par avi u.c, bet necieņa pret mediķiem.........

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #81 : 2020. gada 19. novembris, 20:15:30 »
Liecies nu mierā - "necieņa pret mediķiem". Katrai profesijai savs specapģērbs. Un neredzu nekādu sakaru starp (ne)cieņu pret mediķiem un savu lupatu uz deguna.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #82 : 2020. gada 19. novembris, 20:41:32 »
Varu vien kā Ābrams Silmačos - kāda trobele par viene maze lakatine. :D

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #83 : 2020. gada 19. novembris, 21:36:36 »
Jā, tas jau bieži vien parādās, ka gudrie un domājošie ir tikai kvadras un Nāras sabiedrotie, pārējie ir nedomājošās avis :D Nez, tik traki jau nav gan, arī tepat forumā nav.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #84 : 2020. gada 19. novembris, 21:41:53 »
Es vairākkārt domāju, kā Francijā. Pirms covida pieņēma (?) aizliegumu sejas aizsegiem, burkām un tml, kur vien acis redzamas.Cepiens bija liels. Tagad kā? Acis vien redzamas var būt?Ja covid maska, redz vien acis.Ja anulējuši un drīkst, tad kā zem tā paltraka var zināt - ir maska vai nav?

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #85 : 2020. gada 19. novembris, 22:20:39 »
Esmu izmēģinājusi visādas maskas, jo šeit bez tās veikalā nelaiž. Vistizlākās ir zilās maskas - loki vai neloki to stiepli, brilles tāpat svīst, vai arī maska acīs lien. Paelpot arī īsti nevar - bieži vien pat visu ko vajag nenopērku, jo maska satracina. :D Auduma ir ērtākas, bet gumijas tik ''resnas'', ka sāp ausis. Pāršuju parasti no zilajām maskām. Kad lidoju, liku pašu plānāko, ko atradu (un gan jau pilnīgi bezjēdzīgu), jo citādi būtu baigi grūti visu ceļojumu izturēt. Vispār visa šitā pandēmija mani dzen depresijā :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #86 : 2020. gada 19. novembris, 23:01:18 »
Jā, tas jau bieži vien parādās, ka gudrie un domājošie ir tikai kvadras un Nāras sabiedrotie, pārējie ir nedomājošās avis :D Nez, tik traki jau nav gan, arī tepat forumā nav.
Es neatceros, kā sauca to paņēmienu, kad sarunu biedram/oponentam pieraksta to, ko tas nemaz nav teicis, un tad to dedzīgi apstrīd, līdz ar to liekot otram visu laiku attaisnoties?
Nezinu, vai melnās. Varbūt ķecerīgākās vai brīvdomīgākās.
....
 Un būt par atšķirīgi no bara domājošu avi man nevar aizliegt..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #87 : 2020. gada 19. novembris, 23:13:49 »
Esmu izmēģinājusi visādas maskas, jo šeit bez tās veikalā nelaiž. Vistizlākās ir zilās maskas - loki vai neloki to stiepli, brilles tāpat svīst, vai arī maska acīs lien. Paelpot arī īsti nevar - bieži vien pat visu ko vajag nenopērku, jo maska satracina. :D Auduma ir ērtākas, bet gumijas tik ''resnas'', ka sāp ausis. Pāršuju parasti no zilajām maskām. Kad lidoju, liku pašu plānāko, ko atradu (un gan jau pilnīgi bezjēdzīgu), jo citādi būtu baigi grūti visu ceļojumu izturēt. Vispār visa šitā pandēmija mani dzen depresijā :(
Jā, pie mums jau arī vairs nekur iekštelpās nelaiž. To nelielo iepirkšanās laiciņu jau var pārdzīvot, bet baigi jūtu līdzi nabaga pārdevējām un kasierēm, kas tā smok visu dienu - tas ir pilnīgs ārprāts. Labāk tām, kas ar vairogiem, vismaz brīvāk var paelpot.
Bet šodien pa TV izdzirdēju vēl trakāku ārprātu - Šadurska teica, ka tiekot izskatīta iespēja bērniem skolās maskas likt... Bērniem likt MĀCĪTIES, visu dienu smokot bez skābekļa...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #88 : 2020. gada 19. novembris, 23:25:33 »
nakata kungs, tur jau tas joks, ka pavasarī vairogus mēs drīkstējām nēsāt. Un visu vasaru, un rudens sākumā. Tad, otrajā vilnī, pēkšņi aizliedza. Loģiku neredzu (Un jautājumu neuzdevu tikai par vairogiem, būtība bija cita, bet atbildi nesaņemu)

Neviens nabags nepaliek bez maskas, jo veikalā pie kases zilo masku var palūgt bez maksas.

Ja par avīm, ganiem un vienu likumu un taisnību - kā tas nākas, ka aizliedz pulcēties cik tur cilvēkiem, bet valdības krējums vēl uztaisa krietnu ballīti? Vai mūsējie nepalīksmoja Melngalvu namā (ja ko diži nejaucu)? Tāpat AT bija skandāls, kad valdība braši svinējās bez distancēm un maskām.

Viņi ir imūnāki? Drosmīgāki? Pasargātāki? Zina, ka neaplips? Viņiem ir drošāka infa?

Piedodiet, bet esmu avs, kas uzdod jautājumus

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #89 : 2020. gada 19. novembris, 23:36:34 »
Melnās avis, baltās avis... Ķecerīgas vai brīvdomīgas...

Jā, pierakstīju to, kas nebija šeit teikts. Nebija tik melni teikts, bet zemteksts, piedod, man stipri vien uz to pusi tomēr izlasījās. Tad tā ir mana uztveres īpatnība, neizlasīt tikai to, kas rakstīts šajā tēmā, neabstrahēties no tā, kas iepriekš citās teikts par un ap vīrusa tēmu.