Autors Tēma: Aldis Gobzems  (Lasīts 16837 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Aldis Gobzems
« Atbilde #120 : 2021. gada 09. augusts, 14:05:44 »

kad es jums šo pašu storiju stāstu, jūs man sakāt, ka esmu pārspīlēti pareizs un vispār  :fubar:

Tev trūkst Gobzema harizmas  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #121 : 2021. gada 09. augusts, 14:05:50 »
Bob, tad cik gados sāki skriet?

es to nebiju darījis kopš 19 gadu vecuma. Toreiz gan pamats bija ielikts nopietns. Man bija 37, kad kaut ko drusku pamēģināju, bet atmetu. Tur kaut ko ļurkājos pa druskai, bet tas nebija pietiekami, lai iegūtu labu formu. Arī alkoholu lietoju. Tad 46 atsāku skriešanu. Nopietni atsāku. Tā jau sesto gadu. Zenītā biju pirms trim gadiem, tagad esmu nedaudz samazinājis slodzi. No cik kg? Lielākais ir bijis 106, kad man bija kādi 32, tagad 77

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #122 : 2021. gada 09. augusts, 14:16:22 »
Vai varbūt - cik kilogramos?
nē, redz man interesē, kad sāka...es tā aktīvi skrēju no 15 gadiem...vieglatlētika, alpīnisma izturības treniņi, orientēšanās sports pēc kalnu traumām...tagad nevaru paskriet, celis pakaļā....nolietojies skriemelis , kvadra tūlīt teiks, ka no kovid potes, bet tas jau bija agrāk....sestdien veicu ieeļļošanas injekciju...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #123 : 2021. gada 09. augusts, 14:37:39 »
nē, redz man interesē, kad sāka...es tā aktīvi skrēju no 15 gadiem...vieglatlētika, alpīnisma izturības treniņi, orientēšanās sports pēc kalnu traumām...tagad nevaru paskriet, celis pakaļā....nolietojies skriemelis , kvadra tūlīt teiks, ka no kovid potes, bet tas jau bija agrāk....sestdien veicu ieeļļošanas injekciju...
neviens ķirurgs nevar pateikt, kam un no kā locītavas sabruks un kuram nesabruks. Daudz ko izsaka ģenētika. Sports nav garantija, ka viss būs labi mūžīgi mūžos. Manā skatījumā sports vai būsim precīzāki - intensīvas fiziskās aktivitātes - nosaka galvenokārt dzīves mentālo kvalitāti.
Tīri teorētiski pie pareiza slodzes balansa locītavām būtu labi jāeļļojas un jābūt mūžīgām, bet tas ne vienmēr tā piepildās. Jādzīvo tā, kā gribas dzīvot. Ja gribas dzīvot laiski un netraucē briesmīga āriene .. - .. kas gan var būt labāks par to...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #124 : 2021. gada 09. augusts, 15:24:18 »
Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka sports ir veselības bendēšanai. Jo tās ir pārslodzes, kas nepaliek bez sekām. Cita lieta aktīvs dzīvesveids un fiziskās aktivitātes savam priekam un fiziskajai un mentālajai veselībai - tas ir nepieciešams, lai nekļūtu par tizlu slimīgu pelmeni, kas tusnīdams klimst no viena daktera pie otra un tā pa riņķi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #125 : 2021. gada 09. augusts, 15:44:54 »
Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka sports ir veselības bendēšanai. Jo tās ir pārslodzes, kas nepaliek bez sekām. Cita lieta aktīvs dzīvesveids un fiziskās aktivitātes savam priekam un fiziskajai un mentālajai veselībai - tas ir nepieciešams, lai nekļūtu par tizlu slimīgu pelmeni, kas tusnīdams klimst no viena daktera pie otra un tā pa riņķi.

jā. Veselam cilvēkam sports nav vajadzīgs, bet slimam ir pat kaitīgs!!  :talking:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #126 : 2021. gada 09. augusts, 15:58:49 »
Jaunībā trenējos locītavām labvēlīgajā peldēšanā, tad patika soļot garus gabalus, tagad vairāk braucu ar velo.
Ceļu locītavām man ir nepieciešami pietupieni, bet jāiesildās.
Vakar neplānoti nosoļoju 5km, mazliet raizējos par pārciesto ūdeni ceļgalā, dzeru pa 2 tējkarotēm želatīna šķ. ar apelsīnu sulu, jo cūku ausis vai treknais cūku ādu galerts nav pie rokas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #127 : 2021. gada 09. augusts, 16:43:49 »
Oi nu Aldis liek bildes pirms un pēc svara nomešanas...nelikās tik daudz kg. Noskrējis 42 km matatonu priekš sevis tāpat vien.Bet nu
Šis teksts bija atbilde uz repliku - vai tik nav klons, tik īsā laikā nevar uztrenēt maratonu.
Vel Aldim piesienas, ka par daudz notievejis un nodzinies, ka vairs nav smuks.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #128 : 2021. gada 09. augusts, 17:13:09 »
esmu skrējis maratonu...pēc 3 gadu pārtraukuma aktīvam sportam...bļin, kur sāpīgi pēc tam...maratons ir vispār veselībai kaitīgs....veselībai vislabākais ir pusmaratons un ne metra vairāk...visi, kuri man stāsta par savu maratonu, arī tie, kuri tiešām skrien, izsauc manī smaidu - nu, kāpēc? ...veselībai ir labs skrējiens 1 stundas garumā, kad pulss ir virs 120!...vairāk un mazāk nevajag, jo šajā ritmā jūs ideāli trenējat sirdi un izturību...un trenētam cilvēkam stunda un vēl iesildīšanās/atiešanas process kopā ir ap pusmaratonu...šajā distancē jūs ar garantiju varat noskriet stundu ar pulsu 120 ...un paliek  laiks iespringt pirms un atmaigst pēc...   
Visi, kuri runā par maratona skrējienu un nav profi sportisti, manā skatījumā ir nejēgas un muldoņas, ja ar to lepojas....vienreiz var, bet runāt par to labāk nevajag! :) 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #129 : 2021. gada 09. augusts, 18:00:46 »

Fakts, jau kopš dzimšanas vajag nekustīgi gulēt dīvānā, tad nekas līdz nāves stundai nenolietosies.  :mrgr:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #130 : 2021. gada 10. augusts, 02:40:14 »
Laikam želatīns t.i. kolagēns celim mazliet piepalīdzējis, šodien vēl ar riteni izbraucu un uzstiepu 16,5 kg smago velo pa neērtām vītņu trepēm 2.stāvā, augsto griestu mājā.
Par želatīnu ierakstīju  tāpēc, ka varbūt kādam līdz.

Negribēju rakstīt, bet tomēr ziņošu  - īsā laikā šo pasauli pameta 5 tuvu pazīstami mana dzimšanas gada cilvēki, no kuriem smēķētājs bija tikai 1.
Visi tie pacieta manu ''smirdēšanu'', viņu klātbūtnē nesmēķēju.
Pie izplatītās asinsvadu pārkaļķošanās, ģenētiski noteiktas hiperholesterīnēmijas smēķēšana ir nepieļaujama, pie daudzām citām kaitēm arī.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. augusts, 02:56:43 no sanda »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #131 : 2021. gada 10. augusts, 15:10:36 »

esmu skrējis maratonu...pēc 3 gadu pārtraukuma aktīvam sportam...bļin, kur sāpīgi pēc tam...maratons ir vispār veselībai kaitīgs....veselībai vislabākais ir pusmaratons un ne metra vairāk...visi, kuri man stāsta par savu maratonu, arī tie, kuri tiešām skrien, izsauc manī smaidu - nu, kāpēc? ...veselībai ir labs skrējiens 1 stundas garumā, kad pulss ir virs 120!...vairāk un mazāk nevajag, jo šajā ritmā jūs ideāli trenējat sirdi un izturību...un trenētam cilvēkam stunda un vēl iesildīšanās/atiešanas process kopā ir ap pusmaratonu...šajā distancē jūs ar garantiju varat noskriet stundu ar pulsu 120 ...un paliek  laiks iespringt pirms un atmaigst pēc...   
Visi, kuri runā par maratona skrējienu un nav profi sportisti, manā skatījumā ir nejēgas un muldoņas, ja ar to lepojas....vienreiz var, bet runāt par to labāk nevajag! :)

...cik atceros, oriģinālais Maratona skrējējs, atskrēja, pateica, MĒS UZVARĒJĀM, un turpat arī nomira. Ko arī novēlu ikvienam neprofesionālim. Kad izpaužas, tad līdz galam...

Laikam želatīns t.i. kolagēns celim mazliet piepalīdzējis, šodien vēl ar riteni izbraucu un uzstiepu 16,5 kg smago velo pa neērtām vītņu trepēm 2.stāvā, augsto griestu mājā.Par želatīnu ierakstīju  tāpēc, ka varbūt kādam līdz.

ķirurgs uz jautājumu - vai vajag ēst cūkkājas, atbildēja, ka vajag ēst visu, kas garšo. :steak: tik ar locītavām tam nav nekāda sakara... :D  ...tāpat tie pārdārgie hondroitīni... nē, nu loģiski, ka placebo no pulverīša par 1 eur ir 10x lielāks, nekā no kalcija tabletes pa 10 centi...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #132 : 2021. gada 10. augusts, 15:55:55 »

...cik atceros, oriģinālais Maratona skrējējs, atskrēja, pateica, MĒS UZVARĒJĀM, un turpat arī nomira. Ko arī novēlu ikvienam neprofesionālim. Kad izpaužas, tad līdz galam...

ķirurgs uz jautājumu - vai vajag ēst cūkkājas, atbildēja, ka vajag ēst visu, kas garšo. :steak: tik ar locītavām tam nav nekāda sakara... :D  ...tāpat tie pārdārgie hondroitīni... nē, nu loģiski, ka placebo no pulverīša par 1 eur ir 10x lielāks, nekā no kalcija tabletes pa 10 centi...

Vecam kaķim gan labi palīdzējām ar hondroitīna+hialurīnskābes preparātu + speciālo Hills Joint barību, varbūt darbojās placeboCat smiley

Suņiem labi līdz pat glikozamīns, arī hondr, hialurīnsk, neizslēdzu placebosmej

Cilvēkiem parasti ir lielāks svars + vertikāla stāja, locītavas darbojas savādāk, kopš senatnē piecēlās vertikāli, mūžs arī garāks.Thinking

Man aptiekā mēģināja iestāstīt, ka melleņu preparāti acīm placebo, bet pāris dienas kad mellenes ēdu, pēkšņi pamanu, ka acis labāk redz, par acīm pat nedomāju, tikai tad atcerējos, ka mellenes ēduCat smileyTas vecs līdzeklis pirmajiem lidotājiem tumsā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #133 : 2021. gada 10. augusts, 16:04:27 »
Kāmītim labi palīdzēja cilvēku homeopātiskās zāles (pa 3 lati, lai gan pašu kāmi sīkā pa 50 saņiem dabūja).
 Ja jau galīgi nepalīdzētu, tie tirgotāji sen būtu nosisti... :D

Dzīvnieka "placebo" var būt saimnieka pastiprinātas rūpes, aiz kam dzīvnieks jūt, ka "esmu mīlēts, svarīgs", nevis klasiskais cilvēku placebo, ticība.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #134 : 2021. gada 10. augusts, 16:08:38 »
Kādi pārdārgie hondroitīni, var skrimšļus grauzt.
Placebo var būt rūpes, nu tad vēl jāturpina pētīt.

Mellenes man nav placebo, man neliela tālredzība+ neliels pēctraumatisks astigmatisms, varbūt melleņu vitamīni pacēla vispārējo tonusu.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. augusts, 16:17:35 no sanda »