Kad viens litrs šķīduma ir manī ietecināts, ir jādodas uz stenta likšanu. Tā laikam nesaucas operācija, bet procedūra (?).
Izģērbj pliku līdz viduklim, nogulda uz galda, kur visapkārt monitori u.c. fgviņzin kādas iekārtas, pieslēdz pie katetra nākošo litriņu fiz.šķīduma....nepateicu, ka no rīta bija jādzer atkal trīskāršā aspirīna deva un vēl jauna tablete, kas domāta, lai organisms pieņem stentu.
Man uzklāj pa virsu tik polietilēna...iepako...nu, jā...durs tak artērijā, ja viss aiziet pa gaisu, nebūs labi tos monitorus pieķēzīt ar asinīm...
Nu, un tad sākas...ārsts sēž blakus un dzirdu visu, ko saka....process bez narkozes...
Manā labajā rokā pie plaukstas tiek mēģināts iedurt artērijā...varu to vērot...pat interesanti, jo tas nenotiek tā, kā, teiksim, asins analīžu ņemšana no vēnas...roka ir pārklāta ar audumu, kas no skata ir kā samts, un tiek durts caur šo materiālu, kamēr ārsts dur un skatās monitorā - vai ir trāpīts artērijā...uz ekrāna var redzēt artēriju...ar pirmo reizi nesanāk un netrāpa, man ļoti sāp...
Mana artērija ir viltīga, kad sajūt nodomu to uzdurt - tā bēg!
Otrs dūriens...nesanāk...trešais ...nekā...
Ārsts runā, ka nespēj nofiksēt manu artēriju...dur nākošo reizi, tad piekto...nesanāk....roka sāp, ka gribas maurot...taču tikai aizžmiedzu acis un ceru, ka tas beigsies...
Ārsts - caur roku netiekam iekšā....iesim caur cirksni!
Uz rokas uzliek manžeti, lai apturētu asiņošanu.
Tieku atpakots no polietilēna un šķiros no biksēm...nu jau pilnīgi kails...
Ar cirkšņa artēriju viss viegli...viens dūriens, ko pat īsti nesajutu...joprojām sāp roka...
Tiek ievadīts stents. "Uzmundrinoša" saruna ārstam ar māsu...-dodiet XYZ 0.3...- tāda nav...-tad dodiet XXZ 0.28...- arī tāda nav...tad dodiet XXZ 0.25...-jā, tāds ir...
Baidos pat pajautāt - kas tas ir, kas nav? Dažādu izmēru stenta un ārsts izlīdzas ar tiem, kas ir uz vietas?...bet varbūt tikai tas bija korķis ar ko aizbāzt cauro artēriju, jo manžeti šeit uz cirkšņa neuzlikt?
Man būs jāguļ četras stundas zem sloga, cirkšņa sadurtai vietai uzliek smagumu...kustināt nedrīkst, staigāt nedrīkst utt.
Uz operāciju zāli devos pats savām kājām, tagad man atbrauc pakaļ mana gumijas gulta ar divām sanitārēm...
Tieku iestumts ar gultu liftā...tā sanitāre, kurai pēc vecuma ir 70+, nospiež kaut kādas lifta pogas un mēs uzbraucam nevis uz manējo stāvu, bet uz 4.stāvu, kur lifts apstājas un nomirst...tumsa un nav elektrības...sanitāres panikā - esam iesprūduši liftā!